Asi neštovice - co teď?

412
21.10.13 18:53

Asi neštovice - co teď?

Ahoj.

Malýmu je 3.5 roku. Před chvílí jsem ho svlékla a všimla jsem si pupínků, mám podezření na neštovice. Protože s tímto onemocněním nemám absolutně žádnou zkušenost, zajímá mne - co teď?

Může zítra do školky? Pokud ne, jak dlouho tam nebude moct chodit? Musíme k dr.? Může ven? Díky za jakékoliv info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8523
21.10.13 18:56

No, tak do školky určitě ne. :lol: Teď už nic neuděláš, zavolej si zítra k doktorovi, že máš podezření na neštovice a kdy můžeš přijít, aby dítě nenakazilo ostatní nemocný děti.
Moje holky byly doma asi dva týdny. Ven jsem s nima nechodila, měly to v prosinci, ale myslím, že když nebude svítit sluníčko a nebudeš chodit mezi děti, tak na chvíli můžete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
21.10.13 18:57

Pokud to budou neštovice, do školky nesmí, k dr. můžeš a nemusíš, podle toho, jak to mezi sebou máte, já třeba u mladšího jen zavolala a přišla se ukázat, až bylo po všem.
Počítej, že do školky cca 10 - 14 dní nemůže. Záleží na průběhu nemoci, kolik bude neštovic, jak rychle zaschnou a tak.
Ven podle průběhu, je infekční, takže opatrně k jiným dětem. My měli horečky i zvracení a celkovou schvácenost, ale každý to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.10.13 19:04

Do školky zavolat, oni to vyvěsí, že se vyskytli neštovice (jsou infekční už 2-3 dny před výsevem prvního pupínku) a ostatní rodiče si pohlídají svoje děti. Zavolat dr, že je máte, ona si to napíše do karty a řekne, že po zaschnutí posledního pupínku máte přijít na kontrolu. Poslouchá se srdíčko.

Jinak ven opatrně, neštovice nesmí nastydnout. Děti by se neměli koupat, dokud mají nalité pupence, ale já ty svoje máchala v hypermanganu a pupínky jim krásně zaschli. Ani jich neměli hodně. Doma (ale i případně venku) spíš klidový režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
21.10.13 19:05

Hlavně záleží jestli jsou to opravdu neštovice. Vzhledem k tomu, jak se teď oteplilo má spousta prcků potničky. Domluvila bych se s doktorkou. Klidně počkáte venku a ať vás zavolá. U takto malých dětí nebývají žádné vedlejší příznaky (teplota, únava, nevrlost…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
21.10.13 19:09

Holky a když bych poslala fotku - poznáte, jestli to jsou neštovice nebo to musí zkouknout MUDr.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
21.10.13 19:10

No tak s Těmi vedlejšími příznaky bych nesouhlasila. Kluci je měli když jim bylo čtyři a čtvrt a necelé dva a oba měli 4 nebo 5 dní teploty a starší na začátku i zvracel.
Jinak vše ostatní je napsáno, k Dr. radši zavolej pokud nemá zvláštní čekárnu pro infekční. My jsme na kontrolu nemuseli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.10.13 19:12
@alicezulice píše:
Holky a když bych poslala fotku - poznáte, jestli to jsou neštovice nebo to musí zkouknout MUDr.?

když bude fotka kvalitní, tak možná jo. Ale u kluka ty první pupínky moc jako neštovice nevypadali, spíš jako potničky. Až cca za 12 hodin už mi bylo jasné, že to neštovice je. Ale já je čekala, byli jsme se nakazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
21.10.13 19:13

Tak pokud si nejsi jistá, domluvila bych se s pediarem po telefonu. Já jsem jednou přišla do poradny na převaz s dcerkou a s miminama tam seděla holčička s neštovicemi, maminka myslela, že to je alergie. Tohle je na přeražení, doktorka z toho byla fakt špatná.
Mně tenkrát řekla, že kdyby, ani nemusíme hned chodit, pupínky zamazávat Imazolem. Infekční dítě není až tehdy, když zaschnou všechny pupínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
21.10.13 19:15

@alicezulice tak do školky 100% nemůže :roll: minimálně 10-14 dní. do úplného vyloupání strupů by do kolektivu neměl.

můj syn měl jen ty pupínky tak jsme v kočárku ven šli, ale na hřiště bych ho teda nebrala.
dr. zavolej aby si napsala do karty, že je prodělal, případně si tě objedná ať nejste v čekárně s jinými dětmi.
sama uvidíš jak to bude snášet, některé děti zvrací, některým prakticky nic není.
můžeš v lékárně koupit tekutý pudr, ale já nijak nemazala až když se udělaly strupy tak jsem koupala ve slabém hypermanganovém roztoku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.10.13 19:16

Zde máš první pupínek (opravdu hodně zvětšené) a na druhé fotce je stav třetí den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
21.10.13 19:20

@Kakika Díky!!! Konečně super fotka neštovic. Nevíte o někom, kdo by je měl v západních Čechách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
21.10.13 19:27
@Anniee píše:
@Kakika Díky!!! Konečně super fotka neštovic. Nevíte o někom, kdo by je měl v západních Čechách?
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
21.10.13 19:28

@Kakika náš první pupínek vypadal jako beďar. tak jsem mu ho ňoupla :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
21.10.13 19:29

@Genovesa Tady u nás prostě nějak nejsou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie