Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj rodila jsem pred mesicem narodilo se mi chlapecek 29t s porodni vahou 720g nevyzivovala mi placenta maly je intermedialu a ja bych potrebovala sluvko podpory.Je tu nejaka mamima co zazila to same?
Ahoj Rejsinko gratuluju k narození chlapečka-je určitě moc šikovný, když už je na intermediálu, ikdyž byl takový drobek.Jsi hospitalizovaná s ním?.Já rodila v 25+6 už to bude 5 let a syn je v pořádku, kdybys chtěla ptej se na cokoliv .je nás tu hodně, když budeš chtít podívej se sem https://www.emimino.cz/…minko-37095/
![]()
Ahoj Pavlak5 ne nejsem s nim, dojizdim kazdy den, jsem uz hodne psychicky vycerpana snazim se drzet kvuli Honzikovi, ale to vecny pipani pristroju me dohani k silenstvi, kazdy vypadek hrozne spatne snasim moc se o nej bojim.
Hmm je šance, že tě k němu hospitalizují, nebo to v nemocnici, kde jsi není zvykem, nechají tě ho přebalit, změřit teplotu?
Ty přístroje jsou hodně znervoznující, nedá se je nevnímat…ikdyž víme, že být tam musí. jak jste na tom s dýcháním ´?
Maly ma jeste rozstep takze cekame na operaci až presahneme 1500g tak jdem na to maly dycha sam je moc sikovny, prebaluju, koupam, chovam vse je to super, nastoupim k apolinari az malyho odoperujou tak tam s nim budu do propusteni.
@Rejsinka1 Ahoj, jsi statečná a malý taky, zvládnete to. Vím, že je to náročné, ale koukej na to reálně, on má jen tebe a ty musíš, prostě musíš, pro něj, pro sebe, pro budoucnost. Roštěpy už dnes dokáží velicoe dobře odoperovat, bude to v pořádku a ty jsi skvělá mámina. Kolik maličký váží? Moc na tebe myslím a držím vám oběma palečky.
Ahoj moc dekuji za podporu, maly ma ted 1430g je moc sikovny papa dost a je to velky rvac, jen jeho mamina je straspytel, ted kdyz jsme prekonali to nejhorsi tak nas zase ceka operace narkoza hrozici infekce.uz se tesim az budeme doma a ja se snad hodim do klidu.
@Rejsinka1
hodně štěstí a síly pro tebe a miminko
![]()
Jak se maličký jmenuje, jak se mu daří?
Neboj se, sama jsem se mámě před 26 lety narodila ve 32tt (měla vysoký tlak, přestala cítit pohyby, tak šla na akutní císař, prý mě vytáhli na poslední chvíli) věřím tomu, že když mě před x lety vypiplali, tak v dnešní době, kdy mají dobré přístroje a někteří dr se na takové drobečky spercializují, že vše bude dobré. Malošek si tam jen chvilku poleží, pak bude vše dobré.
A když jsem loni rodila, ležela se mnou paní pokoji, též rodila akutně ve 32tt, maličká šla cca 5 týdnů po nás domů, chvilku byla na tom mediálu, na Vánoce mi posílali přání, vůbec nebylo poznat, že se Andrejka narodila o tolik brzo (teda dle fotky) krásně přibrala, dorostla a je moc hezká holčička ani bych neřekla, že je nedonošená.
Operace se neboj, v dubnu byla moje dcera v 6 měs. na operaci, musela pod narkozu, strašně jsem se bála, doktor mě furt uklidňoval, že vše bude v pořádku.
@Rejsinka1 Uvidíš, bude to dobré… jste moc šikovní, opravdu, krásně přibýrá. Známí mají holčičku, narodila se před dvěma měsíci na 28.tt a měla 80 dkg, jenže je to nějaké komplikované, má problémy s dýcháním, váží 1450g, tak s tím bojují. Vy máte super našlápnuto, tím, že bojuje, přibýrá, dýchá sám, vše bude ok. Uvidíš, zvládne to, bude to zdravý klučina…a ty ta nejspokojenější maminka na světě…
Jmenuje se Honzik a je to velky bojovnik uz abychom ho meli doma
Vydrž, ten týden je docela dobrý, určitě to bude OK, mně se to nestalo, ale sestra měla v podobném týdnu holčičku, trošku větší, malá je úplně zdravá a nemá vůbec žádné následky, vypadá jako každé normální dítě a vyvíjí se velmi předpisově.
Jo a znám holčičku, která se narodila v 24. týdnu a měla nějakých 700 g, chodí už do druhé třídy a trošku tam nějaké následky vidět jsou (tvar hlavičky, problémy s očima), ale je to moc milá a hodná a šikovná holčička a rodičům dělá radost.
Jé Rejsinko, vy jste u Apolináře-to jsme byli my taky -doufám, že jsou pořád tak hodní jako před lety, na operaci jedete kam? Nedivím se, že máš strach-je to normální a už nás asi neopustí, když jsme matky. Já mám strach z narkozy taky -odmítla jsem proto trhání mandlí u malého. Ty asi na výběr moc nemáš -zkus si o tom promluvit pořádně s doktorem.
Apolinar je super nemuzu si stezovat na operaci jedem do motola a pak hned zpet mam super neonatologa kamaradama myho taty takze to ma pod palcem.
Držím palce.
Ten rozštěp Vám asi bude operovat Dr. Borský, viď? To bude v pohodě, neboj!