Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
můj manžel tvrďák u porodu takovým způsobem zjihnul, že jsem ho prvně viděla brečet…ten okamžik ti nikdo nepopíše tak, jako když si ho sám prožiješ…určitě běž
Tak muj chlop k porodu taky moc nechtel
Politicky jsem mu vysvetlila, ze kdyby se neco stalo, tak uz neuvidi ani me, ani mlade - fuuuj , sem hnusna vyderacka, ze?
Chtela sem ho tam prave hlavne kvuli komunikaci s PA, to ze by se mi pri porodu melo neco stat sem si ani nepripustila.
U prvniho porodu se ho PA taky ptala, jestli to vydrzi, jestli mu neni zle a tak asi 3 minuty pred narozenim maleho prchnul. Kdyz si ho pak po dalsich 5 minutach podepisoval gencianou, tak mel slzy v ocich.Pak mi hodne pomohl, kdyz sem se chtela po siti sprchovat - nebyla sem si na nohach vubec jista.
U druheho porodu se uz jako zdatny profik nudil
, cetl si knizku, sem tam se zeptal, jestli neco nepotrebuju…potrebovala sem hlavne pri monitoru drzet ty cidla na brise, bo rukama sem pri kontrakcich drtila postel, ale podruhe to bylo tak rychle, ze sem stihla asi jen 1 monitor a pak relaxovala ve sprse, odkud mi teda musel s PA rychle pomoct na porodni kreslo. Takze jeho pritomnost potesila asi i ji. Navic druhy porod oproti prvnimu 10 hodinovemu byl do 2 hodin a chlop ani nestihl utyct.
Ted teda rika, ze nevi, k cemu u porodu byl, ale kdyz si vzpomenu na tu chvilku, kdy sem dostala kluky na bricho, jeho sklenene oci, rozklepane ruce…pokud bych rodila po treti, chtela bych ho tam zase ![]()
Jak pisou holky, i kdyz se bojis tak bez, odejit muzes opravdu vzdycky. Muzes to brat i tak, ze si je tam oba pohlidas ![]()
Ahoj Mates,
tak já teprv budu rodit, ale manžel, pokud to stihne, bude u toho. já jsem ráda, protože jeho fce bude hlavně opora a povzbuzení, jistota, že na to nejsem sama..
navíc se říká, že i rodičku personál vnímá ,,líp,, když je tam otec..
ale pokud přesně nevíš, do čeho jdeš a nejsi si jistý, tak doporučuju buď na druhou dobu porodní odejít a počkat, až bude ditko na světě a naskočit do role zas až při ošetření, kde můžeš udělat fotky atd..
nebo zůstat a dál ,,fungovat,, ale tzv. u hlavy..
hodně štěstí!!!
Já u porodu manžela měla a byla jsem ráda. Hodně mi pomohl. Měřil kontrakce, rozptyloval mne celou dobu, podával mi pití a podepíral záda při tlačení. Nenutila jsem jej, chtěl jít sám a zvládl to na jedničku.
já tedy Přítele uporodu chci, chci aby mi byl psychickou podporou..ale to záleží na tvé ženě, pokud si to sama přeje