Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Doporučuji navštívit obvoďáka, ať napíše doporučení na cvičení vojtovky. cvičím se synem od jeho 3 týdnů a vřele doporučuji!!! s asymetrickým plazením teď zrovna taky bojujeme (otáčel se též jen na jednu stranu, z důvodu poranění krku během porodu).
Přeji ať se to brzo spraví!!!
Syn se plazil rovněž asymetricky, jedna ruka, jedna noha.
Nikdy se plazit jinak nenaučil /na rehabilitacích o to ani neusilovali/, začal lozit po čtyřech, potom se stavěl u nábytku a ve 13 měsících chodit.
Nedělala bych z toho moc velkou vědu.
Já byla též vystrašená a udivená /dvě starší děti to nedělaly/, ale vše proběhlo v pohodě a dnes se na to dívám s nadhledem. ![]()
Pro zakladatelku - jak to dopadlo? Dcera se taky plazí takhle „divně“, ale při přetáční kolem své osy používá obě ruce i nohy
, otáčí se na obě strany, tak nevím, zda to mám řešit.
Můj syn se taky plazil asymetricky. K doktorce jsem s ním šla. Poslala mě k rehabilitační a pak nás doporučili na neurologii. Tam měli nejbližší termín nějak za dva měsíce a syn do té doby začal chodit. Nebylo pak co řešit. Je to zdravý dítě
úplně přeskočil ale lezení po čtyřech
teď je mu sedm a nemá vůbec žádné problémy. Drzim palce, at je to ok!
Ahojky, ozivuji diskuzi, syn 9,5 mesice se tacal dva dny zpatek plazit, ale jakoby do strany, natahuje levou ruku, zveda zadecek do leva a odrazi se spickami, mam to resit nebo se to spravi, mate zkusenosti? Dekuji ![]()
@martinaska Mně fyzioterapeutka říkala, že když to bude krátkodobě, třeba dva týdny a pak začne lozit, tak to nemusí vadit. Kdyby se tak ale plazil dlouhodobě, měsíce, tak by si to tělo zafixovalo a bylo by to na škodu. Můj kluk prvně plazil symetricky, ale po měsíci na dva týdny málo používal levou nožičku. Naštěstí se brzy naučil lozit to už symetricky.