Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@cecetka @elen-ka Moc vam obema dekuji za reakci! Asi to doktorka opravdu myslela spis tak, ze kdybychom chteli odklad, byl by toto duvod. No priznam se, ze jsem z toho byla vcera docela spatna. Sama mam bryle od 13 let na dalku takze vim, ze to neni zadna tragedie, vedu normalni zivot
Spis mi bylo trochu lito, ze je bude mit takhle od malicka. Coz je ale pro ni zase spis plus, ze si na ne lepe zvykne a hlavne, ze se na vadu prislo vcas. Ona se vylozene tesi az bude mit bryle jako maminka
Uvidime jaka bude realita az zjisti, ze je to naporad.
@lemanka píše: Více
Dobrý den
Mohl bych, prosím, vědět, jak jste tenkrát dopadly? Náš malý byl vyšetřen v MŠ a výsledkem jsou podobně divoké hodnoty… Děkuji ![]()
@BFU
Děti nemám, ale brýle nosím od 1,5 roka. Jako malej jsem měl 9+ a 8+, prostě jsem nosil brejle a nosím je dodnes, jen dnes mám 4,5 + a 4+.
Nebojte, jsou horší věci, než brýle, navíc dnes se dá vybrat opravdu krásné obroučky. V roce 1982 jsem měl na výběr jen ty co nosil Husák a vzadu gumička, aby to nepadalo, dětské prakticky neexistovaly, občas něco pod pultem.
Jen jestli je malý trochu jako já, tak si užijete s čištěním brýlí, třeba na písku fungovaly jako skvělý bagr
A brácha si je půjčoval a v létě s nimi pálil ploštice.
@z.pepa píše: Více
Díky za odpověď a pobavení
Mě ty brýle ani tak neděsí (a doufám, že pro ně najde i jiná kreativní využití
), jako mi spíše přijde na…prd, že v MŠ dostanete nějaký papír s čísly, pod kterými je zaškrtnuto, že: naměřené údaje neodpovídají fyzio. hodnotám vzhledem k věku dítěte, konzultujte s očním lékařem…
Každé číslo jiné, bez vysvětlení, tak nevíte, co si máte myslet… Jestli vůbec při těch rozdílech pravé/levé+různé úhly to dítě vidí a jestli se nemusíme bát, že nám za barákem padne do rybníka, jestli ho můžeme nechat běhat, jezdit na kole… nebo mu to máme odpírat a zabalit ho do bublinkovky… ![]()
Ta paní, co dětem oči měřila to konzultovala akorát s vychovatelkou, která vám pak řekne, že se jí při aktivitách už dlouho zdá nějakej zmatenej, ale nám se naopak zdá úplně v pohodě
Kdyby člověku aspoň zavolali a řekli mu, že mají podezření na astigmatismus a co to je a jak dál postupovat… nemusel bych se teď stresovat… ne tím, že bude mít brýle, ale tím, že nevím co to znamená a jak moc je ta vada silná ![]()
@BFU
Rybníka bych se asi nebál, jízda na kole by taky nemusela být nic nebezpečného. Spíš bych měl strach třeba ze schodů, jako malej jsem nechtěl na eskalátory, protože jsem neodhadl vzdálenost. Jenže já měl 9+
Nemusíte se bát a balit ho do bublinek
Já i bez brýlí dokážu normálně fungovat, krapet „rozmazaně“, ale funguju. Na oční s ním zajděte co nejdřív, žije v mlze, tak ať si život užije co nejdřív takový jaký je. A když je takto malý je možné, že když bude poctivě nosit brýle, tak je pak potřebovat nebude, no pravděpodobně na starý kolena zase jo.