Přehchod z jednoho zaměstnání do druhého

705
4.9.15 14:03

Přehchod z jednoho zaměstnání do druhého

Ahoj maminky, potřebuji poradit.. Pracuji a chci dát výpověd, protože mám novou práci kde jsou lepší podmínky, ale jde mi o to jak to udělat. Mám zkrácený úvazek a chtěla jsem, že do 20.9. si odpracuji své šichty a do konce měsíce bych vybrala dovolenou, protože v nové práci musím být 23.9. už tam nastupuji zatím na dohodu. Můžu to tak udělat? Mít ve starém zaměstnání prac. poměr do konce září a od 20.9. mít podepsanou i novou dohodu? Nebo první musí být jedno ukončené a tanová smlouva pak od nového měsíce, ale přeci nemůžu být v nové práci deset dnů na černo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12429
4.9.15 14:08

Tam kde pracuješ teď máš normálně HPP jen zkrácený úvazek? To je pak na výpověď a když se ze zaměstnavatel nedohodneš tak máš 2 měs výpovědní lhůtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
4.9.15 14:12

@Sisi666 Pokud bude souhlasit první zaměstnavatel s tím, že si vezmeš dovolenou a podepíše s tebou dohodu o ukončení pracovního poměru ke konci měsíce, tak to tak udělat můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
4.9.15 14:13

Mit soucasne dve pracovni smlouvy ci dohody samozrejme jde, to problem neni. Spis uz jak bylo receno si ohlidej, jak to mas s vypovedi u soucasneho zamestnavatele. Pokud mas klasickou pracovni smlouvu, tak by to mohl byt problem, pokud by te nechtel pustit na dohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
4.9.15 14:57

Aha, tak pokud mě provozní nepustí musím ještě dva měsíce zůstat? No ted mám normální pracovní smlouvu, ale zkrácený úvazek, že si můžu vydělat jen 7.tisíc podle šichet. Pokud, ale budu trvat na výpovědi musí mi jí dát nebo ne? Jde o to ted pracuji v herně, kolikrát jde o život i psychické zdraví, chodí tu lidi pod vlivem drogapod..nebudu rozepisovat a dnes mi volali, že mě chtějí po tom 20.tém do cukrárny, což jsem štastná, už jsem stejně chtěla dát výpověd'ale nechtěla jsem být bez práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
4.9.15 14:59

Pokud mas klasickou pracovni smlouvu, tak zkus dat vypoved dohodou ke konci zari, pokud zamestnavatel nebude souhlasit, jedina moznost je vypoved s 2 mesicni vypovedni lhutou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
4.9.15 15:00

@Sisi666 On ti ji dávat nemusí, ale můžeš ji dát ty, ale výpovědní doba by běžela od 1.10. a končila bys na konci listopadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
4.9.15 15:00
@Jolynka píše:
Pokud mas klasickou pracovni smlouvu, tak zkus dat vypoved dohodou ke konci zari, pokud zamestnavatel nebude souhlasit, jedina moznost je vypoved s 2 mesicni vypovedni lhutou.

Výpověď dohodou je nesmysl… jedná se o ukončení pracovního poměru dohodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
4.9.15 15:08

@j.a.n.i1 jojo, vsak ja vim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
4.9.15 15:11

@Jolynka No, tak aby to tam @Sisi666 nenapsala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
4.9.15 15:13

Akorat si myslim, jestli to nema na DPC, zkraceny v baru, to by spis sedelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
4.9.15 15:20

Takže bych musela do konce listopadu odchodit, to už mi je pak k ničemu, pokud nenastoupím do té nové..Zas než by h našla něco potom a tam už jsem dohodnuta, že nastoupím. Jsem nevěděla, že to může být problém. Holky tu oddcházeli jak chtěli i prostě tak, že napsali sms, že už nepřijdou..Ještě jsem za sebe našla náhradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat