Opruzeniny - proč se jich nemůžeme zbavit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9847
15.9.12 17:20

Malému pomohl potírat řapíkem a heřmánkem (2 lžičky řapíku + 1 lžička heřmánku, zalít vroucí vodou a 8 minut luhovat)… potírat při každém přebalování… ty mokvavé flíčky se jí zatáhly snad za den, ale potírala jsem ještě dál… když už bylo jen zarudnutí, tak jsem dávala měsíčkovou mast… ale teď se nám to vrátilo :-( nevím co to bylo předtím, ale teď jsou to kvasinky následkem moučnivky, takže taky potíráme genciánou, teprve druhý den, tak snad to pomůže :-) no, ale jemu jsou teprve 4 týdny, tak to je asi něco jiného :think: :nevim: myslím co se týče péče a citlivější pokožky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
15.9.12 17:21

Přidávám se k zastáncům Pytiolu. Nestalo se, že by na opruzeninu nezabrala. Jen v příbalovým letáku píšou pro děti až od 10 let, tak se kdyžtak nelekej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3543
15.9.12 17:22

Pytiol je jistě dobrý, mne doktorka poradila nelekejte se, ale framikoin.. ten pomohl opravdu, ale není to na denní používání..
větrat, větrat a větrat.. mazat pytiolem, nebo rybilkou omývat čistou vodou a né vlhčeným ubrouskem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3543
15.9.12 17:24

Klidně si s tím zajdi na pohotovost, oni ti na to něco předepíší… nestyděla bych se nejdříve si tam zavolat a pak zajít. Určitě lepší než dítko trápit do pondělka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13854
15.9.12 17:32

Já řeším mokvavé opruzeniny černým čajem - vylouhuju v půlce hrníčku pytlík čaje a pak vatičkou otírám a nechám oschnout. Do druhého dne to vyschne a můžu promazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
15.9.12 17:34

A koupeš jí prdelku v řepíku? To dost pomáhá a pak jsem měla pro batole na opruzeniny krém, co se dává i dospělým lidem, kteří jsou upoutáni na lůžko, aby neměli problémy - a fakt super - jen si nejsem jistá názvem, snad Menalind se to jmenovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cybele
15.9.12 17:35

Xxx

Příspěvek upraven 01.04.14 v 15:45

• Citovat
  • Upravit
3543
15.9.12 17:36

Ano menalind se to jmenuje, ale na dětskou pokožku bych to nedala… jako zdravotník bych si to netroufla.. proto bych se raději poradila s lékařem, alespon já to tak raději udělám na místo experimentů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
15.9.12 17:39

Ahoj moje mala je taky porad opruzena a nic nepomahalo az klasicka ondrejova mast! :-) od te doby opruzeniny vubec nemame, je citliva i na ubrousky tak je vubec nepouzivam jen na vyletech. _Zkus ondrejovku ja na ni nedam dopustit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
15.9.12 17:41

@AnastazieB přidávám se, nám vždy krásně zabral černý čaj… až potom, co jsem přestala mazat dementní niveou se nám přestal zadek opruzovat do masa. používáme weledu a spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
15.9.12 17:42

Já jen podporu Weru :hug:

• Citovat
  • Upravit
4161
15.9.12 17:45

Holky mne rikala mlada Mgr v lekarne, ze podle nejnovejsich zjisteni je gencianka rakovinotvorna, tak nevim, ja ji radsi nekoupila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
15.9.12 17:52

@werunkaw123 Nečetla jsem všechno, tak už možná někdo poradit berutové hedvábí, ale pokud ho nemáš doma, tak je to rada stejně k ničemu… Je to úplný zázrak, dám přes noc a ráno po opruzenině není ani stopa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stara baba
15.9.12 17:52

No jo, repikovy caj na umyvanie :mrgreen: Videla som ho vyliecit take mokvajuce a hnisajuce rany, s ktorymi si doktori uz nevideli rady.

• Citovat
  • Upravit
14090
15.9.12 17:59

Holky jste moc hodné zkusím vyzkoušet vaše rady a v pondělí naběhnu k dr, protože tohle se už nedá :zed:

Bez pleny byla celý den, furt jsem musela všude vytírat, sprchovat, sušit, převlékat no a jen jsem skončila mohla jsem začít na novo :zed: kdyby aspoň chtěla vzít na milost ten nočník :roll:
Ještě zkusím tu genciálku, černý čaj a ten Pyiol ( o tom jsem nikdy neslyšela)

Framykoin mám taky doma, ale to si nejsem jistá jestli bych mohla :nevim: i když už jsem z toho fakt zoufalá a dr měl zrovna dovolenou v pátek :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí