Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, takže ve zkratce:od středy teplota 40,průjem byl jen 3× denně žlutý, v patek teplotka stále ale již ne tak vysoká 38,5 průměr, průjem zhoršení. doktorka po kontrole, že dehytravaná není. opatření enterol. přidávat čaj. v so opět zhoršení prujmu. návštěva na pohotovosti. nasazená dieta pro kojence(6h čajová pauza, mrkvový a rýžový odvar).stolice se změnila na kaši. nic meně stále častá. v ne 5 za den v noci dvě. teplota stále trvá. dnes ráno nitky krve ve stolici. návštěva u doktorky. fyzicky je malá v pořádku nasadila nám Hidrasec(něco jako smecta) a nutrulin low lactose. vzala nám stěry a že máme zkusit vydržet do zítřka než budou výsledky. ted opet hlenovitá stolice s krvý. opět tel k dr po konzultaci nabízet co nejvíc stravu a vydržet. starvu vypije jak kdy ale i přes dietu to do ní včetně čaje musí rvát po lžičkách. jinak je hodná usměvava. váha klesla zatím jen o minimun, vypadá dobře a dehytratovaná taky není. jsme už nervově vypjatá. rposím napište kdo s tím má zkušenosti jaký ste měli průběh a kdy přišlo zlepšení
Ve 4 měsících jsme měli to samé, ale ne tak vysoké teploty, pak se přidalo šílené blití, výtěry byl negativní, postupně jsme to chytli já, starší syn i manžel, uzavřeno jako střevní viróza
záleží na těch výsledcích výtěru
teď ti fakt nezbývá než vydržet
u nás to trvalo u mimina týden, u batolete a dospělých 3 dny
ale fakt záleží na výtěru ![]()
je to na palici, rozumím
No to přinesl syn ze školky 3,5..taky průjem od uterka do pátku. teplota mírná..a malá naštěstí nezvrací. nejspíš to je virozka, ale je to šílené.
Věřím, ale snad jen ta viroza a bude dobře, a z výtěru se nepotvrdí salmonela, rotaviry nebo nějaký kdovíjaký humusy
u takhle malého miminka je to šílený vždycky
malému byly taky 4 měsíce, mě ale žralo to šílený blití, to bych nikdy neřekla, že tak malé tělo toho může najednou tolik vyblít, dvě noci jsem s ním proseděla v náručí ze strachu, aby se neudávil, oslavovala každý ml tekutin, který udržel, abychom nemuseli na kapačky
je to peklo a mámo vydrž ![]()
I přesto, že neni dehydrovaný bych se nechala přijmout do nemocnice.
Doktorka mě ale upozornila, že tam může zase chytit ještě i navíc něco jiného. pokud to nebude šílený tak mám zksuit vydržet na výsledky. na pohotovosti mi říkali, že můžu akceptovat tech šest stolic.
Tak to může chytit i doma od vás. Je pravda že děti to maj v tomhle období často.
Nás taky radši nechávali doma, jen mě poučili ohledně dehydratace (to by pak přijmuli hned) a čekalo se podle výsledků výtěru a zlepšování x zhoršování stavu