Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neskutečně se v tom ztrácím ![]()
Příspěvek upraven 31.10.13 v 14:01
Možná by bylo dobrý zajít na OSPOD, určitě už tam složku máš. Tam nadnést potíže, které ti otec syna dělá a ukázat i sešit, kde eviduješ jeho návštěvy, a z kterých lze dovodit, že styku s dítětem rozhodně nebráníš. Měli by si tam tatínka pozvat a promluvit mu trochu do duše. Pokud nebude ochoten se dostavit, alespoň budeš mít důkaz pro případný soud, že ty si své povinnosti vůči otci plníš.
Co máš dělat…Vzchopit se! Má určeno 1 za 14 dní? Tak dávej jen, kdy to má určené. Žádné změny, výmluvy, nic.
Nenapsala jsi jak konkrétně msti na diteti, jestli mu fyzicky ci psychicky ublizuje.ale kazdopadne, jestli mu ublizuje jakkoliv, musis stim pred soud.
On se nemstí na dítěti! Ktomu se chová celkem dobře. Mstí se na mě, protože tehdy když jsem s ním byla v jedné domácnosti mohl mě za to co se mu nelíbilo zmlátit. Já nic z toho neřešila, nechala jsem styk otce s dítětem na dohodě. A teď se mi mstí tak, že každé datum se měl mít řes týden syna, ho přehodí za jiné. Vyhrožuje mi policii i sociálkou, že syna nevídá. Přitom já mám jasný důkaz o tom, že syna vídá od začátku v podobě sešitu. Protože vím jaký je to lhář. Sešit chtěl zničit a když nemůže tam mě terozije po telefonu. Neustále mi volá a pokud mu to nezvednu. Vyhoružuje policii a socialkou, že mu nedávám vědět o synovi. Když mu naopak zavolám vyhrožuje mi, že tel. nahrává atd. Mám pocit, že už se zblázním. Čím víc jsem tomu magorovi vycházela vstříc tím je to horší
Zakladatelka
A nebude lepší dát to k soudu, ať soud rozhodne, kdy budou návštěvy? Nehledě na to, cítím z tebe totální vyhoření, potřebuješ pomoc - ty nejsi povinna mu zvedat kdykoliv telefon a jestli na tebe ječí a vyhrožuje, odpověz mu, že klidně ať na tebe sociálku i policii zavolá, že za pitomce bude jen on, že mu syna dáváš, kdy chce a ještě tě buzeruje - jestliže si to nahrává, těžko to může použít proti tobě. Zkus zavolat na nějakou krizovou linku, určitě ti poradí - jestli tě mlátil, tak je vzteky bez sebe, že už nad tebou nemá moc a snaží se tě ovládat alespoň takto. A pokud to půjde, tak ho informuj přes nějaký úřad - OSPOD, nějaké linky - netuším, které to jsou - určitě by mu mohli oni posílat pravidelně e-mailem to, co ty napíšeš o synovi. Ale být tebou, hlavně dojdu na OSPOD, řeknu, co se děje a podej návrh na úpravu styku k soudu.
Tak mu nevycházej! Podej na něj stížnost ty, snaž se být krok napřed a nedělej ze sebe obět´. Nezvedej telefony, není to tvoje povinnost, změn´si číslo a trvej na to, že pokud si nevyzvedne dítě v určenou dobu, tak má smůlu. Co je na tom tak těžkého?
Tak na ospod a vyřešit úpravu styku. Žádná vstřícná dohoda. Když nebude mít čas si kluka vyzvednout, jeho problém, náhradní termín nedostane. Baví ho tě terorizovat, protože se necháš, tak se vzchop a udělej mu taky dusno.
Ještě doplním. Sešit mu neukazuj. Vždy si napiš nový papír, datum, kde, kdy do kdy a popros někoho, aby tam s tebou byl - pokud ti to nepodepíše. tak ať svědek napíše, otec si dítě vyzvedl v tolik a tolik a vrátil v tolik a tolik a podepíše - ty připiš noticku, že ti to nepodepsal ať máš doklad. A nemáš kamaráda, siláka, vyššího než je tvůj ex? Takoví se rychle leknou, když má žena zastání
@Anonymní píše:
On se nemstí na dítěti! Ktomu se chová celkem dobře. Mstí se na mě, protože tehdy když jsem s ním byla v jedné domácnosti mohl mě za to co se mu nelíbilo zmlátit. Já nic z toho neřešila, nechala jsem styk otce s dítětem na dohodě. A teď se mi mstí tak, že každé datum se měl mít řes týden syna, ho přehodí za jiné. Vyhrožuje mi policii i sociálkou, že syna nevídá. Přitom já mám jasný důkaz o tom, že syna vídá od začátku v podobě sešitu. Protože vím jaký je to lhář. Sešit chtěl zničit a když nemůže tam mě terozije po telefonu. Neustále mi volá a pokud mu to nezvednu. Vyhoružuje policii a socialkou, že mu nedávám vědět o synovi. Když mu naopak zavolám vyhrožuje mi, že tel. nahrává atd. Mám pocit, že už se zblázním. Čím víc jsem tomu magorovi vycházela vstříc tím je to horšíZakladatelka
Tak tím spíše bych na OSPOD šla. Dohoda o styku je sice hezká věc, ale jen u lidí, kteří se umí domluvit. U vás by bylo lepší styk určit soudně a u každého předání dítěte bych měla nějakého svědka - rodiče, kamarádku, v nejhorším případě to řeší i sociální pracovnice. Ohledně návštěv bych se s ním „bavila“ už jen písemně - smsky, nejlépe maily, abys měla důkaz, že mu neznemožňuješ syna vídat. Telefon nejsi povinna mu zvedat, takže ať si trhne. Je to určitě těžká situace, ale řešitelná. Ze sociálky strach neměj.
Děkuji Vám všem moc za rady. Asi už jsem vážně úplně vyřízená, protože v mé rodině mi každý tvrdí, jak se s ním mám domluvit. Jaké mi dělá problémy to už nikdo nevidí
. Na OSPOD se chystám během příštího týdne a zřejmě se to bude muset přesně soudně určit. Jelikož otec si ze mě dělá doslova blbečka a směje se mi přes telefony, domluva žádná. Opravdu už mám někdy pocit, že se zbláznim. Snad se to během příštího týdne a i při návštěvě sociálky vyřeší. Ale někdy se bojím, že to neskončí nikdy ![]()
Holky, tě to tu už radily…zajdi a OSPOD nebo rovnou k soudu a nech si soudně určitě kdy může kluka vídat…a je to…já taky měla s ex dohadování a soud nám určil styk a je to…pokud s ním není rozumná domluva(jako že není) chtěj mít všechno písemně od soudu…
Ahoj holky, už opravdu nevím co mám dělat
. Před x měsíci jsem zůstala se synem sama, byl mi svěřen do péče s jeho otcem jsme měli dohodu o setkávání se synem. Za celou dobu otci dítě předávám co druhý víkend. A kdy se pánovi hodí přes týden. Neustále chtěl změnit, kdy si pro malého přijde. Jednou neměl peníze, nebo se mu to nehodilo. Neustále jsem mu vycházela vstříc. A takový člověk mi řekne, že já mu syna nedávám. Proto, jak lže a nelze mu v ničem věřit. Jsem zřídila sešit kde jsem zapisovala kdy se synem vídal a on to podepsal. Tento sešit chtěl před 14 dny zničit. Jelikož v něm lze vidět, že celou dobu syna viděl. Otec mě fyzicky napadal po celou dobu vztahu. A teď se mi mstí na synovi, protože to je jediné jak mi může ublížit. Už nevím co mám dělat. A proto prosím o radu jestli někdo zažil to samé? A může mi říct, jak co nejlépe nyní postupovat? Děkuji moc všem. Prosím o anonymní vložení je to pro mne velmi citlivé téma