Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Rejsinka1 píše:
Maly ma jeste rozstep takze cekame na operaci až presahneme 1500g tak jdem na to maly dycha sam je moc sikovny, prebaluju, koupam, chovam vse je to super, nastoupim k apolinari az malyho odoperujou tak tam s nim budu do propusteni.
rozštěp odoperujou tak že to nikdo nepozná a určitě to zvládne, je to bojovník. Je to šikulka a to dýchání je super
Bude to dobrý, uvidíš že jo ![]()
Uvidíš že to zvládne a bude vše v pořádku
sice to chvilku potrvá ale dočkáš se a povezeš si ho domů:)
Vydrž a neboj!4 roky jsem pracovala v jeslích, byl tam chkapeček, jeho por, váha byla 640g, ale máma k němu přistupovala jako k úplně normálnímu dítěti a už jsou za vodou. V říjnu mu budou 4, normálně mluví, má skvělýho pamatováka, zvládá věškerou samoobsluhu, jen mu ještě úplně nejde záchod. Ale porád postupuje, odborníci to vidí na normální základku… Možná do budoucna pouvažuj o chůvě, ať si kapku odpočineš, ale uvidíš, všechno půjde!
Měla jsem to před třemi lety úplně stejné, Mikuláš se narodil ve 28+6tt s porodní váhou 680 gramů. Dnes chodí do školky a nikdo by nepoznal, že přišel na svět dřív. Můžeš si tu přečíst i můj deníček https://www.emimino.cz/…-28-tt-7472/. A taky se koukni na tyhle stránky http://www.rozstep-nedonosenci.cz/…s-rozstepem/, je to náš spolujmenovec
. Držíme pěsti ![]()
@Rejsinka1 píše:
Ahoj rodila jsem pred mesicem narodilo se mi chlapecek 29t s porodni vahou 720g nevyzivovala mi placenta maly je intermedialu a ja bych potrebovala sluvko podpory.Je tu nejaka mamima co zazila to same?
ahojky rejsinko vuubec se neboj niceho my mame neco podobnyho za sebou a ted mam doma takovyho klacka a sikovnyho vubec ne pomalejsiho jak se rika. chlapecek to zvladne bez problemu ted jsou dr. machri viim jak ti je ja navstevovala malyho kazdy den se strachem ale nebooj tvoje zlaticko je furt pod kontrolou a mooc lidi ho hlida
@Rejsinka1 Kamarádce se narodila dvojčátka tak předčasně, že jedno mělo půl kila a druhé ani tolik nemělo. Nejenže obě děti vypiplali, ale jsou zdraví a bez následků. ![]()
@Rejsinka1 píše:
Ano jak to vis?
No, protože novorozence operuje hlavně on. Je to asi největší odborník na rozštěpy u nás. My měli Dr. Leamerovou ( taky z Vinohrad) a dceři jsou 3 roky a na první pohled nic nepoznáš a pořád se to lepší. My měli jen jednostranný rozštěp rtu. Vy máte ret nebo i patro?
@Rejsinka1 Kamarádka porodila jednovaječná dvojčata ve 26tt. Jedno mělo 480g a druhé 780g. Oba kluci jsou úplně zdraví, dnes už je jim 6let ![]()
Držím palečky a posílám hodně síly
Ahoj, moc gratuluji a neboj, všechno zvládnete a doženete
Já jsem porodila ve 30+2 dvojčátka 1320 a 1490g teď už je jim 5 měsíců.
Ahoj my mame rozstep rtu, takze nas bude taky operovat Borsky, slysela jsem, ze je dobry tak jsem rada, ceka nas to asi pristi tyden tak trnu hruzou.