Asociace se jmény :)

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5.7.20 22:17

Asociace se jmény :)

Všechny zdravím,
tuto diskuzi zakládám pro pobavení a zajímalo by mě, jaké vám vyvstanou asociace k určitým jménům.
Nechala jsem se inspirovat vedlejším vláknem. Je tam zmíněno např. jméno Albert a k němu název obchodního řetězce. Moje jméno může být dáno do souvislosti s čokoládovnami - Zora Olomouc.
Nebo třeba Mercedes - krásné vznešené jméno, ale na prvním místě u mě bude vždy v souvislosti se značkou automobilů…
Jak to máte vy? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10651
5.7.20 22:21
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Všechny zdravím,
tuto diskuzi zakládám pro pobavení a zajímalo by mě, jaké vám vyvstanou asociace k určitým jménům.
Nechala jsem se inspirovat vedlejším vláknem. Je tam zmíněno např. jméno Albert a k němu název obchodního řetězce. Moje jméno může být dáno do souvislosti s čokoládovnami - Zora Olomouc.
Nebo třeba Mercedes - krásné vznešené jméno, ale na prvním místě u mě bude vždy v souvislosti se značkou automobilů…
Jak to máte vy? ;)

Mě se u jména Filip vybaví pes. Jedna sousedka na sídlišti měla psa Filipa a hnusně na něj rvala přes celé sídliště. (omlouvám se všem Filipum).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.20 22:22

Já to mám zase s Hugem. Jméno se mi líbí, ale Hugo byl prostě jezevčík z vedlejší ulice… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
5.7.20 22:23
@janickaIII
@janickaIII píše:
Mě se u jména Filip vybaví pes. Jedna sousedka na sídlišti měla psa Filipa a hnusně na něj rvala přes celé sídliště. (omlouvám se všem Filipum).

Když jsem byla malá, měli jsme kocoura Filipa. :lol: Filip je i jméno přítele mojí švagrové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
5.7.20 22:25

Kdyz se nam narodila mala. Tak hodne starsi teticky/ sousedky si pletly Meliska. A misto toho parkrat padnul preklep deliska, teniska, neliska.
Ale to uz je davno. Trosku nedorozumeni. Vetsina si zafixovala. Ani u deti nema problem.
Sestry tchan obcas prohodil Patrika - Paprika.
Jinde se nam to nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
5.7.20 22:28
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Já to mám zase s Hugem. Jméno se mi líbí, ale Hugo byl prostě jezevčík z vedlejší ulice… ;)

Ja podnikatel nebo tovarnik. Stryc je Hugo a vybudoval celkem velkou firmu. Prvorepublikovy herec. Hral tovarniky. Proste ke jmenu Hugo mam automaticky, ze je to charismaticky a uspesny chlap. Kdyby se nam hodilo k prijmeni, tak ho kluk ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
5.7.20 22:32

Já jsem Míša - nanuk. Znám Mercedes, tam je to jasné. A Felixe, u toho si vždy vybavím kocoura, ale už netuším, která pohádka za to může. A pak Karel, ale to je asociace čistě soukromá. Myslím, že každej si na nejaky Jmeno neco najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
5.7.20 22:32

Maggie - Simpsonovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
5.7.20 22:34
@Samy píše:
@janickaIIIKdyž jsem byla malá, měli jsme kocoura Filipa. :lol: Filip je i jméno přítele mojí švagrové.

A mě napadne, Jak je důležité míti Filipa ;)

Pak třeba Adéla ještě nevečeřela

Bývala sušenka Radka, ale tu už snad nedělají ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
5.7.20 22:36

Jo a u Huga me napadne Hugo z hor… To byl jeden bar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Když to vezmu obráceně, tak by se mi asi líbilo holčičí jméno Fidorka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177

Jméno Hugo je fajn, ale já si vždycky vzpomenu na tenhle vtip:

Tři králové vstupují do chléva s dary, když tu Melichar uklouzne a zařve: „Ježíš!“. Josef pošeptá Marii: „Ježíš, to je fajn jméno. A ty furt Hugo, Hugo!“.

Takže kdykoliv slyším Hugo, mám tendenci říct - ale Ježíš, to je jméno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
5.7.20 22:37

Sousede meli dva poniky Moncu a Sonu, takze hned vidim ty koniky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
5.7.20 22:37

@DoktorkaZorkaHorká A mimochodem, Zora je krásný jméno. A tu čokoládu jsem milovala, i když dnes bych si asi myslela, že je strašná 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.20 22:39

Hugo Snavný byl i ten přiteplený baleťak v Básnících… Hugo, ty máš kukadla jako zrcadla… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí