Koupání miminka ve sprchovém koutu

17.9.12 12:52

Koupání miminka ve sprchovém koutu

Zdravím! Máme dvou měsíční holčičku a tudíž zatím koupeme v plastové vaničce, jelikož ale nemáme klasickou vanu, tak dřív nebo později budeme řešit, jak koupat ve sprcháči a navíc ještě vanička sprchového koutu není hluboká, takže se do ní nedá napsutit voda. Poraďte mi prosím, kdo máte taky sprchový kout a koupete v něm své děti, jak to děláte, případně jaké používáte pomůcky. Děkuji za rady a vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
409
17.9.12 12:56

AHoj, vidíš to… to mě nenapadlo:-) My teprva čekáme mrňouska ( říjen 2012), ale nad tímhle jsem ještě nepřemýšlela. Taky máme sprchový kout…Jedině pořídit nějakou větší vaničku, nebo mě napadá „koupat“ - sprchovat ve sprcháči v sedě s díťátkem v náruči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
17.9.12 12:56

My jsme si koupili hluboký sprcháč na dobu než děti vyrostou z koupání. 5letý si tam v pohodě vyhraje, občas koupeme i s ročním dohromady. Až i druhý z toho vyroste, půjdeme zpět do normálního, protože to jinak není nic moc pohodlnýho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
17.9.12 12:58

Ahoj, tak my taky máme sprcháč s nízkou vaničkou a není problém :potlesk: :mrgreen:.. Ze začátku taky ve vaničce a později.. normálka, malá si sedne, já jí namydlím, osprchuji, osuším a je to… :palec: :dance:… Je to rychlý, nevyplýtváš tolik vody :pankac:. za to když koupe tatínek, to je na půl hodiny :roll: :lol: :mrgreen:
Když je malá u mojí mamky, tak koupání ve vaně dobrý, užije si to!!
Ale já koupání ve sprchovým koutu nevidím jako problém. Ale je pravda, že vaničku jsme používali dlouho, tak 1 a 1/4 roku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468

Máme doma vanu, ale na dovolené jsem si vždycky vozili nafukovací bazének :). Sestřenice má skládací vaničku…
A s větším dítětem, které se do vaničky už nevejde, bych to nehrotila, normálně se bude sprchovat, naše děti se sprchují i ve vaně. A na nějaké cákání a hraní jim bohatě stačí ty dva centimetry, které napustíš i do každého sprcháče :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780

My máme větší vaničku a dáváme ji do sprcháče a koupe se v ní i dvouleťák, protože sprchu nesnáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
17.9.12 12:59

Když jedeme někam, kde mají jen sprchový kout (např. návštěvy příbuzných), tak tam syna prostě posadím, prvně ho normálně umyju, pak mu tam dám pár věcí na hraní a do ruky mu dám sprchu, ze které teče trošku voda… no a on si hraje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.12 12:59

Ahoj, my od začátku koupeme v tomhle http://www.zbozi.cz/…uddy-zelene/ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
17.9.12 13:04

Tak my máme snad nejmenší koupelnu na světě :-). Wc, umyvadlo a sprcháč na 1,6×0,9m :nevim: a dělám to tak, že do sprcháče dám plastovou podložku (aby vanička nebyla naklopená)a na to položím vaničku. (Musím u něj teda celou dobu sedět, aby nechtěl vystoupit nebo aby se to přece jen nepřevrhlo. Malej už má 18 měsíců a zatím mu to tak stačí, no není to nic exluzivního a mě ta vana hrozně chybí :-( občas třeba v létě jsem ho jen osprchla, líbí se mu to, leze za tátou do sprchy i v oblečení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
17.9.12 13:09

Já s tím zkušenosti nemám, ale v porodnici jsme miminka sprchovaly, tudíž mě napadá, že by to šlo doma taky. Dala bych do sprcháče klasické látkové koupací lehátko a mimčo sprchovala, namydlila, zase osprchovala a hotovo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
17.9.12 13:11

Syn 14m-občas sprchujeme taky-jen nesmým umývat vlasy-to by mi utekl i přes ty plastový „dveře“.Sprchu našteluju jen na „tekoucí vodu“,aby ho to nebolelo, on si sedne a já myju. Mě to vyhovuje v tom, že narozdíl od vaničky na něm nezůstává pěna a někdy se osprchu s ním naednou (kdyžtřeba není přítel doma).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
17.9.12 13:14

Koupeme zatim jeste ve vanicce, ale az dcera zacne sedet planuju to delat tak, ze do sprchace dam mensi vanicku, do ktere se v sedu pohodlne vejde, bude mit dost vody na cakani, ale nebude voda vsude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
17.9.12 13:16

Tak s nehlubokým sprcháčem zkušenost nemám. V hlubokém aspon trochu není žádný problém stačí pár cm vody v pohodě si tam vyhraje, vykoupe. Jinak vanička se dá taky použít dlouho, napouštět vedle sprcháče pohoda. A do vaničky klasické, kterou používal ještě Lukáškův děda, plastová se vejde taky ale už to nepraktikujem :). Každým dnem očekáváme bratčíka takže jí zase vytáhnu. To bude zábava ještě vůbec nevím jak to budu tvořit s koupáním. Asi prvně uložím staršího aby se mi tam nepletl a nerozptyloval. Jsem z toho nervózní zase mít to křehoučké mimísko… to už se člověk odnaučil když má takového rošťáka nebezpečného :D:D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
17.9.12 13:17

Ahoj, my teda máme sprchový kout i vanu v naší pidi koupelce v paneláku. Cca do 3. měsíce jsem koupala ve vaničce v kuchyni. Když už moc cákala, tak jsme přešli do vany a tam jsem dávala lehátko. Ale byly i dny, kdy nebyl čas a tak jsem se sprchovala s malou já ve sprcháči v náruči. Ale pozor, aby ti to neukloulo. Asi od 3. měsíce jsem koupala na bříšku a tak nám to vydrželo doteĎ. A to můžeš i ve sprcháči. Jen si pořiď na zem do sprcháče protiskluzovou podložku, třeba z Ikey. Máme krokodýla. A pak to při stoupání neklouže, to až později. Jinak super jsou taková ta obyč. látková lehátka. Taky jsme používali, jak ve vaně, tak ve sprcháči. Maj je všude i v Tesku a stojí pár korun. Super se na tom meje hlavička. A když pak už seděla, cca v 10. měsících, tak se často sprchovala ve sprcháči v sedě. A teĎ jak stojí a není čas, tak postavím, osprchuji, namydlím, osprchuji a hotovo.

Řešením je i takový malinkatý bazének, co se dá koupit a ten se dá do sprcháče, čím zvýšíš bok a můžeš to napustit, ale to až bude prcek umět sedět. Pokud už se do vaničky nevejde, tak bych pořídila to látkové lehátko a dala do sprcháče. Jen tě budou bolet záda. Ale i to koupání na bříšku je super. Děti milují sprchování zádiček. Alespoň ta naše.

Příspěvek upraven 17.09.12 v 13:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
17.9.12 13:20
@TereuliJa píše:
Tak s nehlubokým sprcháčem zkušenost nemám. V hlubokém aspon trochu není žádný problém stačí pár cm vody v pohodě si tam vyhraje, vykoupe. Jinak vanička se dá taky použít dlouho, napouštět vedle sprcháče pohoda. A do vaničky klasické, kterou používal ještě Lukáškův děda, plastová se vejde taky ale už to nepraktikujem :). Každým dnem očekáváme bratčíka takže jí zase vytáhnu. To bude zábava ještě vůbec nevím jak to budu tvořit s koupáním. Asi prvně uložím staršího aby se mi tam nepletl a nerozptyloval. Jsem z toho nervózní zase mít to křehoučké mimísko… to už se člověk odnaučil když má takového rošťáka nebezpečného :D:D.

Neochuzuj sourozence o možnost asistovat při koupání. :-) Moje mamka to tak dělala. Byly jsme dva roky od sebe. A brácha byl super chůva. Pokud s ebojíš, že by bráška ublížil, tak pokud máš vysokou krmící židličku, tak ho do toho posaď a může tě při koupeli brášky pozorovat. KAždopádně bych asi kvůli sourozenci nestrkala toho staršího bokem dřív spát. Bude se ti akorát vztekat. Zkus to s ním, třeba bude rád podávat osušku, krém, mýdlo apod. Ale záleží jak je šikovný a jak umí poslouchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí