Jak se zbavit ekzému?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
482
15.9.11 11:35

Jak se zbavit exému?

Zdravím :mavam:
Je tu nějaká maminka, které se po porodu zhoršil exém?
Já mám exém od tří měsíců věku, v pubertě jsem měla naprostý klid a objevil se mi až ve dvaadvaceti (našla jsem si životního partnera, takže asi reakce na něj :mrgreen: ), ale i tak se to dalo. V těhotenství jsem měla klid, ale týden po porodu se mi začal vracet a mám ho opravdu po celém těle :cert: , svědí, štípe, kouše a bolí, jsem z toho zničená, nezabírá mi nic - aloe vera gel, fenistil, konopnou mast nechci kvůli malé :nevim: …kortikoidy používám minimálně, prtože kojím. Je to hormonama :?: Zmizí mi, až přestanu kojit :?: Máte některá podobnou zkušenost? Děkuji za rady :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14809
15.9.11 11:47

Ahoj, ekzém má nějakou vnitřní příčinu, zhoršuje ho stres, překyselený organismus, hormonální nerovnováha atd. Mně osobně velice pomohla bylinná léčba - pila jsem čaj z kopřiv a rozrazilu - obě tyto byliny mají výrazně čistící účinky, ale léčba je dlouhodobější (já to pila tři týdny). Pokud kojíš, tak kopřivu můžeš, ale o rozrazilu bych se s někým poradila. Jinak samozřejmě nezaručuji, že to zrovna tobě pomůže.
Zevně je dobrá konopná kosmetika a preventivně excipial u lipolotio (ten ti může napsat i lékař, stojí pak pár korun).
Mně vždycky pomůže i změna jídelníčku,pokud se ekzém objeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
15.9.11 11:48

Ještě je taky dobrá syrovátka, a to jak vnitřně, tak zevně omývat nebo i přidat do koupele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
15.9.11 11:50

Souhlasím s Evou…mně se teď udělal ekzém. U mně je to stresem, nevyspáním, únavou a určo překyselením, protože když potřebuji nakopnout k další činnosti tak se dopuji sladkým.

Kortikoidy beru jako poslední možnost, začala jsem totální změnou jídelníčku a piju čistící čaje. Uvidím co dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
15.9.11 11:51

Ahoj,mám od narození atopický ekzém.Měla jsem ho šílený až do puberty a pak,porodem mého prvního dítěte byl klid.Uběhlo 15 let,minulý rok jsem porodila a ekzém se mi zase pěkně rozjel.Mám ho teda zatím jen na prstech rukou,v zápěstí a loketní jamce,ale svědí,bolí,praská.Bohužel ho po mě podědila dcerka :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
15.9.11 11:54

jo exém je boj na dlouhou trať…
zkus vypozorovat co by mohlo dráždit v jídle.. ale asi to bude tou změnou hromonů.. věřím, že se to spraví!
zkoušej čaje.. mazání.. atd.. :roll: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
15.9.11 12:02

Náš syn měl 2 roky egzém- na hřbetech rukou v loket.záhybech- pomohlo nám toto-dát do kastrůlku hrnek vody a asi lžíci až dvě Solamylu, aby vznikla hustá kaše- jak se začne vařit vypnout.Připravili jsme si lavor s vlažn. vodou a nalili do něj Solamyl,Mára se v něm namáčel ruce asi 15min pak vyndal ruce na ručník a čekal až oschnou už jsme nemazali.Dělali jsme před spaním.Ted na táboře se trochu objevil, měli tam vlhko, začal se škrábat-pomohla mastička Betadin- dezinfekce na poškr. místa a po týdnu Solamylu- opět v pohodě :pankac: Jinak v období těhu, kojení… s egzémem zkušenosti bohužel nemám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3034
15.9.11 13:04

Ahoj
Mě na to po porodu zabral Sudokrém (používá se na zadeček miminek). Já bez kortikoidů nedala ani ránu ale při kojení je nešlo požít a ten sudokrém mi fakt pomohl. A kdyby to nezabralo můžeš to nechat pro prďolku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
15.9.11 14:42

Ekzém má vnitřní příčinu, nedá se vyléčit mastičkama, jen zmírnit příznaky. Klasická medicína ho léčit neumí, stejně jako nevyléčí žádnou jinou chronickou nemoc. Zkus alternativní medicínu, nejlíp přes reference.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
15.9.11 16:56

Ahoj,taky trpím na ekzém a má ho i moje dcerka.Bohužel stím bojuju celý život a vždycky nějaká mastička pomůže jen na chvíli :-( Co nám teda pomohlo teď,jsou obklady nebo se vykoupat v černém čaji.To opravdu pomohlo.Nebo jednu dobu pomohl i Bepanthen co je na bradavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Káťa01
10.10.11 11:52

Ekzém

Ahojky. My jsme taky 2 roky bojovaly s ekzemem (hlavně na loktech a na kolenou). Je opravdu třeba velmi změnit jídelníček a pak prostě jen mazat, mazat, mazat. Musím říct, že teď už dcera jí všechno a ekzem se přes půlrok neukázal… Takže zkuste vydržet.

• Citovat
  • Upravit
Káťa01
10.10.11 11:55

Ekzém

A ještě jsme se museli úplně vyhýbat sluníčku!

• Citovat
  • Upravit
7374
10.10.11 12:15

Ahoj, ja mam atopak od detstvi a ted po druhem porodu se mi hodne zhorsil na rukach. Uz to bylo fakt neunosne, tak jsem se po nekolika letech konecne rozhoupala, kontaktovala vyzivovou poradkyni, ktera se zameruje prave na atopiky. Ta mi upravila mi jidelnicek (nemela bych temer vubec mlecne vyrobky, alkohol,…) a doporucila zelene potraviny (jecmen a chlorellu), ktere jsem stejne chtela vyzkouset. Zatim je ale beru jen neco pres mesic, takze vysledky zatim moc nejsou.Sama jsem zvedava, jestli mi to pomuze :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
atopicka
8.8.12 18:35

Proč NE ml. výrobky

Můžu se zeptat, z jakého důvodu výživová poradkyně zakázala mléčné výrobky? a které konkrétně? Vždyt například bílý jogurt je OK, dokonce přispívá k imunitě nebo ne?:D…

• Citovat
  • Upravit
476
8.8.12 22:16
@atopicka píše:
Můžu se zeptat, z jakého důvodu výživová poradkyně zakázala mléčné výrobky? a které konkrétně? Vždyt například bílý jogurt je OK, dokonce přispívá k imunitě nebo ne?:D…

To je jednoduché, kravské mléko je značně alergenní (hlavně u dětí), laktóza v něm obsažená vyživuje nežádoucí střevní flóru (zdravá střeva jsou pro atopika rozhodující), navíc obsahuje toxiny z plesnivého krmiva, zbytky antiotik z léčby zánětů vemen, na které dojnice trpí atd. Čili „bezva koktejl“, kterému by se měl každý atopik vyhnout, a to zazačátku i jogurtům, pokud se situace zlepší, je možné zkusit zakysané výrobky a tvrdé sýry.
Místo probiotických jogurtů si dej probiotika z lékárny ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek