Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@LLLL píše:
dve lzicky kminu, zalit asi pul litrem vody a deset min varit, scedit. Piju 1× - 2× denne
Díky
U nás pomáhá Baby Calm, rourkuju pravidelně každé ráno, v 6.15 se mládě budí a tlačí a nejde mu to, tak zavedu rourku cca 5-6 cm hluboko a to lítá teda. hodně se mu tím uleví na celý den. jinak nejím zelí, květák, papriky, rajčata, ale 2deci pivka si dám jednou týdně velmi ráda. a to, že tu stolici má oranžovou je normální. taky už 14 dní dávám laktobacílky od Swissu a myslím, že to fakt dost pomohlo..
první syn na prdy trpěl opravdu cca do půl roka, taky jsem rourkovala, ale u něj nepomáhalo skoro nic..jen řval a řval a do toho hodně zvracel..museli jsme ustát to období..nic jiného nešlo dělat ![]()
Na odvar z kmínu jsem úplně zapoměla,
taky nám moc pomohl, ale musela jsem ho dávat přímo malýmu, ale stačila jedna lžička a prděl jak divej a byl klid na chvíli. ![]()
Nám pomohla Bio Gaia, cvičení na bříšku a rourka. Rourkovali jsme často a dnes žádný problém není. Pevné nervy přeju ![]()
Ahoj, necetla jsem vsechny odpovedi, takze mozna uz to nekdo psal - u nas zabiral polstarek naplnenej tresnovyma peckama (maji ho treba v DM). Nahrejes v mikrovlnce, das na brisko a miminko se super vyprdi… ![]()
@78_Maja píše:
Ahoj, necetla jsem vsechny odpovedi, takze mozna uz to nekdo psal - u nas zabiral polstarek naplnenej tresnovyma peckama (maji ho treba v DM). Nahrejes v mikrovlnce, das na brisko a miminko se super vyprdi…
jaaaa
sem to psala nam pomohol taky
![]()
Ahoj, máme 5týdenní miminko a měli jsme ještě před 3 dny ten samý problém. Po rektální rource nám přestal sám od sebe kakat, vždycky jenom přes rektální rourku a nakonec nám pomohly kapičky Sab Simplex a BioGaia a taky po kojení ho dám na bříško a vyprdí se sám a máme klid. Dokonce nám i na bříšku usne a to je nejspokojenější a nejdéle spí
Přeji pevné nervy, já brečela s malým, když jsem viděla jak se trápí ![]()
My jsme si teda taky s prdíkama užili svý… Malýmu ulevily kapky espumisan a pak dlouhodobější braní laktobacílků. Když bylo nejhůř, tak teploměr. Mezi 3 a 4 měsícem zmizely úplně…
Ahoj, mým dvojčatům jsou 3 měsíce a trápily nás taky prdíky. Zkusila jsem Espumisan, ale ten byl úplně k ničemu. Potom trošku pomohl Lefax a nakonec jsem zkusila již tady zmiňovaný Infacol a ten je výborný ![]()
Ahoj, děkuji za rady, dnes jedu ještě pro pytlík s třešňovými pecičkami. Rourku jsme ze zoufalství použili, je fakt, že se po ní alespoň trochu vyprdí, někdy i víc. Nechceme ji používat stabilně, ale pokud už dostává ten svůj šílený stav, ječí a je v tenzi, je to ještě horší. Sice je po rource pořád k neutahání, ale je už se nechá masírovat, cvičit s nožičkama, podudlává si a nechá se konejšit, aniž by byl u toho zkroucený jako paragraf.
Syn na to take hodne trpel. Sab nepomahal, zkusili jsme babycalm + nahraty polstarek s tresnovymi peckami (maji ho v dm asi za 80,–), kdyz jsem mu ho polozila na brisko, tak se vzdy vyprdel a usnul. Kolem 3.mesice to preslo nejak samo.
Jo a rourku jsme pouzivali od mala, nejprve kvuli prdikum a pozdeji kvuli zacpe.
Drzim pesticky.
NAIMA Držm palce
pytlík pomuževerím tomu nam pomohl. a davej mimčo aspon na bríško ak seš poblíž
![]()
Já kapky nidky nepoužila…když malá měla prdy…dala sem nejtenší rourku stačí 2 mm zasunout vyprcala se a hotovo
…o zvyku žádným to není nidky si na to nezvykla kaká a prdí už krásně bez ničeho…jinak já jim uplně všechno i co se nesmí a nemáme žádný problémy… jinak mám malou taky 36tt
v lékarně ti prodaj tu nejtenší rourku. a co malé ještě pomáhalo když byla maliká a nešlo ji to tak roztáhnout normálně prstama dírku a pokrčit nožičky to se mi osvědčilo
A holky co kojíte…nedávejte dudlík nidky!!:( nám uplně pokazil techniku kojení ![]()
@Luciet2 píše:
A holky co kojíte…nedávejte dudlík nidky!!:( nám uplně pokazil techniku kojení
Ja jsem dala dudlik hned po prijezdu z porodnice a nezkazilo nam to nic a mam kamaradky, co koji pres rok a deti jsou dudlikove, to nemusi byt vzdy a rekla bych, ze je to spise ojedinely pripad, kdyz se to stane.