Ekzém na zadečku?

jancic
14.9.11 10:40

Exzém na zadečku?

Malý má od začátku července každou chvíli opruzeniny. Vždy mu to vyléčim, ale zůstanou mu suchá místa, pár dní ok, pak se mu to zas vrátí. Sice už je to v menších intervalech (ty suchá místa má pořád), ale … přes víkend hlídala tchýně, předávala jsem jí malého s už docela krásným zadečkem, jenže prý se mu to večer udělalo znovu (i když si myslím, že to bylo ne zrovna častým přebalováním, má to vždy potom), v neděli, když jsme se vraceli domů, to měl hrozný, nejhorší za celou dobu. Prý ho začla mazat něčím jiným, že náš ověřený krém nezabíral (Nivea SOS) :evil: … ihned jsem mu to začla mazat Niveou, už má zas jen ty suchá místa. Jenže celou dobu mi tvrdí, jak má exzém (zdravotní sestra, podle ní měl exzém už 3×, vždy to byli potničky), že musíme na kožní … :roll: …v říjnu jdeme k dr, tak se ho zeptám, ale stále si myslím, že to má tak proto, že má rozdrážděnou pokožku těma opruzeninama, takže když se mu vždy vrátí, nemá se to šanci vyléčit. Krom toho mi tchýně tvrdí, že prý kvůli tomu špatně usíná - jenže dopoledne usne do 5 minut, pak je to horší - to ho to dopoledne nesvědí????
Co myslíte, mám počkat na kontrolu u dr., nebo dát na její rady a pak být za blbce (podle mě to exzém není) …
A čím popř. promašťovat tu suchou kůži?

Příspěvek upraven 14.09.11 v 15:08

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
692
14.9.11 11:05

AHojky,
vzala bych to komplexně.

• v první řadě, jestli kojíš, se zamysli nad svojí stravou. Malému můžou vadit rajčata, čokoláda, exotické ovoce, ovocné čaje…
  • změn pleny, žádné ovoněné, prostě bez deo
  • změn kosmetiku, ideálně Sebamed baby (místo mýdla mají syndet, ale vypadá stejně jako mýdlo, šampon a tělové mléko na mazání po koupeli)
  • na zadeček Bepanthen mast

Pokud to nezabere, možná bych to řešila nejdřív s praktickou dr, a teprve potom kožní. Kožaři rádi děti patlají vším možným, zakazují koupání a to fakt není to nejlepší. Malý je po mě atopik, zatím jsme nikde nebyli. Ošetřujeme tak, jak jsem ti psala. Nejvíc toho měl taky na zadečku a ted nemá nic, a jí všechno. Hlavně dostatek tekutin, jak pro tebe, tak pro malého :-)
A ještě mám odzkoušenou mast s cannabisem, ale musí být pro děti!!!! Mažeme pokud se mu něco vyseje, prvních pár dní a kombinujeme s Bepanthenem :-)
Taky jsem zdravotní sestra, ale prcka bych k dr rozhodně hned nehnala a potničky poznáš :-)
Klidně písni :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancic
14.9.11 11:12

Moc díky, už nekojím, kojila jsem do roka, teď je malému 14 měsíců. Má látkové pleny, meju od narození vodou, pokud je pokaděný, tak mýdlem. Dlouho jsem používala Oprudík od Cutishelp (konopí), ale nějak mu to přestalo fungovat … Ten Sydent zkusím, dá se koupit v lékárně?

• Citovat
  • Upravit
jancic
14.9.11 11:13

Už to vidím, Sydent je od Sebamedu. Ten jsme dřív požívali na tělo, teď máme právě Cutishelp, s tím jsem spokojená …

• Citovat
  • Upravit
jancic
14.9.11 11:14

A Bepanthen je mastnější že? To by možná vyšlo …

• Citovat
  • Upravit
4024
14.9.11 11:32
Andulis píše:
AHojky,
vzala bych to komplexně.
  • v první řadě, jestli kojíš, se zamysli nad svojí stravou. Malému můžou vadit rajčata, čokoláda, exotické ovoce, ovocné čaje…
  • změn pleny, žádné ovoněné, prostě bez deo
  • změn kosmetiku, ideálně Sebamed baby (místo mýdla mají syndet, ale vypadá stejně jako mýdlo, šampon a tělové mléko na mazání po koupeli)
  • na zadeček Bepanthen mast

Není co dodat. Kosmetiku a bepanthen můžu vřele doporučit,opravdu funguje, měli jsme od narození a ani jedna opruzeninka. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
14.9.11 11:57

Syndet je mýdlo bez mýdla v konzistenci mýdla :mrgreen: . Koupíš všechno v lékárně.
Syndet stojí kolem 70kč ale vydrží, šapmon kolem 120, mléko 180, velké balení bepanthenu kolem 250kč. Bepanthen je fakt hodně mastný, a můžeš ho použít i malému na rty, ruce, tváře, sobě na prsa … Univerzální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancic
14.9.11 15:16

Andulis
Teď mě napadlo, že jsme dřív používali vše jen Sebamed, pak mu nějak táhlo k roku (že už je velký), tak jsem mýdlo vyměnila za Nivea s olivovým olejem … nemůže to být tím??? každopádně jsem ho našla doma, tak do něj nastoupím …

• Citovat
  • Upravit
692
15.9.11 09:22

Určitě to může být tím. Můžou mu totiž vadit i ty „olivy“. Moje mamka nemůže žádnou kosmetiku, kde by olivy byly, jinak se osype. Jíst je může, ale na plet ne. Dneska se chystám do nemocncice do lékárny, chci si koupit už nějaké zasoby, ted mají na sebamed akce. Syndet jen za 60kč, a vůbec na celou řadu Sebamedu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek