Asistent pedagoga X učitelka MŠ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.1.22 22:30

Asistent pedagoga X učitelka MŠ

Dobrý večer,
delší dobu pracuji v MŠ. Začínala jsem jako školní asistent, přes malé úvazky AP, učitelky v MŠ, vychovatelky v ŠD jsem se konečně dostala (výpověď kolegyně) na místo učitelky v MŠ s plným úvazkem. Do toho si dodělávám školu - předškolní a mimoškolní pedagogiku, letos končím. Problém mám s AP. Vím, jak má AP pracovat, byla jsem na té pozici. Máme milou asistentku, s dětmi to umí, s rodiči komunikuje také bez problému. Horší je to v přístupu práce a vztahu k nám. Jsme 2 kolegyně učitelky a obě máme stejný názor. AP prosazuje svoje nápady, úkoluje nás (co máme dát na nástěnky, že moc neumí s PC), plánuje co by se a dětmi mohlo dělat, při řízené činnosti nám často skáče do řeči. Mám připravenou hru, ona si pravidla upraví nebo mě nenechá doříct, jak se hra hraje, mluví hodně nahlas, až strhavá pozornost na sebe, pořád nás poučuje, jak bychom měly s kolegyní k dětem přistupovat…Často chodí za ředitelkou a mluví za nás, jako bychom byly nesvéprávné. Už jsem s ní o tom mluvila, že ona je tam jako dopomoc, má usměrňovat „problémové“ děti během činnosti, atd. Minulý týden jsem měla hospitaci a paní ředitelka sama uznala, že AP odvádí pozornost na sebe a přehlučí i mě, nemám pronikavý hlas a nehodlám na děti v žádném případě křičet…
Už nevím, jak jí to mám vysvětlit, jsem začínající učitelka - teď jsem opravdu to místo dostala se vším všudy a učím se, ale tímto způsobem mě AP spíš odrazuje…když řeknu NE, u AP je to ANO 8o :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19388
25.1.22 22:43

Hele, je to pěkně blbá situace.
Já bych možná nevydržela, ruply by mi nervy a byla bych ostřejší!
Pokud tě nerespektuje, chtěli by to priostrit. Z tvé strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22352
26.1.22 00:28

Ukoluj ty ji. Domluv se s ni predem, co bude delat. Dnes budeme hrat tu a tu hru. Pravidla budou takove a takove. A ty budes delat to a to. Neumim si predstavit, ze bych jako AP rikala ucitelce, co ma davat na nastenky. Chce to mit sebevedomi. Byt si jista v tom, co chces delat. Taky se s lidma snazit domluvit. Zamestnat ji, aby se citila uzitecna a zapojovat, ptat se na nazor, ale posledni slovo mas ty jako ucitelka. To musi byt jasne. Muzes navrhnout, at si dodela skolu a pak muze mit vlastni tridu, ale v teto tride jsi ucitelka ty. Ty mas odpovednost. Proste si ji trochu srovnat. Jake skakani do reci. To se nedela nikomu. A vy tri jste tym. Jake chozeni za reditelkou. A ta reditelka by te taky mela podporit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
26.1.22 05:28

Normálně ji řekni, že takhle si spolupráci nepředstavuješ. Takhle to nejde. Jestli se chce posunout na jinou pozici, pracovat samostatně, ať studuje příslušný obor.
Ty můžeš i řešit s poradnou, že máš nekompetentní a přidrzlou AP, Že takhle to fungovat prostě nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
26.1.22 07:31

V pondeli/ patek, proste az budes mit utvořeny plan co budete delat ji s tim seznam. I s ukoly, které ocekavas, ze bude plnit/ hlidat. Idealne u sveho ditka ci tech ostatnich slabsich.
Dej ji vlastni odpovědnost. Tzn. Priprav si pohybovou chvilku. Ta bude tva. Se vsim, co k tomu patri. Treba i s pripravou.Ty budes u inkludovameho ditka.
Mozna to pomuze. My to tak delame. Ale my mame pani asistentku, co bych na rukou nosila :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat