Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nám zabraly kapičky BioGaia, ale jsou až od ukončeného prvního měsíce myslím
. Jinak polštářek s pecičkama nám nezabral vůbec.
Nám Sab simplex pomáhal, dávala jsem ho vždy po jídle na dudlík a nahřívala jsem plenky na bříško, měla jsem matičku pupík, cvičila s nožičkama
Nám pomáhala jedine rourka, když byla hodně malinká, zasunula jsem jen 1 -2 cm, když byla větší tak skoro celou, zní to hrozivě, ale tak se má správně používat:-) Tu na e-mimi většinou plaší, že se dítě nebude umět samo vykakat/vyprdět, my rourkovali skoro do 7měs., pak jak začala být víc pohyblivá ze dne na den si pomohla sama ![]()
@Naima píše:
Hlídám si stravu, beru probiotika na střevní mikrofloru, malý bere Sab Simplex před každým kojením, klubíčkujeme a všechno marné.
Nemel by probiotika dostavat primo maly??? Laktobacilky nebo ty bio gaia, je toho hodne. Pro nas bio gaia penize hozene do kanalu
Laktobacilky pomahaji. Zabral nam espumizan a pak jeste lepe Lefax, Sab simplex k nicemu. Ted ma ctyri mesice a uz asi 3 tydny je bez kapek, jen ty laktobacilky, piju fenyklovy caj a stridam s kminovym odvarem - ten nam take hodne pomohl.
Zkus pít denně 2 šálky heřmánkového čaje (sypaný heřmánek) - to jediné u nás zabralo.
Holky, je to čím dál horší, zkusili jsme rektální rourku, šla z toho oranžová vodička, přijde mi, jestli nemá průjem - ale z čeho, když je živený jen MM
? Je naprosto k neutišení, zkoušela jsem měřit teplotu v konečníku, ta ukazuje 37,1, takže horečku nebo tak nemá.
@burgundy píše:
Nám pomáhala jedine rourka, když byla hodně malinká, zasunula jsem jen 1 -2 cm, když byla větší tak skoro celou, zní to hrozivě, ale tak se má správně používat:-) Tu na e-mimi většinou plaší, že se dítě nebude umět samo vykakat/vyprdět, my rourkovali skoro do 7měs., pak jak začala být víc pohyblivá ze dne na den si pomohla sama
jj taky nás plašili že si zvykne a sám už se nevykadí. Dávali jsme i 10× denně a dneska syn se stolicí nemá problém. Jen když jsme přešli na příkrmy tak to byl malinko boj, ale to má asi každé dítě…
@LLLL píše:
Nemel by probiotika dostavat primo maly??? Laktobacilky nebo ty bio gaia, je toho hodne. Pro nas bio gaia penize hozene do kanaluLaktobacilky pomahaji. Zabral nam espumizan a pak jeste lepe Lefax, Sab simplex k nicemu. Ted ma ctyri mesice a uz asi 3 tydny je bez kapek, jen ty laktobacilky, piju fenyklovy caj a stridam s kminovym odvarem - ten nam take hodne pomohl.
Ahoj prosím tě jak se dělá ten odvar z toho kmínu? Díky ![]()
Tak nám nepomáhalo nic… také jsem si užili, takže pevné nervy
Ahoj, musí dozrát střevní stěna u nás to přešlo uplně až ve 3.5 m. Nepomáhá skutečněn nic, my neustále cvičili s nožičkama a trochu nám ulevoval jen fenyklový čaj (sáčkový, granulovaný byl na nic) a jen po troškách, ale to se doporučuje až od 1.měsíce… tohle období se víceméně musí přečkat ![]()
My meli peklo 3 mesice a nic nam nepomahalo:-(.Pouzivali jsme Lefax a BioGaia-ty nam trochu pomohli.Byla jsem ztoho neskutecne zoufala, jak se porad kroutil a plakal. Rourku jsme taky pouzivali v nejnutnejsich pripadech a tekla taky oranzova vodicka. Nekdy namhodne pomohlo, ze jsem ho rozbalila, zacvicila nozickama a kapesnickem rozevrela dirku a to byla pak strela! Az na koberec:-)Ale hlavne, ze se mu ulevilo. Jakmile mel malej 3 mesice, tak se prdiky zlepsily. Tlaci, ale neplace:-)…Takze pokud nic nezabira, tak jako nam, tak jedina rada je:VYDRZ!!!!.....mic drzim palecky, protoze vim, jake to je koukat, jak se ten malicky trapi a nic nezabira:-(…
Jestli můžu poradit, tak zkus ten sabík vysadit, protože podle toho co popisuješ může mít malý průjem, měli jsme po něm totiž to samé
a malou bolelo bříško ještě víc, trvalo ale pár dní, než se bříško zklidnilo
zkoušeli jsme i Baby calm po něm měla totéž, myslím že v Espumisanu je ta samá látka co v Sabu, takže to bych taky nezkoušela. Trochu nám ulevily kapičky Biogaia (cca po týdnu) a pomáhá rourka, cvičení nožičkama a taky když jí dám na chvilku do vajíčka, tam se krásně vyprdí…
My skoušeli vše espumizan, infacoln, a bereme sab-symplex jak to dam do mlíčka mala kaka a prdí
kup v DM PYTLÍK S TREŠNOVÍMY PECKAMI 49KČ dej to do mikrovlnky na 1minutu a prilož to na briško to pomuže
a misto bio-gaia skus BABY SWISS vysipeš to do lahvičky i to berem a mame doma klid a ticho
@Wertheimovi.V píše:
Ahoj prosím tě jak se dělá ten odvar z toho kmínu? Díky
dve lzicky kminu, zalit asi pul litrem vody a deset min varit, scedit. Piju 1× - 2× denne ![]()