Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,pořád tady všude čtu jak jste všichni měli u porodu přítele či manžela.Ale měl jste někdo taky někoho jiného??Trošku si přijdu jako exot protože já tam chci mít svou sestru ![]()
Já ještě nerodila, ale nikoho jinyho než manžela bych tam nesnesla…
Moje švagrová rodila nedávno a měla tam manžela i sestru- ta pracuje ve stejne nemocnici a brala to automaticky…Já bych to nesnesla…
Ale vem si tam koho chces a s kym se budes citit nejlip- je skvely ze v dnesni dobe se to povoluje! ![]()
Proč ne…pokud je to nejbližší člověk, který tě může při porodu podpořit, tak nevidím důvod, proč by tam s tebou neměla být
![]()
Taky si myslím, že je to hlavně o tom vztahu. Pokud to není z nějakého nátlaku, ale máte takový vztah, tak bude skvělé jí tam mít
Důležité je tomu člověku věřit a chtít ho tam
Pak ať je to třeba papež ![]()
Já osobně bych radši kamarádku či někoho, než manžela/přítele, který by třeba jít nechtěl. Sama bych rodit nechtěla…
Každý to má nastavený jinak
Někdo zase jen a jen sám
Někdo s půlkou rodiny ![]()
Hlavně ať vše proběhne ok a v rámci možností si to užijete ![]()
Ahojky
, já si tedy brala k porodu partnera a k druhému porodu ho chci také, ale jinak to záleží jen a jen na tobě, koho si tam vezmeš a s kým se cítíš dobře. ![]()
Ahojky, já už to sem jednou psala- já měla u porodu svoji starší sestru, prot. přítel byl nemocný a na sál ho nepustili. Byla jsem moc ráda, ségra mi hodně pomohla a dost nás to sblížilo. Ona sama ještě dítě nemá, takže to byl určitě zážitek i pro ni.
Kdybych tam neměla manžela, tak bych tam určitě chtěla mít sestru ![]()
Tak my jsme se sestrou nejlepší kamárádky(už od narození)
a vim že pro mě bude velkou oporou,a nenechá mě moc fnukat,nesnesla bych nějaké tutnunu potřebuju někoho trochu drsnějšího:))
Ahoj Kati, ja jsem tam taky mela manzela, ale rozhodne si myslim, ze je to o tvem pocitu. Pokud se budes citit lip se sestrou, nevidim na tom nic divnyho
Hlavne by to mel byt nekdo, kdo te zna a opravdu ti rozumi. Pomuze ti to citit se v bezpeci a budes i klidnejsi. A v pripade, ze se cokoliv deje, je tam nekdo, kdo te interpretuje. Kazdopadne drzim palce at mas co nejrychlejsi a nejsnazsi porod a at jste oba s mimiskem v poradku ![]()
Taky to řeším, s expřítelem jsme se rozešli ještě před tím, než jsem zjistila, že jsem těhotná a o dítě moc nestál, takže k porodu určitě nepůjde. Ale bylo by hezké mít tam nějakou oporu…Se sestrou jsme si docela blízké, ale je mezi námi velký věkový rozdíl, je o sedm let mladší a nevím, jestli bych jí tím spíš nepřipravila velké trauma ![]()
A nejbližší kamarádky budou buď pár týdnů po porodu nebo před porodem, to se nehodí ![]()
Tak to asi zbyde jen na mně ![]()
Já původně chtěla k porodu manžela, nakonec nestihl dorazit, takže jsem to zvládla sama. Jsem za to ráda, když to vezmu zpětně nechci aby mě takhle manžel viděl a vlastně bych ho při samotném porodu nestihla stejně vnímat, jen by z toho měl trauma. Čekáme druhé mimi a chci aby počkal za dveřma a pustili ho dovnitř až už bude mimi venku ![]()
ja jsem (ted uz) exmanzela k porodu nechtela, protoze jsem vedela, ze by to byl hrebicek do rakve naseho vztahu (ale ten stejne prisel, takze to bylo jedno), chtela jsem mamcu, ale bylo mi blbe ji rict, kdyz manzel „nemohl“. Oni nemeli dobre vztahy.
Ale noveho pritele (snad budouciho manzela) budu chtit k porodu, jestli budeme mit druhe dite, protoze je uplne jiny, je mily, obetavy, uzasny a jsem si jista, ze u porodu bude naprosto uzasny… Take se daleko vic tesim na tehotenstvi, protoze po zkusenosti s exmanzelem vim, ze tento pritel si me bude opecovavat a bude rad, ze jsem tehotna…
takze ted se tesim fakt hodne… ![]()
Já měla u porodu manžela a neměnila bych. Jedna kamarádka si brala k porodu svoji mámu a byla moc spokojená.
Záleží na tvých pocitech.