Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Upřímně, toto už bych rovnou řešila s ředitelkou, jelikož mi přijde zvláštní, že učitelky nic nevidí. Přemýšlela bych o jiné školce
Nevíte někdo jak se přestup řeší? Dcera sama řekla, že by do jiné školky chtěla. Má před sebou ještě dva roky..
Bozatko malé. Děti umí být zlé i když v tom věku tomu ještě nerozumí. Šla bych za ředitelkou a beze změny dala dceru do jiné školky.
Rovnou jit za reditelkou!! Bych vlitla na ty ucitelky a bez vysvetleni bych neodesla! Sama jsem delala asistentku ve skolce, takze vim co nektere deti dokazou udelat ![]()
Nás sice školka zatím čeká, ale určitě bych řešila přestup a zítra šla klidně hned za ředitelkou. Úplně je mi chudinky líto, co si musí prožívat
snad tu agresivní holčičku pak nepotká i ve škole. Radu nemám, ale přeji hodně sil ![]()
Mam az slzy v oku
mam stejne starou dcerku a nedokazu si predstavit, takto aby mi chodila ze skolky
Razantne to res s reditelkou a urcite bych volila prestup do jine skolky. Holky drzte se a dcerce posilam aspon na dalku pohlazeni, at je uz lepe ![]()
Počkala bych si na maminku i holčičku a pěkně si je podala, pak bych udělala rambajz ve školce a dala dceru jinam.
@Anonymní píše:
Nevíte někdo jak se přestup řeší? Dcera sama řekla, že by do jiné školky chtěla. Má před sebou ještě dva roky..
Ja bych zavolala do nejblizsich skolek, zda maji volne misto. Mozna by bylo i fajn zjistit treba po znamych, jaky je kde pristup. U nas se to dost lisi - overila jsem si v prubehu leta na letnich skolkach - v jedne uplne dokonale a v druhe teda i ma milovnice skolek rikala, ze fakt spatny. Pokud by bylo, tak podle me staci dceru ze stavajici skolky odhlasit
. Ke dceri do tridy taky v prubehu roku prichazeji deti, jine odchazeji… takze bych rekla, ze na nejaky pohyb jsou skolky zvykle.
Nebo tedy jeste muzes zkusit resit s reditelkou. No, nejmladsi dcera treba taky chodi ze skolky s modrinami, ale ja ji znam, ta neumi ani sedet na zidli. A ucitelky casto hlasi, ze zas mela karambol. Dneska se srazila zrovna s klukem hlavou, oba peknou bouli…
Nemám zkušenosti s přestupem, ale z doslechu vín, že se obvolávají okolní školky. Dost často se uvolňuje místo. Ve stávající bych už neměla důvěru, když se to děje opakovaně a dcera má určitě velký strach a blok. Můj názor je, že je to obrovské pochybení učitelek a je bych už obešla obloukem a šla si pro vysvětlení k ředitelce. Jakou náplň práce učitelky mají. Toto se nemá stávat, obzvlášť ve školce. Dcera k nim přestala mít důvěru a tobě za chvilku strachem také nic neřekne
Já bych udělala brajgl před ředitelkou a poslala fotku zřizovateli s tím, že je na školce šikana a paní učitelky nic neřeší a ředitelka kryje (pokud tedy neřeší ano ředitelka). Chudinka malá když neuvidí zastání ponese si do života to, že se jí ubližovat může. Já bych školku neměnila, ale důsledně bych ukázala holčičce, že když se k ní někdo chová špatně, tak se proti tomu vyhraníme… Řešila jsem něco podobného a pak už se každý den ptala, jestli se k němu někdo ve školce nechoval hezký a taky jsem o klikou zjišťovala, jak na různé situace reagovali učitelky… Jo a podnět podaný zřizovateli musí být prošetřen a máte právo být informována o výsledku šetření
Řešila bych s ředitelkou a případně podala stížnost i řediteli. Dítě bych pak dala do jiné školky, ale nejdřív bych v týhle udělala pěkný čoro moro
![]()
Hele většinou
Zde přítomné výlevy precitlivělích matek beru s rezervou.
Ale v tomto případě bych jednala hodně rázně.
Pokud máš možnost dceru nechat nějakou dobu doma, udělala bych to.
Hned zítra ráno bych jí vzala za obvodní lékařskou, aby prohlédla modřiny, a napsala zprávu.
Telefonicky bych informovala ředitelku školy o situaci, poslala jí lékařskou zprávu a chtěla v co nejbližším termínu schůzky s ní a oběma ucitelkami.
Na schůzce bych trvala na jasném postupu jak se bude situace řešit, zda přeřadí do jiné třídy tvou holčičku, nebo tu co jí ubližuje. Dale jak budou pracovat na začlenění tvé dcery do kolektivu.
Když by se neměly k jasnému řešení, oznámila bych jim, že píšu stížnost a posílám lékařskou zprávu zřizovateli a to bych také udělala.
Pak bych, hledala jinou školku.
@Anonymní píše:
Nebo jiná trida v téže školce? Ale asi úplně pryč, už bych neměla důvěru. Hlavně res s ředitelem, ideálně i písemně nebo si nahravej rozhovor a pak řešit dal na školní inspekci nebo někde, zrovna řešíme něco podobného v 1.tride. Dítě už je pryč, ale šetření probíhá. Toto se musí řešit, už kvůli ostatním dětem, aby se to neopakovalo. Ale kdyby se jednalo o mě dítě, už zítra bych vyřizovala přestup.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj. Potřebuju poradit, uklidnit. Už toho mam totiž plné zuby. Mam 5letou dceru, do školky chodí 2 roky. Do školky se vždy těšila, miluje kolektiv dětí, je trochu živější, ale nekonfliktní. První rok bylo vše Ok, nikdy neplakala. Pak najednou zvrat, jeden den mi volali učitelky ať si pro dceru přijdu, že brečí a nedá se uklidnit. Od té doby do školky nechtěla, hystericky brečela, prosila ať tam nemusí. Údajně jí jefna holčička strčila na stůl - měla modřinu na pipině. Po prázdninách se zase vše uklidnilo, dcera se těšila. Před měsícem přišla s velkým kousancem na obličeji. Měla tam vytlačené zuby. Ten den jsem dceru vyzvedávala pozdě a když jsem si jí přebírala, byla už oblečená (nosí kuklu) učitelka mi neřekla nic. Doma po sundání kukly jsem si kousance všimla. Druhý den to hned řešila- jedna učitelka nic neviděla, druhá si myslela, že se škrábla - šli vidět vyloženě zuby, takže nechápu. Odveta řekla, že to udělala ta samá holčička se kterou už má dcera měla problémy předtím. Učitelky řekli, že dceru víc budou hlídat. Od té doby dcera domu chodí s tim, že děti -hlavně teda ta jedna holčička -říká jí “zlá holka” jsou na ní zlé, že si určité hračky nemůže půjčovat, protože jí to děti zakazují. Nebo že jí skrkaj a nechtějí, aby vedle nich seděla u stolečku. “Zlá holka” i prý dětem říká, ať se s mou dcerou nebaví. Včera dcera přišla s hlubokým škrábancem na klíční kosti- řekla, že neví od koho to je, že se asi škrábalo. Měla ostříhané nehty, ale neřešila jsem to, když dcera nevěděla, kdo by jí to mohl udělat Dnes jsem dceru opět vyzvedla, doma když se dcera svlíkla, tak modříny snad všude. Na nohou, na rukách, velká modřina na boku. Prej jí děti strkali. Už nevim co dělat. Mam vztek. Chci vědět co mi učitelky zítra řeknou. Ale co dělat? Dceru do školky nedat? Jen si jít za učitelkou promluvit? Dát dceru do jiné školky?