Asistent pedagoga ve spec. třídě - plat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@neumisa asistent se nebere jako pomocný personál. Studuje předškolní pedagogiku na vysoké, takže jí to zřejmě jako dostatečné vzdělání uznávají, jinak by ji neměli ani brát. Na základkách dávají tak 7. nebo 8. třídu, pětku nevím, jestli někomu dávají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
teď momentálně je v té třídě na pozici „pomocného“ personálu - nemá vzdělání (studium se nepočítá), nemá praxi, platová třída neočekává samostatnou aktivitu. Má ukončené středoškolské vzdělání, pro danou pozici není aprobovaná, takže plat tomu odpovídá. bohužel. uznávám, že je to málo, ale tak to prostě je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa kdyby ale ředitel chtěl, mohl dát alespoň 6. Je to strašně demotivující, takový plat při práci s dětma. A ještě k tomu v takové třídě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nevím, jestli může neaprobovaný pracovník provádět výchovnou činnost, do toho nevidím. Myslím, že ředitelka jí úmyslně škodit nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jistěže šetří, když se rozšoupne kvůli asistentce, bude jí to v rozpočtu chybět jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa Na asistenty jdou peníze z kraje. Jsou to peníze přímo účelově určené. Škola si musí zažádat a kraj musí povolit a ty peníze poslat. I když je fakt, že se občas stane, že kraj sice asistenta schválí, ale peníze ne. Aspoň jsem o tom četla na diskuzích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, to místo jsem nevzala. Smlouva by byla jen na školní rok a ne kalendářní.
A ano jako studující mohu učit. Dostala jsem nabídku asistentku na částečný úvazek ke dvoum dětem s diagnózou za 9000,– hrubého a smlouvou i přes léto. Což mi vyjde lépe.
Raději bych šla učit, ale nějak není místo. Tak aspoň takhle budu pracovat s dětmi a získám praxi. L.
- Citovat
- Upravit
Holky, prosim o radu.
Nastupuji jako asistent pedagoga, mam byt zarazena do 8. Pplatove…dnes jsem projizdela stranky ale nasla jsem ruznpu hrubou mzdu, nekde 15 tis, nekde zase jen 12…
Nepracujete nektera jako asistent v 8. Platove tride? Reditelka mi rekla, ze presne nevi kolik to je a ze mi to pripravi k smlouve…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Holky, prosim o radu.
Nastupuji jako asistent pedagoga, mam byt zarazena do 8. Pplatove…dnes jsem projizdela stranky ale nasla jsem ruznpu hrubou mzdu, nekde 15 tis, nekde zase jen 12…
Nepracujete nektera jako asistent v 8. Platove tride? Reditelka mi rekla, ze presne nevi kolik to je a ze mi to pripravi k smlouve…
ono záleží i na praxi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také mám dotaz. Mám vystudovanou specku Bc., praxi 2 roky a mám možnost jít jako AP do speciální ZŠ, přímo k dětem s autismem. Je tam vyšší plat, než na běžné ZŠ? Je to přece jen náročnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@impossible a nechceš tam jít rovnou učit? U nás bychom tě vzali
,shanime učitele pro další třídu
To bys měla dost jiný plat než jako AP… U nás mají asistenti 7. platovou třídu a se všemi příplatky je to v mém případě necelých 21 hrubého…taky auti třída a mám trochu víc praxe
Anonym kvůli platu
- Citovat
- Upravit
Jen bys musela při práci dodělat Mgr.,Bc by dlouhodobě nestačil
- Citovat
- Upravit
Já mám specku, ale neučitelský obor. Takže učit nemůžu i kdybych šla na navazující. Mám spec. vych., navazující bych měla specka poradenství, takže bych byla speciální pedagog. Státnice mám z psychologie, pedagogiky, psychopedie a etopedie. Mohla bych dělat i vychovatelku na specce, ale to tam nebývá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit