Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Je to normální, jen se ustaluje množství mléka, podle potřeby malého ![]()
V téhle době je to zcela běžné, tělo začíná tvořit jen tolik mléka, na kolik má poptávku, ten šestinedělní přetlak nebude trvat celou dobu kojení
A dítě se dokáže vydatně najíst i z toho, kdy ty máš pocit, že už tam nemáš ani kapku.
Přestalo se vám tvořit mléko do zásoby, teď se tvoří podle aktuální potřeby dítěte. Takže klid a více sebedůvěry. ![]()
Naprosto normalni stav. Hlavne nezacni hystercit, nebo si ubytek mleka zpusobis vlastnim nesmyslnym stresem. Stres ma na produkci mleka hodne spatny vliv.
@ugluk píše:
V téhle době je to zcela běžné, tělo začíná tvořit jen tolik mléka, na kolik má poptávku, ten šestinedělní přetlak nebude trvat celou dobu kojeníA dítě se dokáže vydatně najíst i z toho, kdy ty máš pocit, že už tam nemáš ani kapku.
Ano, přesně tak.
U prvního jsem taky kolikrát řešila, jestli tam mléko vůbec mám, když vypalada prsa prázdná. U druhého neřeším vůbec, ať jsou, jaká zrovna jsou. ![]()
Ahoj. Mám 8 týdnu a pár dní po porodu. Syn se budi v noci cca 1-2×, vždycky jsem pod sebou měla mokro, ani bavlněné pleny mléko nezachytili dostatečně.. Prsa jsem přes noc měla dost nalita, a dnes skoro vůbec
až při kojení se trochu nalila.. Malý pil normálně, a z druhého prsa taky vytekalo normálně.. Je tohle běžné nebo se mám obávat ze přicházím o mléko? Ještě včera byla normálně nalita.. Děkuji