Asymetrické plazení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2098
17.9.12 15:02

Doporučuji navštívit obvoďáka, ať napíše doporučení na cvičení vojtovky. cvičím se synem od jeho 3 týdnů a vřele doporučuji!!! s asymetrickým plazením teď zrovna taky bojujeme (otáčel se též jen na jednu stranu, z důvodu poranění krku během porodu).

Přeji ať se to brzo spraví!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
17.9.12 23:06

Syn se plazil rovněž asymetricky, jedna ruka, jedna noha.
Nikdy se plazit jinak nenaučil /na rehabilitacích o to ani neusilovali/, začal lozit po čtyřech, potom se stavěl u nábytku a ve 13 měsících chodit.
Nedělala bych z toho moc velkou vědu.
Já byla též vystrašená a udivená /dvě starší děti to nedělaly/, ale vše proběhlo v pohodě a dnes se na to dívám s nadhledem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.13 22:51

Pro zakladatelku - jak to dopadlo? Dcera se taky plazí takhle „divně“, ale při přetáční kolem své osy používá obě ruce i nohy :nevim:, otáčí se na obě strany, tak nevím, zda to mám řešit.

• Citovat
  • Upravit
4197
6.3.13 04:50

Můj syn se taky plazil asymetricky. K doktorce jsem s ním šla. Poslala mě k rehabilitační a pak nás doporučili na neurologii. Tam měli nejbližší termín nějak za dva měsíce a syn do té doby začal chodit. Nebylo pak co řešit. Je to zdravý dítě :-) úplně přeskočil ale lezení po čtyřech :-) teď je mu sedm a nemá vůbec žádné problémy. Drzim palce, at je to ok!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
15.4.17 18:32

Ahojky, ozivuji diskuzi, syn 9,5 mesice se tacal dva dny zpatek plazit, ale jakoby do strany, natahuje levou ruku, zveda zadecek do leva a odrazi se spickami, mam to resit nebo se to spravi, mate zkusenosti? Dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
15.4.17 21:12

@martinaska Mně fyzioterapeutka říkala, že když to bude krátkodobě, třeba dva týdny a pak začne lozit, tak to nemusí vadit. Kdyby se tak ale plazil dlouhodobě, měsíce, tak by si to tělo zafixovalo a bylo by to na škodu. Můj kluk prvně plazil symetricky, ale po měsíci na dva týdny málo používal levou nožičku. Naštěstí se brzy naučil lozit to už symetricky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí