Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky… Už dle názvu je asi jasné o jaké rady a triky se mi jedná, moje dcera (14m) má už 10dní šíleně opruzený zadeček… Ze začátku jsem to přikládala zoubkům jelikož jí rostli dvě stoličky najednou tak měla (a má) častější stolici někdy i řidší
Teď už není ani protivná, hezky spí, no prostě až na tu opruzeninu by bylo vše v pořádku…
Většinou je doma během dne bez pleny (což je tedy zážitek, jelikož nočník ne-e) sprchuji jen vodou po každé kdy si nadělá do tepláčků.. zkoušela jsem mazat: Imazolem, Bepantenem, hnědou mastí na zadeček, Nivea sos a sudocremem.
V pondělí už s ní budu muset k dr jenže pondělí je ještě daleko a je mi jí vážně moc líto
už jen co jí pokládám na pultík tak pláče aniž bych jí sundala tepláky ![]()
Máte někdo s tímhle zkušenost? ještě dodám, že jsem měnila pleny na jinou značku, ale to bylo až po tom co opruzeniny začaly… budu vděčná za jakoukoliv radu.. Všude se píše mazat mýt a větrat, ale to já sakra dělám několikrát denně tak proč se toho nemůžeme zbavit? ![]()
Ahojky, mojí malé se udělalo něco šíleného na zadečku, když jí byly 2 měsíce. Dr. mi poradila to zhojit genciánou a můžu říct, že do 3 dnů to bylo zhojený. Potom mi pomohlo hodit Pampersky z okna a nejvíce mi pomohlo ničím nemazat. Vyzkoušela jsem před tou Fialkou všechno možné, Bepanthen, Sudocrem, ......snad všechno a pořád se to nelepšilo, tak jsem přestala od té doby mazat, pouze zasypávám Avirilem, používám Tesco essentials pleny, teď Hugges - mmch, žádný zázrak, ale byly v akci. A od té doby je naprostý klid a malá má zadeček jak z reklamy.
Příspěvek upraven 15.09.12 v 16:52
Zkus pudr, jakmile malému zčervená zadek když má průjem k zubům, hned mu to zmizí… jinak neporadím, nikdy malej opruzeninu neměl, ale na to červenání nikdy nepomohl sudocream ani imazol
Ještě by jsi mohla zkusit i obyčejnou modrou indulonu.
Jaké dáváš pleny? možná alergie -po pampers měla kdysi dcera děsné opruzeniny až do krve. JInak bych zkusila genciálku, omývat černým čajem ![]()
@sophinka DO nedávna jsme měli pampers active baby… asi dva dny po začátku opruzenin jsem začala používat od babylove…
Dnes na noc zkusím vrátit pampers má je od narození a nikdy s nimi problém neměla teda až teď
jestli je to plínama ![]()
Není na předpis, si myslím, já ji kupovala bez předpisu, stála 37,– Kč a je to fakt zázrak na všechno, ať si každý říká, co chce. malé to pomohlo na moučnivku, mně vyléčilo prsa, malé tu šílenou opruzeninu na zadečku. Už po 24 hodinch bylo velké zlepšení a do 3 dnů hotovo. To ani nevím, jestli to byla opruzenina, takové šílené boláky
a od té doby nic.
Fialka je podle mě volně v lékárně. Nám pomáhá heřmánek - potřu několikrát a nechám větrat… Hodně štěstí!
@Perina píše:
Fialka je podle mě volně v lékárně. Nám pomáhá heřmánek - potřu několikrát a nechám větrat… Hodně štěstí!
to mi bylo taky doporučeno, taky jsem používala, i v něm koupala.
Genciálka normálně v lékárně, když byla malá mimino (necelé dva roky zpět), kupovala jsem si ji do lékárničky.
Malemu zabrala az genciana.
jinak vetrat, vetrat a vetrat. susit peclive klidne i fenem. nepouzivat vlhcene ubrousky, otirat pouze vodou a cernym cajem
… co použít bylo doporučeno a nechat větrat… ne, že by neměla čas začít s nočníkem, má ho ještě dost a dost, ale už není to není malé miminko a přes den by mohla být bez pleny, pokud se ti podaří vychytat potřebu…
Nám na opruzeniny pomohl Pityol. Na menší pomohl i heřmánek. A hlavní pomoc byly látkové pleny, po jakýchkoliv papírovkách má druhý den opruzený zadeček a odřené nožičky.
Mne v piatich mesiacoch odporucila doktorka pytiol, vraj sa nemam bat ze je az od 10 rokov a kludne na jeden pokus vypatlat pol tubicky. Neviem ake tragicke odparenie to bolo, mne sa zdalo priserne, ale je fakt ze za dva dni bol klud. No a tiez ze sme sa vratili z papierovych plienok a flisovych nohavic (mimo domov) naspat k latkovym a tensim teplackom.