Opruzeniny - proč se jich nemůžeme zbavit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14090
15.9.12 18:41
@Litevská krychle píše:
Jo normálně sušený sypaný v lékárněuděláš si nálev, to nějaké mísy, vaničky, kam se jí ta prdelka vejde :-)
a v teplém koupeš, máčíš jí nějakou dobu tak aspoň 10 minut

super :pankac: :pankac: :pankac: o tom jsem už dost tady četla, ale nikdy jsem se neptala co to vlastně je a jak se to používá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
15.9.12 18:44

@sterezie tak já nevím jak to mám dělat :( dávám tedy jen bavlněné a některé i bez pasu (teď nevím jak se jim nadává něco jako monterky :mrgreen: )
V bytě mám teď sotva 20° tak jí přece nenechám jen tričko s dl. rukávem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
15.9.12 18:45

Sice už tady toho holky radily dost, ale já přidám ještě jednu věc. Když se mijednou malý hodně oprudil a nezabrala ani řepíková koupel a rybylka, tak mi doktorkaporadila odvar z dubové kůry. Tu koupíš taky v lékárně, normálně sušenou. Prý že to moc lidí nezná, že mokvavé (opruzenina) by se měla vyléčit zase mokrým. Každého napadne prý spíš vysušovat. Tak jsem párkrát za den na chvíli přiložila obklad a opravdu to zafungovalo. Ono něco určitě zabere, ale musíš zkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
15.9.12 18:46
@tini píše:
Holky mne rikala mlada Mgr v lekarne, ze podle nejnovejsich zjisteni je gencianka rakovinotvorna, tak nevim, ja ji radsi nekoupila

https://www.emimino.cz/…rankovani/4/

V posledním příspěvku cituju vyjádření SÚKLu.
Tolik tedy k „nejnovějším zjištěním“. :D
Ale to, co píšeš, je poměrně rozšířený názor, i mezi odborníky. Sice nikdo neví, proč a na základě jakýho výzkumu, ale občas se povede spustít vlnu paniky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
essmy(neprihlasena)
15.9.12 18:48

Malej na to taky trpel, kdyz mu rostly stoličky

vzdycky po vysprchovaní jsem ho jeste chvíli nechala sedět v odvaru z řepíku nebo z heřmánku (ale sla bych klidně i do dubový kůry) a před spanim jsem koupalave slybm roztoku hypermanganu

• Citovat
  • Upravit
sterezie
15.9.12 18:51

@werunkaw123
chápu, že je to asi trošku prašť jako uhoď..tak ať je to brzo za váma ;)

• Citovat
  • Upravit
920
15.9.12 18:52

K tomu řapíku - udělat odvar podle návodu na krabičce. Já pak třeba jen namáčela tamponky a otírala příslušné partie, nebo jak tu někdo radil, do lavorku a nechat sedět a nebo jsem udělala silnější a nalila to do vany, když měla neštovice, koupala se v tom celá. A občas jsem namíchala s heřmánkem.
U těch tepláčků asi záleží na materiálu, ale když jsou volné, můžou se tím, jak se pohybuje otírat o ty ranky a ještě to odřít. Já i s tím opruzeným zadečkem plínku nechávám a když bez pleny, tak úplně. POkud máte doma zimu, tak bych vytopila nějakým přímotopem jednu místnost a tam bych chvíli nechala jen v triku. Nebo já nechávám střídavě vždycky chvilku a jak mám pocit, že stydne, tak oblíkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
15.9.12 18:52

No já s těma sedacíma koupelema u holčičky teda nevím, asi bych si to nelajsla, aby si tím něco nezanesla do genitálií a dál. Obzvlášť, pokud je už opruzenina „zapálená“, to si říká o gynekologickej zánět… A s hypermanganem vůbec opatrně.
Raději bych to řešila obkladem, když už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
15.9.12 18:56

@Bersaba Tak to je určitě dobrá připomínka. My teď máme kluka. A Kája na opruzeniny netrpěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
15.9.12 19:00

Nam pomohlo na noc imazol a pres den robatko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
15.9.12 19:29

@habet robatko? :nevim:

@Bersaba nooo tak to je asi víc než dobrá připomínka tohle mě vůbec nenapadlo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
15.9.12 19:39

Robátko - na opruzeniny od Cannaderm.
Ale je fakt, ze treba na rybilku slysim hodne chvaly, ale tu jsme jeste nezkouseli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3148
15.9.12 20:21

Krvavé opruzeniny mela dcera pokaždé, když jí rostly zuby. Žádný krém, mast, vodička nepomohly.Dr. si taky nevěděla rady. Při mytí vodou jsme brečely obě. Zuby vyrostly a bylo po problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
15.9.12 20:28

@mofiz můžu se zeptat, proč by menalind nedala na dětský zadeček? Naše mimčo hodně trpělo na opruzeniny a nic nepomáhalo a právě náš dr. nám tenhle krém doporučil koupit, a ten byl fakt zázračný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boulinet
16.9.12 09:14

zkus bio přípravky

Ahoj, nedoporučuji žádné klasické krémy, které zmiňuješ, jsou plné chemie. na opruzeniny doporučuji kosmetiku alverde z dm, žluto bílý obal s vílou. je to bio kosmetika bez chemikálií, s výtažkem ze sedmikrásky a skvěle funguje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure