Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@atopicka píše:
Aha, tak to je mazec, ty plesnivy krmiva, antibiotika atd, to mi vůbec nedošlo!!! To je fakt nopro děti je nejlepší mlíčko maminčino
![]()
A Není nějaká spojitost mezi mléčnýma výrobkama a zatěžováním ledvin?
To je, mléko má hodně fosforu (a celkově minerálů) i bílkovin, což obzvlášť pro děti dobré není ani na ledviny. Takové tele je totiž několikanásobně větší a několikanásobně rychleji roste, takže potřebuje jiné poměry živin, než dítě. V UM je toto upraveno, ale ty ostatní lahůdky tam samozřejmě zůstávají, včetně značně alergenních bílkovin.
Mám na prstu silně svědivý ekzém, který se mi rozlézá na celou ruku. Vím, že to znamená, že chyba je někde uvnitř mého těla, takže přemýšlím o detoxu. Napadl mě ostropetřec mariánský (neboli bodlák), kůra trvá 3 měsíce a každý den se na lžičku dává rozdrcené semínko a zapije se to. Máte někdo zkušenost? Nebo je lepší pít čaj z kopřiv? Co může pomoci ozdravit tělo vnitřně? Jaké bylinky a jak dlouho, aby to mělo efekt? Budu vděčná za každou vaši zkušnost.
Já tě asi nepotěším
před pěti lety mi začal ekzem na prsťe, rozlezl se během půl roku na další dva, pak celou ruku a pak i druhou ruku, teď mám ekzem i v předloktí a pod koleny, na obličeji taky sem tam…
zkusila jsem ostropestrec, zelený ječmen, aloe, colostrum, a ty drahé masti různých značek ani nepočítám. Zkusila jsem i vynechat čokoládu, mléko, bílé pečivo… jsem už bezradná…
@Anonymní píše:
Mám na prstu silně svědivý ekzém, který se mi rozlézá na celou ruku. Vím, že to znamená, že chyba je někde uvnitř mého těla, takže přemýšlím o detoxu. Napadl mě ostropetřec mariánský (neboli bodlák), kůra trvá 3 měsíce a každý den se na lžičku dává rozdrcené semínko a zapije se to. Máte někdo zkušenost? Nebo je lepší pít čaj z kopřiv? Co může pomoci ozdravit tělo vnitřně? Jaké bylinky a jak dlouho, aby to mělo efekt? Budu vděčná za každou vaši zkušnost.
Kup si koupelovou sůl, jedno jakou. Mě i dcerce ekzem zmizel po 14 dnech máchání v solné koupeli. Trápil mě 30 let a pak zabere taková maličkost, nechápu, že mi to neporadil žádnej doktor, místo nezdravých kortikoidů. ![]()
Aha, tak to je mazec, ty plesnivy krmiva, antibiotika atd, to mi vůbec nedošlo!!! To je fakt no
pro děti je nejlepší mlíčko maminčino
A Není nějaká spojitost mezi mléčnýma výrobkama a zatěžováním ledvin?