Kdy zaplatit lékaři?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.7.11 11:59

Kdy zaplatit lékaři?

Tak bych od vás potřebovala radu. Já vím, že tohle téma bude asi dost kontroverzní, no ale snad mi poradí ty zasvěcené. Předně chci zdůraznit, že nechci ani tak názor skupin - „já bych neplatila nikdy“ nebo „já bych klidně zaplatila za nadstandard“. Chtěla bych radu od těch, které skutečně zaplatily lékaři, kterému důvěřovaly, aby byl přítomen u porodu a odrodil je. Já jsem rozhodnuta zaplatit, o částce mám taky jasno, jenom nevím, kdy tu částku předat, jestli před nebo po, nemám s tím žádnou zkušenost. Je pravda, jak se už tady psalo v nějaké diskusi, kdyby to bylo normálně uzákoněno v rámci nadstandardu, tak by asi ty různé trapnosti s tím spojené odpadly:-( Třeba mi někdo poradíte, jak to proběhlo u vás a co jste u toho třeba říkaly. Tak snad tímto dotazem moc nerozohním zapřísáhlé odpůrkyně neplacení, ale věřte mi, že jsem si to dobře rozmyslela a mám pro to opravdu pádný důvod. Tak moc díky předem za odpovědi.:-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
21.7.11 12:03

Já mám pocit že tady nedávno taková diskuze byla…asi bych mu to normalne predala hlavne v soukromy at to nikdo nevidi- mohl by mit prusvih. A ne treba do bomboniery aby ji pak nekomu nedal… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.11 12:08

nejlepší je pořešit to v těhotenství přímo s doktorem. Mě ani nechtěla říct částku, tak jsem vysvětlila, že jde o to, aby nedošlo pak k tomu, že co pro mě bude moc se jí bude zdát málo, abych měla představu

Chtěla peníze až po, kdyby se náááááhodou něco po…tak jsem dávala na první kontrole po porodu

• Citovat
  • Upravit
mmonica
21.7.11 12:12
Anonymní píše:
Tak bych od vás potřebovala radu. Já vím, že tohle téma bude asi dost kontroverzní, no ale snad mi poradí ty zasvěcené. Předně chci zdůraznit, že nechci ani tak názor skupin - „já bych neplatila nikdy“ nebo „já bych klidně zaplatila za nadstandard“. Chtěla bych radu od těch, které skutečně zaplatily lékaři, kterému důvěřovaly, aby byl přítomen u porodu a odrodil je. Já jsem rozhodnuta zaplatit, o částce mám taky jasno, jenom nevím, kdy tu částku předat, jestli před nebo po, nemám s tím žádnou zkušenost. Je pravda, jak se už tady psalo v nějaké diskusi, kdyby to bylo normálně uzákoněno v rámci nadstandardu, tak by asi ty různé trapnosti s tím spojené odpadly:-( Třeba mi někdo poradíte, jak to proběhlo u vás a co jste u toho třeba říkaly. Tak snad tímto dotazem moc nerozohním zapřísáhlé odpůrkyně neplacení, ale věřte mi, že jsem si to dobře rozmyslela a mám pro to opravdu pádný důvod. Tak moc díky předem za odpovědi.:-)

Ja Te chapu, taky bych si zaplatila abych mela jistotu aby o me bylo slusne starano jako to je automaticke jinde ve svete
ne tak to byl samozrejme vtip, neplatila bych ani korunu, pokud maji lide potrebu v ceskych doktorech vzbuzovat pocit jak jsou skveli tak at to delaji
dala jsem pouze jednou v zivote pozornost a byla jsem v soku jak automaticky to bylo ode mne ocekavano, to me teda dostalo

• Citovat
  • Upravit
2724
21.7.11 12:18

Já bych se o platbě dohodla s dotyčným předem. Rodila jsem 2× (jedou akutní císař) a porod nevnímám jako proceduru, kterou by někdo „za prachy“ udělal lépe. Znala jsem prostředí i zvyklosti v mojí porodnici, o odbornosti veškerého personálu jsme neměla pochyby, nad porodním plánem jsme si s lékaři podiskutovali…a ono bylo pak všechno jinak.
Za nadstandard bych si ráda připlatila v jiných situacích (dělám to tak běžně např. u zubaře), takže doufám, že navrhovaná podoba zákona o zdravotní péči bude schválena (ale jsem realista, socanská propaganda „všechno všem“ je mocná). Bonboniérkování, flaškování a obálkování nemám ráda, když to někdo zkusí na mně tak drsně odmítám. Kytku, poděkování nebo úsměv přijímám s radostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.11 12:33

Díky

Tohle si mi zdá jako nejlepší. Narovinu se zeptám kolik to bude stát, abych ho mohla vzbudit třeba o půlnoci a on okamžitě přijede k porodu a jestli to bude chtít předem nebo po. Ještě bych se mohla zeptat v jakých bankovkách:-) (samozřejmě vtip). Ono to vlastně nadstandard je, když je to mimo rámec jeho pracovních povinností. Problém je, jak tady už některá zmiňujete, že je to opravdu bráno dost jako samozřejmost. A musím říct, že jsem zažila na vlastní kůži rozdíl mezi „dát“ a „nedat“ a byl opravdu velký v přístupu i v péči.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.7.11 12:43

Ahoj, ja te chapu 8-) Ja jsem si porodnika u druheho porodu zaplatila, protoze po zkusenostech s prvnim komplikovanym porodem jsem chtela mit doktora pouze pro sebe a ne abych musela porad cekat, az se konecne na me prijde nekdo podivat, pritom mne asi miminu se nedarilo dobre. To dite mi za to stoji. Normalne jsem se behem tehotenstvi s dotycnym domluvila, on mi rekl castku, kterou jsem mu dala az po porodu - on to driv ani nechtel, kdyby treba nakonec nemohl apod. Kdyz to tehdy nastalo, psala jsem mu o pulnoci sms, ze uz jedu, aby se mohl k porodu dostavit.

• Citovat
  • Upravit
10120
21.7.11 12:59

Když jsem peníze Dr. dávala těsně před porodem…měla jsem ho vyvolávaný, tak řekl, že až po, že je pověrčivý a po porodu se s ním manža pomalu dohadoval, aby si je vzal…já díky mému Dr. otěhotněla a během těhu jsem měla nadstandardní péči včetně super péče během porodu…ale jak píší holky, dávat to v soukromí…a říct třeba jen „děkuji za vaši péči“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.11 13:28

Ahoj, ja jsem si porodnika take zaplatila a dokonce i porodni asistentku a vubec toho nelituji. Jestli se nam postesti i druhe mimi tak si to zaplatim zase. Plati se az po porodu a penize jsem ji dala po prvni kontrole po porodu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.7.11 13:44

Ja jsem dala penize az po produ kdyz jsem opoustela porodnici se slovy DEKUJI :mrgreen: a bylo.

• Citovat
  • Upravit
480
21.7.11 14:07

Ahoj, platili jsme po porodu. Konkrétně peníze předával manžel,protože já skončila na CS, předával je na chodbě u operačního sálu, lékaři normálně poděkoval a rozloučil se s ním. (On už se s ním neviděl, na mě se pak dr.ještě několikrát přišel podívat na pokoj)
Těch peněz vůbec nelituji a příště si domluvím lékaře stejným způsobem. :lol:

Tina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.11 15:54

A kolik jste za to dali? Pokud to není tajné :wink:

Kamarádka takhle zaplatila 5000Kč, aby mohla rodit císařem a ne normálně. Bála se. Takže zaplatila a s dr. se dohodli, že byla na laserové operaci očí a tím pádem by měla jít na císař a on ji to doporučil. Platili dopředu.

Pardon za anonym, nechodí tady,ale kdo ví…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.11 16:10

porodnik 10 000,– Kc a PA 4 000,– Kc

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení