Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zkus rourku, sab je k ničemu. Vyzkoušej třeba espumisan pro děti. Ale já měla doma dítko, kterému nepomohlo nic, prostě dva měsíce pekla a neustáleho řevu. Takže jsem jenom nosila a nosila, i 20 h denně
![]()
Nam Sab byl k nicemu. Trosku zabrala kombinace Espumisan, BioGaia a nahrate pecky.
Malýmu zabíral Infacol, být co nejvíc na bříšku a hlavně v nošení v šátku. Když už se hodně trápi, tak jsem použila rourku a to se mu dost ulevilo.
Ty píšeš o mé prvorozené??? Taky nic nepomáhalo. Vysvětlení dětské - citlivá střevní stěna, která musí vyzrát. V noci se s pláčem od bolavého bříška přestala budit letos na jaře. Jsem s tebou, tohle lze pouze přežít a přečkat ![]()
PS: když už jsem lezla po zdi tim neustálým pláčem každý den do svítání, dala jsem si sluchátka a pustila mp3, abych byla schopná mrně nosit a nosit a být trpělivá. Jinak bych ji asi vrazila občas i do mrazáku ![]()
@Naima píše:
Ještě dodám, že s kakáním problém nemá vůbec.
normálka espumisan
…buď ty kuličky pokud mu nevadí, můžeš říct že je to bombón a dej klidně dvě, a nebo kapičky a kapej. Opravdu hooodně pomahají. Uvidíš že se to umoudří ![]()
No trubičku nevím u dvouleťáka…není na ni zvyklej tak si myslím že by se spíš bál
…brala bych to jako krajní řešení. Hlavně když by se začal vrtět tak bys mu mohla ublížit.
@wildcherry píše:
No trubičku nevím u dvouleťáka…není na ni zvyklej tak si myslím že by se spíš bál…brala bych to jako krajní řešení. Hlavně když by se začal vrtět tak bys mu mohla ublížit.
dvoutýdenní
![]()
Zkusila jsem naprosto všechno a nepomohli nic. Jen čas. Ve 3 měsících ho to přešlo. Spal na bříšku a to mu trochu ulevilo. Jinak pomohla rektální rourka. První tři měsíce jí mě skoro pořád zavedenou ![]()
Sab simplex pomáhá jen na určité specifické problémy, dávala jsem druhorozenému, když měl kakání jak minerálku, samá bublinka. Jakmile přestali být bublinky ve stolici, tak byl na nic.
Pokud není extra blicí, tak na bříško dát klidně po jídle, i mi to tak říkali s prvním v porodnici, že se dítě vykrká i vyprdí.
Nahřátou plínku na bříško jste zkoušeli?
Jinak ono to u některých dětí může být nezralostí trávicího traktu, je to zkrátka pro miminko bolavý stav, kdy ale ani tak nejde o to vyprdět se, ale střeva se zatím potýkají se stravou hůř než u jiných mimin, v takovém případě zbývá než vydržet ![]()
Jinak u prvního opravdu hodně dělali mléčné výrobky, pokud jsem jedla jen trochu a výhradně kysané, tak mu nic nebylo
U syna Sab simplex vůbec nezabíral, lepší byl Infacol, probiotické kapky a nahřívat bříško polštářkem z třešňových pecek. A hlavně vydržet až z toho vyroste. Zažila jsem u prvního syna a teď už se toho děsím u druhého
.
Ahoj všem, prosím o radu jak na prdíky - našeho dvoutýdenního chlapečka strašně trápí a už opravdu nevíme, co s ním. Hlídám si stravu, beru probiotika na střevní mikrofloru, malý bere Sab Simplex před každým kojením, klubíčkujeme a všechno marné. Kroutí se, rudne, křičí a nespí. Uklidní se jen, když je čas krmení, nají se a za 30-40 minut je zase vzhůru a jedeme nanovo. Cvičíme nožičky, masírujeme bříško, v klubíčku se ho snažíme „pomačkat“, občas ho dáme (ne po jídle) na bříško a masírujeme zádíčka.
Už nevím, co s ním, pomohla by rektální rourka, aby se mu ulevilo? Je hrozné vidět ho trápit se a nemoci nic dělat
. V případě rourky - jak velký kousek zasunout a smí se používat i u maličkých novorozenců (malý je narozen ve 36tt). Děkuji za rady