Asistentka pedagoga a družina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.6.17 09:33

Ahoj holky, jak je to prosím s asistentkou pedagoga na 2. stupni? Tam už musí být asi třičtvrtě úvazek, ne? Vždyt to už mají i více hodin. Mám právě nabídku jít do osmé třídy od září dělat asistentku, ale pokud bych měla půl úvazku tak teda nevím.
Nevíte jak to je?
 Děkuju

• Citovat
  • Upravit
313
28.6.17 09:55
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jak je to prosím s asistentkou pedagoga na 2. stupni? Tam už musí být asi třičtvrtě úvazek, ne? Vždyt to už mají i více hodin. Mám právě nabídku jít do osmé třídy od září dělat asistentku, ale pokud bych měla půl úvazku tak teda nevím.
Nevíte jak to je?
Děkuju

Záleží jestli budeš asistoval u všech předmětů nebo ne. Podle toho se vytvoří úvazek. Na to se zeptej vašeho speciálního pedagoga a ředitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.6.17 10:40
@Anonymní píše:
Nevíte jak to je?
Děkuju

Tezko rict, kolegyne dela asistentku v sedmicce je u kluka je u nej od prvni tridy a letos mela pul uvazek (tech 20h. tydne). Od zari bude dite potrebovat nejspis 6h. asistenta. Musis se zeptat primo u Vas ve skole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
28.6.17 10:41
@Anonymní píše:
Nevíte jak to je?
Děkuju

se zeptej ředitele/ředitelky přeci ne? řeknou ti zcela přesně, jak to je… problém je, že u asistenta to není jako u pedagoga, ale jako u normál. pracujícího člověka tzn. že by měl mít 37,5 hod týdně aby měl plný úvazek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
28.6.17 12:32
@Sova Klára píše:
se zeptej ředitele/ředitelky přeci ne? řeknou ti zcela přesně, jak to je… problém je, že u asistenta to není jako u pedagoga, ale jako u normál. pracujícího člověka tzn. že by měl mít 37,5 hod týdně aby měl plný úvazek…

Jj, tam není nic na přípravu…přitom je taky potřeba… :zed: ne tak " dlouhá " jako u učitelů, ale je… :nevim: A je to 40h/týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65282
28.6.17 13:10

@MarieP u nás se dává hodina nepřímé práce. Vše záleží na tom, co je napsané v papíru od SPC, škola už by to měla mít. Podle nového co napíší, to škola dostane. V sedmičce u nás napsali asi 35 hodin, jestli se nepletu. Ostatním na prvním stupni 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
28.6.17 13:52

@vokishka, tak to už se dá…za rok to pro mne bude aktuální, ale mi 1/2 úvazek bude vyhovovat ( mám pedagogiku pro asistenty ve školství), mám malé děti a než povyroste i ten nejmenší, chtěla bych si dodělat vychovatelku na osu…jestli budu stíhat…pokud ne, klidně se vrhnu mimo školství… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.22 01:10

Prosím, kolik má plat AP, který je do 12h jako AP, a potom do 15h jako vychovatelka? Mám VŠ vzdělání a momentálně učím prvňáky. Práce mě baví, ale potřebovala bych si odpočinout. Práce na plný úvazek, Tvoření tematického plánu, IVP pro dvě děti, tandemová výuka, třídnictví atd. Prostě chci zvolnit. Plat mám slušný, i když s odměnami se v poslední době šetří. Zajímalo by mě, o kolik bych šla dolů s platem, pokud bych dělala to, co jsem psala výše. U nás se dodržuje mlčenlivost o výši platu, takže nemám tušení.

• Citovat
  • Upravit
74217
29.11.22 04:48

Mi se líbí, jak se furt snaží někdo vytahovat informace o výši platu. Nikdo ti nic přesně neřekne. Protože se to liší platovou třídou, příplatky, délkou praxe.
Nechej si to vypočítat ve škole, kde děláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65282
29.11.22 06:05
@Anonymní píše:
Prosím, kolik má plat AP, který je do 12h jako AP, a potom do 15h jako vychovatelka? Mám VŠ vzdělání a momentálně učím prvňáky. Práce mě baví, ale potřebovala bych si odpočinout. Práce na plný úvazek, Tvoření tematického plánu, IVP pro dvě děti, tandemová výuka, třídnictví atd. Prostě chci zvolnit. Plat mám slušný, i když s odměnami se v poslední době šetří. Zajímalo by mě, o kolik bych šla dolů s platem, pokud bych dělala to, co jsem psala výše. U nás se dodržuje mlčenlivost o výši platu, takže nemám tušení.

Tabulky jsou pro vsechny stejne, musis znat uvazek, praxi. Vychovatel ma vetsinou devitku, asistent osmicku.. Podle toho si to spocitej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
29.11.22 06:53
@Anonymní píše:

To snad orientačně vypočítáš podle tabulek a délky praxe.
Abys z té družiny nebyla zklamaná. Tématické plány se tam tvoří taky, případně IVP taky. Výuka má aspoň systém a řád, družina je často chaos, děti unavené a protivné. Sem tam si rodiče někoho zapomenou vyzvednout, většinou zrovna ve chvíli, kdy se to nejméně hodí. U nás na školách je v družinách nejvíc volných míst, s trochou nadsázky to nikdo nechce dělat, i k vůli pracovní době zasahující do pozdějšího odpoledne. Špatně se hledají zástupy. Dcera do družiny nechodí, ale její třída měla každý rok jinou vychovatelku. U nás v instituci jsou to taky nejvíc fluktuovaná místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
29.11.22 07:06
@1Pears1 píše:
To snad orientačně vypočítáš podle tabulek a délky praxe.
Abys z té družiny nebyla zklamaná. Tématické plány se tam tvoří taky, případně IVP taky. Výuka má aspoň systém a řád, družina je často chaos, děti unavené a protivné. Sem tam si rodiče někoho zapomenou vyzvednout, většinou zrovna ve chvíli, kdy se to nejméně hodí. U nás na školách je v družinách nejvíc volných míst, s trochou nadsázky to nikdo nechce dělat, i k vůli pracovní době zasahující do pozdějšího odpoledne. Špatně se hledají zástupy. Dcera do družiny nechodí, ale její třída měla každý rok jinou vychovatelku. U nás v instituci jsou to taky nejvíc fluktuovaná místa.

Přesně tak. Sama učím druhý stupeň, takže ještě náročnější než 1. stupeň dle většin lidí a loni jsem byla dvakrát v družině jako zástup a po dvou hodinách jsem chodila domů KO a to jsem je prakticky jen hlídala. Nikdo po mě nechtěl žádnou velkou aktivitu. Ale je to jak píše pears, děti jsou unavené, hlučné. Ty s nimi musíš pracovat, nejsi hlídací služba, ale vzdělávací, plány děláš taky atd. Pořádně si tento krok rozmysli, ať nejdeš náhodou z louže pod okap. A finančně to taky pocítíš, co vím, tak asistentky mají platy hodně nízké proti nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
29.11.22 07:08
@Anonymní píše:
Žádná příčetná učitelka by si nešla „odpočinout“ jako asistentka a tím hůř vychovatelka v družině. Nemluvě o tom, kde hledáš informace o případném platu. Takže zalez trolle.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.11.22 07:34
@hanka.br. píše: Žádná příčetná učitelka by si nešla „odpočinout“ jako asistentka a tím hůř vychovatelka v družině. Nemluvě o tom, kde hledáš informace o případném platu. Takže zalez trolle.

Přesně. Nedává to vůbec logiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
29.11.22 08:26

@Anonymní

Nevymýšlej bejkárny, vzpamatuj se a začni makat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat