Asistent auditora (velká 4ka)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
asistent auditora (velká 4ka)
Ženy, nepracovaly jste prosím některá někdy u nějaké z firem velké 4ky jako asistent auditora? Zajímalo by mě, jestli se tato práce dá skloubit s 2 malými dětmi, jak je časově náročná..
A taky jak probíhá výběrko - jsem na něj pozvaná, mělo by snad mít 3 kola…
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ja jsem pracovala v KPMG a musim rict, ze se dvema detmi si to predstavit vubec neumim. V auditni sezone jsem odchazela nejdrive v 6 vecer (kdyz to slo dobre). Rozhodne nepocitej s pracovni dobou 8 hodin denne. Chce to bud chuvu nebo mene vytizeneho partnera/manzela. Jinak se to podle me proste skloubit neda. Ale zase si slusne vydelas a naberes obrovske mnozstvi zkusenosti. Ja vydrzela 1 rok a pak jsem se hezky uklidila do bankovniho sektoru, kde je oproti velke 4 pohoda:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gwennie asistentské pozice jsou na nic. Hodně práce, hodně stresu, furt někde cestuješ. Dobré jsou pak manažerské pozice, holky se tam snaží dostat, protože pak jim jsou umožněny zkrácené úvazky a tak se to už dá s dětma dobře sladit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Essi1 No, s chůvou celkem počítám, spíš mi jde o to, že se tam prý hodně cestuje (někde jsem slyšela, že je člověk polovinu času někde pryč)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Capelucita aha,no to cestování, to je na nic… Oni teda tvrdí, že tohle taky není celý úvazek, že prý 30h týdně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K nám jezdili do firmy. Já bych to nedělala ani za nic. Pro mladý bezdětný je to určitě ohromná zkušenost do života, ale s dětmi si to neumím představit. Ale jak to je u toho zkráceného úvazku, to nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyberove rizeni se sklada z assessment centra a nekolika kol pohovoru - postupne se clovek setkava s vys a vys postavenymi lidmi, casto se konci pohovorem primo s partnerem. Pri nich se obvykle krom bezneho prochazeni cv apod resi ruznecase studies.
Zda ro lze nebo nelze skloubit se dvema malymi detmi se otazka, na kterou si budes muset odpovedet sama. Znam spoustu lidi vcetne sebe co bezne jezdi na vetsi cast tydne (kazdy tyden) pryc - na sluzebni cesty. Pokud se postara manzel/chuva, nevidim problem, ale musis se pripravit, ze si o tom bude neustale nekdo neco myslet.
Ad pracovni doba a sluzebni cesty: zalezi hodne co chytnes za klienta, coz se neda uplne ovlivnit, nicmene kdybych prosla pohovorem tak bych to proste zkusila nejak uhrat. Nejhorsi co je je skoncit v kolotoci auditu malych firem - jezdi se to po tydnu, je to hodne podstaffovane (dela se v jednom, maximalne ve dvou), co nestihas dodelavas po vikendech protoze v pondeli proste zacina novy audit. Kdyz takhle das celou sezonu, jsi na jare vyrizena. Naopak kdyz clovek chyti velkou firmu, napriklad banku a jeste v miste bydliste, je to pohoda, velky tym, nekolikamesicni plan, celkem neni duvod nevypadnout po sedmy pokud neco vylozene nehori, yakze se to celkem blizi „normalni“ praci.
Takze za me da se, ale musis vedet proc to chces. A byt pripravena ze budes soutezit s deckama po skole, co nemaji zavazky a prace je pro ne vsechno, cili pro ne tam sedet kazdy den do deseti i vic nejen ze neni problem, ale vlastne jim to i celkem vyhovuje.
A posledni poznamka: vzhledem k tomu ze v cechach ma vetsina firem porad business year shodny s kalendarnim, zimni dovolena nehrozi - nekomu to vadi, nekomu ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jeste k to u zkracenemy uvazku: to bude asi do nektere regional i pobocky, ne (jakoze ne praha)? Tam to byva privetivejsi, vyse napsane se tyka prazskych central
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, treba to v ostatnich firmach velke ctyrky maji zarizene lepe, ale kolega auditor z Ostravy povidal, ze posledni zimu meli u nas tezky nedostatek zamestnancu, takze po auditech jezdily i sekretarky, vsichni meli prescasu, ze by s nimi mohli tapetovat. A ze se k nam ani letos na vyberka moc nikdo nehrne, takze ceka, ze to bude podobne.
Jinak souhlas s LKL s tema deckama po skole. To bylo velice trefne.
Soucasti vyberka byva i test z AJ a test logickeho mysleni.
A doufam, ze ta tvoje prace je vedena jako normalni zamestnanecky pomer, nikoli jako staz (internship). Protoze stazisty u nas berou pekne u huby (prinejmensim zvlastni vypocet dovolene, nemaji zadne benefity atd.).
- Citovat
- Upravit
No, tak po diskuzi s manželem už nemusím nic zjišťovat, je výrazně proti, a to tak výrazně, že se už xtý den kvůli toho co chvíli chytneme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit