Asistenti pedagoga
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Asistenti pedagoga
Jsem asistent pedagoga. Jsem přidělena k dítěti i do družiny. Chci se jen zeptat je nutné být vždy když funguje družina jako asistent cely svůj prac. Úvazek u dítěte? Jsou to 3 týdny o prázdninách a skoro každé prázdniny přes rok(podzimní, každé ředitelské volno atp). Vždy ho do družiny přihlásí rodiče ( družina u nás funguje skoro o každém volnu). Někdy si i naddělám nějaké hodiny navíc a nepřímé hodiny mám v té době přímé a vybrat si je potom nemohu, dle vedení je to prostě moje pracovní doba. Přitom jsem s nimi jela na příměstský tábor jako dozor dítěte a byla s ním cely den a neměla jsem ani pauzu na oběd nic. Předem dekuji za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Gabca33 píše:
Jsem asistent pedagoga. Jsem přidělena k dítěti i do družiny. Chci se jen zeptat je nutné být vždy když funguje družina jako asistent cely svůj prac. Úvazek u dítěte? Jsou to 3 týdny o prázdninách a skoro každé prázdniny přes rok(podzimní, každé ředitelské volno atp). Vždy ho do družiny přihlásí rodiče ( družina u nás funguje skoro o každém volnu). Někdy si i naddělám nějaké hodiny navíc a nepřímé hodiny mám v té době přímé a vybrat si je potom nemohu, dle vedení je to prostě moje pracovní doba. Přitom jsem s nimi jela na příměstský tábor jako dozor dítěte a byla s ním cely den a neměla jsem ani pauzu na oběd nic. Předem dekuji za odpověď.
a kdy si vybíráš dovolenou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zalezi, jestli je potreba, aby jsi s ditetem neustale byla nebo to zvlada i samotne. Me dite taky ma psanou AP i do druziny, ale o prazdninach u nas druzina nebezi vubec. AP jsem celkove videla v druzine jen parkrat. Jelikoz v druzine neni problem, tak ji vyuzivali ruzne na suplovani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka No ten zbytek prázdnin a vždy mi ještě něco zbyde a převádí se na další rok když zbyde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle musíte se svým zaměstnavatelem, my nemůžeme vědět, jak to konkrétně u vás ve škole je nastavené. Co se třeba týká táborů, ozdravných pobytů a tak, jezdila jsem dlouhé roky jako dozor a taky jsme v podstatě volno neměli, u děcek (postižených) musel pořád někdo být, kolikrát jsem vstávala i v noci a chovala.
Naše asistentky jsou i v družině a v podstatě taky nemají nepřímou činnost, jsou pořád s dětmi, ono to u nás ani jinak nejde no. Ale my aspoň nevedeme ten prázdninový provoz, dětí je na to málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gabca33 píše:
Někdy snad musíš vybrat dovolenou? Nevidíme do Tvé smlouvy.
Když jsem pracovala na specce, naše AP byly i do družiny, ale končily ve 14.30, o 45 minut dřív než vychovatelky. Na pracovišti musely být v 7.40 a neměly žádnou nepřímou činnost.
Teď jsem v jiné škole, běžné s paragrafovými třídami a naše AP na plný úvazek má přímou pracovní dobu od 7.30 do 13.30. Ale její pracovní smlouvu jsem taky neviděla. Jen vím od vedení, že má celý úvazek a tuto dobu být k dispozici. Má i nepřímou.
Co se týče pauzy na oběd, ta ve školství prakticky neexistuje. I učitelům ji pravidelně hatí dozory a suplování. Vše se řeší za pochodu s dětmi.
V bývalé práci za mě družina neměla žádný prázdninový provoz ani v době ředitelského volna. Ale to se teď změnilo. Byla prodloužena provozní doba a tím pracovní doba vychovatelek a bude zaveden nějaký minimální prázdninový provoz. O tom vedení mluvilo i když jsem tam ještě byla. Že je velký tlak ze strany rodičů.
Moje zkušenost je ta, že tam vždy trčely do zavíračky ta nejhorší a nejproblémovější děcka. Ty v pohodě, se kterými by byla radost pracovat, byly vyzvednuty po vyučování. Toto mi říkala i vychovatelka dcery, jiná běžná škola a prý to platí i u nás v práci(jsem na jiné pozici). Tak to prostě je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit