Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Bondgirl007 píše:
Pokud tedy probehlo vysetreni ze strany SPC, tak byste mela mit v ruce nejakou zpravu. Co je v ni psane a proc doporucuji jeste vysetreni u psychologa, kdyz je podle vas vse v poradku?
Tu zprávu právě nemám, a poradkyně s SPC mi řekla, že ji dostanu jen jak jí ještě doplní o zprávu od neuroložky. U té to dost vázne, protože chce nejprve zprávu od SPC. Takže jen telefonuji a zjišťuji kde to pořád vázne
Takže mám jen ústní vyjádření (které pracovnice z SPC řekla i před samotnou ředitelkou - ta mlčela a nevyjádřila se k tomu závěru, když měla příležitost). A další věc, SPC mi řekla jméno a dala kontakt na klinického psychologa, ale nemůžu se k němu dovolat, navíc nemám doporučenku, neuroložka řekla, že doporučenku nám napíše, až ona usoudí, že je potřeba psychologa. Opravdu už jsem za tu dobu vyřízená, nevím na koho nebo co se obrátit i když mi až na jednu osobu tvrdí a sama vím, že je vše v pořádku. Nejsem jedna z těch, co na rady odborníků nedá.
@hanka.br. kéž by kdysi naši se mnou taky někam šli. Ale tehdy se báli, že budu mít v papírech, že jsem blázen. Nesnášela jsem fyzický kontakt, se stavebnicí si hrála tak, že jsem vyskládala kostky podle barvy a tvarů, nezvladatelné záchvaty vzteku v podstatě bez příčiny. Nulová představivost a kreativita a milion dalších drobností ve kterých jsem se lišila. IQ změřené přes 130, mám 2 VŠ, ale jsem na pozici podržtašky za minimální mzdu v jedné firmě. Nedokážu se začlenit do kolektivu, efektivně komunikovat. Já prostě těm lidem nerozumím. Ani v dětství si se mnou nehráli, že jsem divná, blbá… Vztahy s muži to samé. Chvíli dobrý, ale pak obvykle vycouvají… Třeba kdyby se mnou v dětství někdo pracoval, tak by to bylo lepší. Já jen doma dostala výprask za neposlušnost a za ty mé hysteráky. Bohužel už mi táhne na 40, takže lepší už to nebude…
@Anonymní píše:
Tu zprávu právě nemám, a poradkyně s SPC mi řekla, že ji dostanu jen jak jí ještě doplní o zprávu od neuroložky. U té to dost vázne, protože chce nejprve zprávu od SPC. Takže jen telefonuji a zjišťuji kde to pořád vázneTakže mám jen ústní vyjádření (které pracovnice z SPC řekla i před samotnou ředitelkou - ta mlčela a nevyjádřila se k tomu závěru, když měla příležitost). A další věc, SPC mi řekla jméno a dala kontakt na klinického psychologa, ale nemůžu se k němu dovolat, navíc nemám doporučenku, neuroložka řekla, že doporučenku nám napíše, až ona usoudí, že je potřeba psychologa. Opravdu už jsem za tu dobu vyřízená, nevím na koho nebo co se obrátit i když mi až na jednu osobu tvrdí a sama vím, že je vše v pořádku. Nejsem jedna z těch, co na rady odborníků nedá.
Ahoj, chapu o co ti jde. Ja v tom vidim dve veci:
1. Stanoveni diagnozy - to SPC v podstate postupuje dle bezne praxe. Myslim, ze tve ditko ma urcite obtize a protoze uz ve tride je AP, zadaji o navyseni uvazku pres tve ditko. Nevidim v tom nic spatneho, sama pripoustis, ze to s nim je tezsi. Takze aby to mohli o ty dve hodiny zvysit., tak potrebuji zpravu nejakeho odbornika z oboru mediciny. Postupovala bych podle pokynu spc a objednala se k pdychologovi, zadanku zkusit treba pres pediatra, nevim…pokud mas pocit, ze tve dite je ok a asistenta nepotrebuje, tak nikam nechod, ale nevim, komu se tim prospeje ![]()
2. Postoj reditelky- zkus se od toho oprostit, proste ti nesedne a nevyjadruje se profesionalne, ale soustredila bych se na syna a na vase potreby. Je to zabomysi spor a slovickareni, kdo ma a nema pravdu, zda je ci neni diagnoza apod. Treba se klucina za rok srovna a ap uz nebude treba a nebo bude dal problem, ale uz se to bude resit.
Dle mych zkusenosti, poradenska zarizeni neprideluji asistenty jen tak. Pokud o nem ve vasem pripade uvazuji, zbystrila bych a postupovala dle jejich doporuceni. Ale ve finale ty jsi rodic a ty rozhodujes ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ovšemže nevydal nikdo posudek se stanoviskem „postižený není“. Jen tak mim. písemně jsem posudek ještě nedostala. Jen ústní „stanovisko“, že nemusím mít strach, syn je v pořádku, jen potřebuje čas a trošku více se mu věnovat aby zapadl mezi ostatní děti. Ano o vývojové disfázii mluvila neuroložka, ale na tu dle jejích slov je brzo. Takže do 3 let, pokud změna nebude, pak ano, bude to neuroložka řešit. 3 roky mu budou až za skoro 4 měsíce. Takže ještě čas má. Nevím, že bych psala o tom, že jdu proti učitelkám. Právě naopak, jsme s nimi v kontaktu, jak s učitelkou, asistentkou tak i ředitelkou. Jedině s pí ředitelkou se rozcházíme v názorech. Dokonce dle jejích slov: „Mě názor nějaké neuroložky absolutně nezajímá“. Promiňte, ale pokud by ostatní pracovníci říkali něco jiného než jedinná osoba. Pokud by i SPC nepotvrdila slova ředitelky a neuroložka říká, že to chce ještě čas na nějaké další řešení. Opravdu by jste nešla proti takové ředitelce? Když sama vím nejlépe, zda s mým dítětem něco je? Starší syn jen tak pro zajímavost dle posudku psycholožky: Retardovaný s podprůměrným IQ, vývojová disfázie, autismus, ADHD… přitom od doby co začal chodit k logopedce, tak jsou vynikající výsledky, neuroložka jen jásá nad tím, jaký je (protože hned po porodu to opravdu dobré nebylo) .. je hodně divoký, neúnavný, ale mluví nádherně oproti i starším dětem.. a ta samá ředitelka mi řekla, že nevěří tomu posudku, že je to právě naopak, není možné aby byl na staršího takový posudek, když je naprosto „normální“. Nechci tu obhajovat svého syna, ani to nepotřebuji, jen chci vědět, zda je nutná ta Žádost i přes to, že vyšetření již je udělané delší dobu i podepsané. A zda se asistentka přidělí, i když nejsou vyloženě alarmující důvody. Budeme pochopitelně rádi, když asistentku dostane, má ji rád a ona jeho… budeme mít jistotu, že tam bude mít někoho kdo se mu bude ve školce věnovat.