Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
S dovolenim pridam k dotazu svuj, protoze jsme vlni zazili neco podobneho (ac mi tady vsichni myli halvu, ze to neni mozne), ale tehdy jsem byla velmi nezkusena a nemeli jsme hotovo vysetreni.Moje dite ma aktualne PO4 a je ve skolce, AP ma psaneho na sebe a na cely den. Diagnoza je ADHD a mozna Asperger. Do ZS pujde az za 3 roky neb je narozeno na podzim. Jake s tim mate zkusenosti, pretrvavaji PO nebo jejich trida z MS i do ZS anebo je mozne ze mu stupen PO snizi nebo i zvysi? Je vubec mozne dite s PO4, aby slo na normalni ZS? Dekuji
V průběhu posuzování se můžou PO měnit, jako se mění, vyvíjí dítě.
O tom, do jaké školy půjde, ve finále rozhodnou rodiče.
Uvidíš, jak na tom budete, ono to není vždy výhra být v běžné ZŠ
@g.sandova Diky. Jo, to asi muze byt, ze ZS neni vyhra, to je mi jasne i podle diskusi tady. Spis mi jde o to, ze pani z SPC vubec nenaznacovala, ze by to bylo trvale, naopak vzdy mluvi o tom ze je syn velice inteligentni, ze to casem jiste zvladne a ze nam pomohou dostat se do odpovidajici ZS… nekdy me i napada, jeslti ty stupne nedavaji tak nejak od oka, kdyz treba potrebuji, aby prave AP byl ve skolce cely den atd.
@Anonymní píše:
@g.sandova Diky. Jo, to asi muze byt, ze ZS neni vyhra, to je mi jasne i podle diskusi tady. Spis mi jde o to, ze pani z SPC vubec nenaznacovala, ze by to bylo trvale, naopak vzdy mluvi o tom ze je syn velice inteligentni, ze to casem jiste zvladne a ze nam pomohou dostat se do odpovidajici ZS… nekdy me i napada, jeslti ty stupne nedavaji tak nejak od oka, kdyz treba potrebuji, aby prave AP byl ve skolce cely den atd.
Zrvale to není, proto se chodí na preposouzeni.
@Anonymní píše:
PO 4 mají děti běžně na základních školách. Většinou autisté. Menší než trojku autík nebo Asperger u nás nemá.
@Anonymní píše:
S dovolenim pridam k dotazu svuj, protoze jsme vlni zazili neco podobneho (ac mi tady vsichni myli halvu, ze to neni mozne), ale tehdy jsem byla velmi nezkusena a nemeli jsme hotovo vysetreni.Moje dite ma aktualne PO4 a je ve skolce, AP ma psaneho na sebe a na cely den. Diagnoza je ADHD a mozna Asperger. Do ZS pujde az za 3 roky neb je narozeno na podzim. Jake s tim mate zkusenosti, pretrvavaji PO nebo jejich trida z MS i do ZS anebo je mozne ze mu stupen PO snizi nebo i zvysi? Je vubec mozne dite s PO4, aby slo na normalni ZS? Dekuji
Před nástupem do školy bude muset mít nové vyšetření. Ano, stupeň PO se může změnit, dítě se vyvíjí. Pokud nemá zároveň i MP, není důvod ho nedat do běžné ZŠ s asistentem. Ale asi bych se poohlédla spíše po nějaké menší škole, která má s těmito náročnějšími dětmi už nějaké zkušenosti. ![]()
Ono se toho za ty tři roky může ještě hodně změnit, nelámala bych s tím hlavu předčasně.
@lucad77 Ano, to si take rikam. My moc moznosti male skoly nemame, jsme z Prahy, kde byva az 28 deti ve tride bohuzel…
Spadova skola se moc vhodna nezda, ale jedna tady pobliz pry ano (oboje dle SPC), ted tam navic nastoupi zname dcera s VD, tak budu mit info z prvni ruky, ale stejne nakonec jde o konkretniho ucitele ktery by jej mel na starost, to je jasne. Ale vydesili jste me tu tou druzinou.
Jinak jeste vim o soukrome skole kde je mene deti ve tride, o specce (ale tam pochybuju ze bychom se dostali, syn je mimo socialne, ale ne intelektove, to je spis napred, jenze blbe zvlada velke pocty deti a hluk co delaji a potrebuje i pohyb, mozna neusedi celou lekci)… ale zatim nevim o prazske skole v nasem dosahu, kde by bylo mene deti. A navic se to muze zmenit. Pocitam s tim ze za dva roky zacnu hledat intenzivneji.
@Anonymní píše:
@lucad77 Ano, to si take rikam. My moc moznosti male skoly nemame, jsme z Prahy, kde byva az 28 deti ve tride bohuzel…Spadova skola se moc vhodna nezda, ale jedna tady pobliz pry ano (oboje dle SPC), ted tam navic nastoupi zname dcera s VD, tak budu mit info z prvni ruky, ale stejne nakonec jde o konkretniho ucitele ktery by jej mel na starost, to je jasne. Ale vydesili jste me tu tou druzinou.
Jinak jeste vim o soukrome skole kde je mene deti ve tride, o specce (ale tam pochybuju ze bychom se dostali, syn je mimo socialne, ale ne intelektove, to je spis napred, jenze blbe zvlada velke pocty deti a hluk co delaji a potrebuje i pohyb, mozna neusedi celou lekci)… ale zatim nevim o prazske skole v nasem dosahu, kde by bylo mene deti. A navic se to muze zmenit. Pocitam s tim ze za dva roky zacnu hledat intenzivneji.
S tou družinou to může být v pohodě, záleží, jak se bude projevovat dítko ve škole, jak se bude chovat. KLidně to pak můžou zkombinovat, že část družiny s asistentkou, zbytek bez. Nedá se to říct dopředu.
@vokishka on je bohuzel dost impulzivni a neumi to zatim krotit, do toho je dost otravny jak je socialne mimo. V obecni skolce, kam byl prijat k celodenni dochazce (a my jeste neznali diagnozu, proste jsme si jen mysleli ze je zivejsi, nevedeli jsme ze ve tride o 28 detech to neda), to prave bohuzel vyresili tak, ze mi ho mlatili a dovolili mu chodit max na 2 hodiny dopo obden, a to uz fakt nechci zazit! Ale tam bylo spatne vse, snad uz nic takoveho nenastane.
Zakladatelka diskuze
Tak vypadá to tak, že opravdu jen 6 hodin. Teď ale mám druhý problém c. 2. Práci mám na místě, kde je doprava od nás, no dost divná. Dosud jsme fungovali tak, že nás vezl muž jedním autem, vysadil mě, byla to zajíždka jen 2 km a zase jel do práce. To samé i zpátky. A teď má panáček plán, že ráno mě vezme autem a já zpátky autobusem (buďto 3 přestupy) nebo ráno vstávat ve 4, abych se dostala milion autobusy tam k práci. No sbohem takový život. Přitom máme 2 auta!!! Já jedno platím. A je jakože moje
A muž mě prý učí jezdit, protože jsem si udělala řidičák a roky nejezdila, no.
teď ale potřebuji a ne že ne. A ten benzín si každý mesic velice ráda zaplatím, budou to dobře investovány peníze. Vždyť tuším já jediná chodím do práce autobusem, nebo jsem závislá na chlapovi a je to naprd. Jako teď je na neschopence a já jsem namydlená. Ale k věci - učí mě jezdit, ale to nejde. Je to cholerik cholerické rapl a nervák největšího kalibru. Dnes jsem ho vezla do obchodu a mám na parkovišti takové oblíbené místo, tam se hezky vybocim a je tam vždy prázdno a on mi začal hrabat do volantu a stáčet do doprava, já ztratila kontrolu nad vozidlem, začala se třást na celým těle a najednou jsem byla jelito, trouba, krava a neschopná řídit. Copak to se dělá? A řekl, že vidíš, že jezdit nemůžeš, nemáš na to! On to asi dělá schválně. Nikoho tu nemam- rodiče, dobre kámošky bydlí moc daleko, brácha mi už nežije, nikoho tu tak nemám, že by jezdil za mnou. Snad jen další kondičně jízdy, to zas bude keců, že vyhozený peníze a stejně mi auto nedá, které je naooko moje. Řekne mi, vždyť to jezdí autobusy.
@Anonymní píše:
Zakladatelka diskuze
Tak vypadá to tak, že opravdu jen 6 hodin. Teď ale mám druhý problém c. 2. Práci mám na místě, kde je doprava od nás, no dost divná. Dosud jsme fungovali tak, že nás vezl muž jedním autem, vysadil mě, byla to zajíždka jen 2 km a zase jel do práce. To samé i zpátky. A teď má panáček plán, že ráno mě vezme autem a já zpátky autobusem (buďto 3 přestupy) nebo ráno vstávat ve 4, abych se dostala milion autobusy tam k práci. No sbohem takový život. Přitom máme 2 auta!!! Já jedno platím. A je jakože moje
A muž mě prý učí jezdit, protože jsem si udělala řidičák a roky nejezdila, no.teď ale potřebuji a ne že ne. A ten benzín si každý mesic velice ráda zaplatím, budou to dobře investovány peníze. Vždyť tuším já jediná chodím do práce autobusem, nebo jsem závislá na chlapovi a je to naprd. Jako teď je na neschopence a já jsem namydlená. Ale k věci - učí mě jezdit, ale to nejde. Je to cholerik cholerické rapl a nervák největšího kalibru. Dnes jsem ho vezla do obchodu a mám na parkovišti takové oblíbené místo, tam se hezky vybocim a je tam vždy prázdno a on mi začal hrabat do volantu a stáčet do doprava, já ztratila kontrolu nad vozidlem, začala se třást na celým těle a najednou jsem byla jelito, trouba, krava a neschopná řídit. Copak to se dělá? A řekl, že vidíš, že jezdit nemůžeš, nemáš na to! On to asi dělá schválně. Nikoho tu nemam- rodiče, dobre kámošky bydlí moc daleko, brácha mi už nežije, nikoho tu tak nemám, že by jezdil za mnou. Snad jen další kondičně jízdy, to zas bude keců, že vyhozený peníze a stejně mi auto nedá, které je naooko moje. Řekne mi, vždyť to jezdí autobusy.
Proč žiješ s takovým zamindrákovaným pič..em? Ty nemáš na normálního partnera? Dávno bych ho kopla někam, ať táhne, kde slunce zapadá, když se neumí chovat.
@Kelsey
NO momentálně řešíme syna a jeho asistenta. Myslím, že ještě bude kvůli němu lepší zůstat. Protože jen my víme, co se stalo a proč se stalo. Ale ty kondiční jízdy si udělám, i kdyby to neměl přežít. Myslím manžel.
@Anonymní píše:
@Kelsey
NO momentálně řešíme syna a jeho asistenta. Myslím, že ještě bude kvůli němu lepší zůstat. Protože jen my víme, co se stalo a proč se stalo. Ale ty kondiční jízdy si udělám, i kdyby to neměl přežít. Myslím manžel.
jasne, ze udelej! ne kazdy umi ucit… bud silna, nezavisla zenska! proste doma oznam a hotovo! Prece se nebudes ptat zda si muzes objednat kondicni jizdy, kor kdyz si je bude platit sama ![]()
@Anonymní píše:
@lucad77 Ano, to si take rikam. My moc moznosti male skoly nemame, jsme z Prahy, kde byva az 28 deti ve tride bohuzel…Spadova skola se moc vhodna nezda, ale jedna tady pobliz pry ano (oboje dle SPC), ted tam navic nastoupi zname dcera s VD, tak budu mit info z prvni ruky, ale stejne nakonec jde o konkretniho ucitele ktery by jej mel na starost, to je jasne. Ale vydesili jste me tu tou druzinou.
co vím u nás je v městské části škola s auti třídami, a školka pro děti se speciálními potřebami, tak třeba se u Vás taky něco takového vyskytuje ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
S dovolenim pridam k dotazu svuj, protoze jsme vlni zazili neco podobneho (ac mi tady vsichni myli halvu, ze to neni mozne), ale tehdy jsem byla velmi nezkusena a nemeli jsme hotovo vysetreni.
Moje dite ma aktualne PO4 a je ve skolce, AP ma psaneho na sebe a na cely den. Diagnoza je ADHD a mozna Asperger. Do ZS pujde az za 3 roky neb je narozeno na podzim. Jake s tim mate zkusenosti, pretrvavaji PO nebo jejich trida z MS i do ZS anebo je mozne ze mu stupen PO snizi nebo i zvysi? Je vubec mozne dite s PO4, aby slo na normalni ZS? Dekuji