Asistentky pedagoga-odměny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Napis to, co jsi delala nad ramec svych pracovnich povinnosti a neberes za to zadne priplatky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už nic. U nás se to psalo asi první 2-3 roky, kdy jsem na škole byla. I učitelky si to sepisovaly. Pak se za nás všechny postavila tehdy vedoucí prvního stupně, že je to pod úroveň. Snad vedení ví, co děláme, kdy děláme. Maximálně jim něco připomene.
Dostáváme stejné odměny. Ale tehdy jsem prostě psala vše (nejvíc suplování, kterého bylo a je vždy hodně, doprovody na různé akce, výzdoba nástěnek, oken atd.).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
Napis to, co jsi delala nad ramec svych pracovnich povinnosti a neberes za to zadne priplatky
ono je to takový na houby. Učitelka si napíše výzdoba nástěnek, ale u asistenta se předpokládá, že se účastní všeho a ve všem pomůže.
Ale jinak bych psala třeba zápis, pokud se účastníš, škola v přírodě, pokud jsi byla doprovod děcek na soutěže
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Už nic. U nás se to psalo asi první 2-3 roky, kdy jsem na škole byla. I učitelky si to sepisovaly. Pak se za nás všechny postavila tehdy vedoucí prvního stupně, že je to pod úroveň. Snad vedení ví, co děláme, kdy děláme. Maximálně jim něco připomene.
Dostáváme stejné odměny. Ale tehdy jsem prostě psala vše (nejvíc suplování, kterého bylo a je vždy hodně, doprovody na různé akce, výzdoba nástěnek, oken atd.).
u nás je suplování až nad určitý počet souvislých dní. Takže nikdo neřeší, že jdeš suplovat tuhle, támhle, prostě jedna hodina sem, druhá tam, to se neřeší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sice jsem kancelářská, ale v koprorátech jsou tyhle typy sebehodnotících „srandiček“ v oblibě. Kolegyně mě naučila si průběžně zapisovat takové ty věci, co se snadno zapomínají, projekty nad rámec, milá zpětná vazba z jiného oddělení, pochvala od zákazníka… Na konci roku se to nashromáždí a jako když najdeš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud chodíš taky na třídní schůzky nebo na porady. Komunikuješ s rodiči. To máš nad rámec pracovní doby. U nás jsou zvyklé různé třídní, že si přijdou a řeknou o pomoc. Tak jsem tehdy psala, že jsem třídním prvních tříd pomáhala připravovat vše, nadepsat sešity atd. v přípravném týdnu, jak bylo třeba. Prostě elaborát to byl. Pak se to chvilku vrátilo v době covidu. Že elaborát musel mít každý vypsaný k měsíční pracovní době.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Pokud chodíš taky na třídní schůzky nebo na porady. Komunikuješ s rodiči. To máš nad rámec pracovní doby. U nás jsou zvyklé různé třídní, že si přijdou a řeknou o pomoc. Tak jsem tehdy psala, že jsem třídním prvních tříd pomáhala připravovat vše, nadepsat sešity atd. v přípravném týdnu, jak bylo třeba. Prostě elaborát to byl. Pak se to chvilku vrátilo v době covidu. Že elaborát musel mít každý vypsaný k měsíční pracovní době.
je to povinné, je to součást pracovní náplně. Navíc je to v rámci nepřímé činnosti, kterou jinak vykonáváš mimo pracoviště. Tak jednou za čas jdeš v rámci nepřímé na poradu nebo schůzky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
u nás je suplování až nad určitý počet souvislých dní. Takže nikdo neřeší, že jdeš suplovat tuhle, támhle, prostě jedna hodina sem, druhá tam, to se neřeší
AP to nemohou zaplatit, protože je to suplování v úvazku. Tak to dávají u nás do mimořádných odměn, které jsou koncem roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
AP to nemohou zaplatit, protože je to suplování v úvazku. Tak to dávají u nás do mimořádných odměn, které jsou koncem roku.
jenomže my máme formulář, jakou činnost kam psát a tam je právě suplování až od určitých dní v kuse. Navíc to není nikdy suplování, jen dozorovaná hodina. Je jedno, že v té hodině s nimi děláš učivo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
je to povinné, je to součást pracovní náplně. Navíc je to v rámci nepřímé činnosti, kterou jinak vykonáváš mimo pracoviště. Tak jednou za čas jdeš v rámci nepřímé na poradu nebo schůzky.
To bude mít každá škola jiné požadavky. U nás chodí asistentky jen na klasifikační. Měsíční porady nemusí absolvovat. Já třeba na porady už nechodím téměř vůbec. Jen první v září stíhám a poslední v červnu. Mám jinak v té době družinu a musím mít spojené dvě oddělení. Protože vedoucí vychovatelka jde za nás na poradu. Tak mám i její děti. Na metodické jednou týdně chodím. Ale to máme ráno před pracovní dobou. Nemusela bych vůbec. Nikdo to nevyžaduje. Chodím dobrovolně, abych byla v obraze. Jiné asistentky tam nechodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je tedy hodně vadná společnost, když musíš chválit sebe sama. Tam by se mělo začít od shora vyhazovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
jenomže my máme formulář, jakou činnost kam psát a tam je právě suplování až od určitých dní v kuse. Navíc to není nikdy suplování, jen dozorovaná hodina. Je jedno, že v té hodině s nimi děláš učivo.
Nic takového nemáme. Ale říkám. My poslední 4r. nepíšeme nic na odměny. Dokud se psalo. Tak jsem tam psala, jak to píšu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme při nepřímé práci na pracovišti, takže veškeré porady, třídní schůzky a jiné děláme navíc. Za poslední dva týdny Školení zdravotníků, metodické sdružení a čtvrtletní porada. Den otevřených dveří do 17 hodin. A podobně.
Odměna tento měsíc 0, a to jsem zaskakovala v družině za kolegyni, takže mám hodiny navíc. Neproplacené, AP se suplování neplatí.
- Citovat
- Upravit
@Zumpa píše:
To je tedy hodně vadná společnost, když musíš chválit sebe sama. Tam by se mělo začít od shora vyhazovat.
proc chvalit? Strucne vypisu vse, co jsem udelala nad ramec svych pracovnich povinnosti. Vedeni nema cas prubezne sledovat a zaznamenavat si, co ktery pedagogicky pracovnik navic dela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Včera mi kolegyně řekla, že budeme dostávat odměny, ale musíme se samé pochválit a následně podle toho se ty odměny rozdělují. Nic mě nenapadá, co bych měla napsat, všechno to, co dělám je náplň mé práce.
Co píšete vy?
Děkuji za odpovědina prosím anonym, nebo smazat