Asistence otce u porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
24.7.11 16:09

Můj muž se u prvního zdráhal. Že nemůže vidět krev a že tam nechce… Domluvili jsme se, že tam půjde na první dobu porodní a pak na tlačení odejde. Člověk míní… :mrgreen:
Do porodnice jsme dojeli, já jednu kontrakci za druhou, voda odteklá, úplně mimo, na sál jsem jela na vozíku, protože byla jistá šance, že pěšky bych tam už 2v1 nedošla a porodila na chodbě :lol: A muž zkrátka povlával za mnou, někdo musel vzít tašku, nikoho ani nenapadlo, že by tam nešel, on zařizoval dání tašky do skříňky, já se mezitím dootevřela a šlo se rovnou tlačit. Ne že by bylo moc času na přemýšlení, ale když mi muž od nohy hlásil, že vidí hlavičku, lehce mě to zarazilo 8-) Protože v porodce ignorovali moje přání dát syna na břicho a nechat dotepat pupečník, byla jsem ráda, že alespoň za ním šel hned muž na ošetření a měl ho pak v náručí on, než mě zašili.

U druhého to tak nějak bylo jasné, že tam bude :pankac: Ale vzbudila jsem ho vlastně až zase na tu nejhorší část. Chtěl se nechat úkolovat, ale na to nebyl moc prostor, taky chtěl dělat srandu, ale v tom stavu těsně před tlačením jsem nějaké vtípky fakt neocenila. Zase se koukal, jak jde hlavička, ani na podruhé to s ním nešlehlo, ani šití.

U porodnicového porodu mě mrzí, že to bylo furt jo a pak zase ne a já jsem ho nemohla vyzbrojit instrukcemi, aby se bral za moje přání, takže doktorce i sestrám vše odkýval, kdybych věděla, že k porodu půjde, tak bych po něm od začátku chtěla, aby si prošel moje porodní přání a bránil mě, když já jsem nebyla schopná. Takže odmítnutý nástřih byl proveden, syn odnesen… Škoda. Ale tak jako já jsem byla vyjukaná prvorodička, tak on byl nezkušený prvorodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
24.7.11 16:17

Já si myslím, že když jsi zvládl dělání mimča, že zvládneš i ten příchod na svět. Žena si jaksi vybírat nemůže a chlap jí tu bolest může trochu usnadnit tím, že tam bude s ní.1) když tam je chlap, který se nechová jak puťka, méně si zdravotníci k ženě dovolí 2) sice je to pro většina chlapů nuda, ale pomáhají už jen tím, že tam jsou a taky že přinesou pití, odnesou, zavolají sestru, masírují záda, otevírají okno, zavírají… nebo prostě jen ženu obejmou když to chce.....3) většina chlapů říká, že to je něco úžasného vidět své dítě ihned po porodu
Pro mě bylo dobré, že tam manžel byl, byla jsem ráda, že tam nejsem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
24.7.11 16:37

Ahoj budoucí taťko :mavam:

Můj chlap je největší posera co jsem měla kdy tu čest poznat :mrgreen: Na atrakci ho nedostaneš ani za milion eur, na tobogán ani za dva, když mu najdu klíště, zezelená, zmodrá, následně zfialoví a omdlívá. Pak jančí jak malej kluk, dokud mu to klíště nevyndám :mrgreen:

Myslíš že byl u porodu? Dva dny před porodem se mi omluvil, že tam nemůže, že to nedá a blá blá…v den porodu jsme tam přijeli, sestra povídá „a tatínek půjde k porodu?“ Tatínek opařen otázkou ze sebe vykoktal „asi jo“ a už ho vedla do převlíkárny :mrgreen:

Nechápu kde si objednal tolik trpělivosti (a že jí se mnou potřeboval hodně), nechápu jak se z posery prvního kalibru stal ten nejúžasnější porodní partner, ale zvládnul to na 3 jedničky s hvězdičkou. Nakonec se ho zeptali jestli chce být u tlačení…zůstal, chtěl tam být se mnou…a když se rozhodlo o akutním císaři a vyháněli ho, chtěl mě držet za ruku a neopouštět mě. vyháněli ho na smyka :lol:

Jsem si jistá, že to zvládneš na jedničku. Tedy určitě na ty tři. Žena během těch několika hodin prožívá moc stresu a ty, pokud jí miluješ a jsi jí v životě oporou, jí budeš oporou 100násobnou v té nejdůležitější chvíli vašeho života.

Ničeho se neboj. Je to pro oba silný zážitek, jak ohledně bolesti, (neboj se, rozdrtí ti ruku, takže ani ty nebudeš bez bolesti :mrgreen: ), ale hlavně a především, narození vašeho miminka. Nikdy na tuhle chvíli nezapomeneš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pro muže je to stejně silný a nádherný zážitek jako pro ženu.

Ten můj je šťastnej že tam byl. A pár dní po porodu mi říkal, jak si mě váží, že jsem silná a skvělá žena, že mě miluje víc, a hlavně rypák jeden: „tak kdy budeme rodit příště?“ :lol: :lol: :lol:

A on v mých očích stoupnul jako partner na nejvyšší úroveň. :srdce:

Držím pěsti. Ve dvou se to lépe táhne!!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
24.7.11 16:50

byli jsme domluveni ze pujde ale rano kdyz jsem zacala rodit jsem rekla ze tam chci byt sama a nelituji toho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
24.7.11 17:09

Můj manžel u porodu nebyl, protože jsem měla akutního císaře, a pak jsme to oba obrečeli, že jsem přišli o ten okamžik narození :roll: :nevim:
Takže ti doporučuju - JDI :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
24.7.11 17:27

Ahoj,můj tam byl,ale ted u druhého(jeho)jinak už třetího :lol: :lol: ho tam nechci,nechtěla jsem ani před tím,ale respektovala jsem,že tam chtěl být.Ted už má smůlu :mrgreen: :mrgreen: .Chci si to protrpět sama,stejně mi nijak nemůže pomoct,tak co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.7.11 17:46

A čeho přesně se bojíš, proč se ti nechce tam jít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
24.7.11 18:11

Manžel byl a já byla ráda. Porod jsme měli překotný, takže se tam nestihl nudit. Hlavně fungoval jako spojka mezi mnou a nemocničním personálem a to bylo k nezaplacení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
24.7.11 18:16

Manžel u porodu byl, oba jsme to tak chtěli. Rodila jsem v noci a zatímco jsem funěla při kontrakcích, on usnul, tak mě trochu namích :lol: , ale důležitou chvilku na konci neprošvihnul. Dokonce se koukal od spoda a nijak ho to nepoznamenalo :mrgreen: Když jsem pak ještě byla ty poporodní 2h na sále, celou dobu verunku choval, což já bych nezvládla, spala jsem jak špalek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
24.7.11 18:23

Já jsem o tom s manželem moc nediskutovala, prostě jít musel. Rodila jsem v zahraničí a neuměla moc místní jazyk, tak fungoval jako tlumočník a plus nosil pití, jídlo, říkal mi jak mám dejchat a tak. Bez něj bych to nezvládla. A to jsem měla PA po celou dobu (cca 7 hodin) a odešla asi jen dvakrát na pár minut.

nejdřív vypadalo, že se bude nudit (chtěl jít kouřit, jíst, a tak), ale na to nějak rychle zapomněl a myslím, že to rychle uteklo i jemu.
a na závěr mě držel, rodila jsem ve dřepu, páč já jsem už neměla sílu se udržet na tom laně.

ohromná pomoc a jsem mu za to dodnes vděčná. Tak říkám jdi! Odejít můžeš vždycky.

pro mě občas nastaly chvíle kdy PA byla důležitější než manžel, ale kdyby odešel on, tak bych to nesla hodně špatně. Je to taky na vaší domluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
24.7.11 18:28

u nás to šlo tak rychle, že na psychickou podporu nebyl čas, ani jsem nevnímala, že tam je, kdyby mi teda neustále nestrkal k nosu tu masku s kyslíkem (dali mu ji asi aby se cítil užitečný :mrgreen: ). Pokud máš pochybnosti, jestli to dáš, tak buď u hlavy a nekoukej „dolů“ :wink: každopádně podržet si ještě kouřící miminko je zážitek na celý život, o ten bych jako otec nechtěla přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.7.11 18:36

Tak můj se cítil asi jako ty - Noo, já nevím, já se asi trochu bojím, a co tam budu dělááát a já tam asi nepůjdu a blábláblá :twisted:
Jsem ho trochu chytla pod krkem, že já se ale taky bojím a taky se mi tam zrovna nechce ale bohužel si vybrat nemůžu, tak proč on by měl :-P
A nakonec i stříhal šňůru a choval malou, než jsem dostala těch pár stehů a byl strašně šťastný a dojatý a dušuje se, že pak někdy porod druhého miminka rozhodně nechce propásnout.
Když je ta možnost a nemusíš jen mávat skrz okno, využij a běž, odejít můžeš vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dary
24.7.11 18:56

Za sebe můžu s určitostí říct, že pro mně manžel u porodu rozhodně nebyl jen psychickou oporou, ale hrozně jsem ocenila např. masáž zad, když to nejvíc bolelo nebo mě podpíral, když jsem šla ze sprchy na lůžko( a pořád tak dokola) nebo volal sestry, když bylo třeba atd. Takže to rozhodně asi není jen o psychické podpoře. Ale mluvím jen za sebe, záleží jakou máš manželku, jestli si myslí, že to všechno zvládne bez tebe nebo jestli tě naopak u porodu rozhodně chce mít, tak v tom případě bych být tebou určitě šla! :wink:

• Citovat
  • Upravit
22614
24.7.11 21:57
Mates85 píše:
tak žena chce abych tam byl, ale já se toho jaksi zdráhám :-)

Ahoj, já jsem manžela u porodu měla. ale od začátku - v porodce si me nechali od 9ti rano, on mi privezl v pul 6 vecer veci, do 8mi se mnou byl na sale a pak jsem ho poslala domu, slo to pomalu. Prijel az na samotny porod nekdy okolo tri ctvrte na 10 druhy den rano,a abych rekla pravdu moc platny mi tam nebyl. Puvdne jsem ho tam ani nechtela, ale on tam chtel byt. Nakonec se mu stejne udelalo zle(kdyz me sili).Pokud se necitis, tak tam nechod, pockej venku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
24.7.11 22:07

tak já měla přítele u porodu a bylo to super!oproti filmu, co nám pouštěli na předporodním kurzu, tak v realu nic nebylo vidět. Mají to dobře zařízený-celou dobu stál u hlavy(měl tam připravenou i židli) a vlastně viděl až mimčo. Jo a šití taky neviděl, to už byl vedle u ošetřování mimi a fotil. Pak jsme spolu byli všichni tři v klídku cca dvě hodiny na sále.Bylo to fakt milý! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí