Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Prosím moc asi jsem uz blázen. V patek mi dělali odběry krve na slinivku krevní obraz crp, jaterní testy štítnou zlazu… Ale ja mam porad strašny strach ze mam naky nador atd![]()
poznali by to z krve? Uz měsíc me bolí silene hlava cela temeno hlavy po stranách, hlava spanky a sije. Dneska uplne i. Nevolnost. Uz tri dny v kuse fakt hodne nezabírá ani ibalgin ani algifen neo kapky cekam na objednáni na neurologii. Prosím moc poznali by rakovinu?
Nevím, ale jisté markery rakoviny se z krve vysledovat dají. Rakovina kolikrát nebolí. Takže jestli ti vyjdou všechny testy v pořádku, tipuju to na páteř. Jestli máš sedavou práci nebo přetěžuješ jen jednu stranu těla a necvičíš, může to být z toho.
V krvy prej nemam nic takze kdybych mela nějakou rakovinu na mozku nebo tak poznaly by to z krve? Prosím
@Russet a na neurologii teprve cekam objednací doba skoro za dva měsíce
Tak záleží na tom, kde bydlíš a jakou mají neurologove obsazenost. Měla jsem šílené bolesti hlavy, spánku, lícní kosti a zubů, vše na levé straně těla, postupně se k tomu pridavala ruka a noha. Šla jsem k praktičce a ta mě poslala na neuro s tím, že nemám volat do města, že budu čekat minimálně dva měsíce a poslala mě na neuro do malého městečka, kde mi neurolozka řekla ať přijedu hned. Poslala mě na CT pak ještě na magnet a vysledek? Krční páteř a migrena. Brala jsem guaracujan ( je volně prodejny). Pomohl mi na tu největší bolest, ale nejvíc mi pomohlo si šíji, krk a spánky pořádně promazat alpou a procvičit. Zkus to, jestli se ti to nezlepší.
@marki111 píše:
Možná to máš od zad, běž na fyzioterapii
Ono to teď není tak jednoduché. U nás třeba rehabky zavřeli, nejméně do Velikonoce.
Neni nu kam jit tet :'( sem s te hlavy úplně vyřízená uz. Od vcera me boli fakt hodně. I oci za krkem cela sije a úplně tlak do hlavy nevím co by to mohlo být. U praktické doktorky ze počkáme jak se to bude vyvijet dal ze zadanku zatim nepotřebuji. A kdyz volam tak vsude mame tet plno, neobjednavame atd
Zkus cvicit, rehabilitace teď budou zavřené, ale na youtube nějaké cviky na bolení hlavy snad budou. A hodně pít a spát. Jinak to může být cokoli, a zrovna rakovina mozku kolikrát nebolí. Z krve se něco poznat dá, ale 100procent to není.
@Platanka ale nejaky naznak v krvy by byl ne? cvičím uz tri dny, několikrát dene. Boli me to hlavně na temeni hlavy. A vzadu na hlave od sije smer. Strasne se to v hlavě tlačí a huci. Je mi stoho i nejak nevolno.
@Anonymní píše:
Prosím moc asi jsem uz blázen. V patek mi dělali odběry krve na slinivku krevní obraz crp, jaterní testy štítnou zlazu… Ale ja mam porad strašny strach ze mam naky nador atd![]()
poznali by to z krve? Uz měsíc me bolí silene hlava cela temeno hlavy po stranách, hlava spanky a sije. Dneska uplne i. Nevolnost. Uz tri dny v kuse fakt hodne nezabírá ani ibalgin ani algifen neo kapky cekam na objednáni na neurologii. Prosím moc poznali by rakovinu?
A můžeš předklonit bradu na prsa? Pokud ne, máš zatuhlou šíji, bolesti hlavy a nevolnost, může se jednat o zánět mozkových blan, meningitida…z crp by to zjistili…
@pannda hlavu muzu ohnout ale mam ji stuhlou boli me strašně hlava a krk za hlavou. Z crp by zjistili zánět moz. Blan?
Prosím moc asi jsem uz blázen. V patek mi dělali odběry krve na slinivku krevní obraz crp, jaterní testy štítnou zlazu… Ale ja mam porad strašny strach ze mam naky nador atd