Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, potrebuju radu. Uz pul roku mi marodej obe deti. Kaje vzali pred mesicem nosni mandli a do tri nedel po operaci dostala anginu, brala Ospen, ten dobrala ale ma ve vyteru masivne pneumokoka a moraxelu cataralis, na ty prej jsou zase jiny ATB, malej mel na bronchitidu ATB v unoru a ma to ve vyteru taky. Oba jsou ok, bez teplot, jen uz mesic maji rymu. Mudr jim chce nasadit zase na deset dni ATB oboum na pneumokoka. Daly by jste detem opet ATB, kdyz nemaji teploty a nic vazneho jen na vymyteni pneumokoka, coz jeste nemusi pry zabrat?? Oba jsou ockovani prevenarem 13.
ahoj, věřím, že se bráníš dalším ATB, ale já bych je určitě dala. prevenar 13 chrání jen proti 13 kmenům, které jsou nejčastější. podle mě by bylo pro obě děti vhodné, aby se jim přeléčil ten pneumokok v nose. zbaví se trvalých rým a nebudou náchylnější i na další respirační choroby. kamarádka s tímhle bojovala se svojí holčičkou cca půl roku, ale podařilo se jim pneumokoka v nose zdolat. jinak jí dcera permanentně trpěla na rýmu…
ono nejspis ty ATB stejne nepomuzou , zkusila bych to moznaaaa , ale nas Davidek ma toho pneumokoka proste porad, bez komplikaci. Je tez ockovanej prevenarem. ATB bral temer 3roky v kuse, ted pouze pres zimni mesice, po vysazeni ATB (jen kvuli bronchoskopii, takze jen tak tyden dva) a nasledne kultivaci z bronchoskopie mel snad vzdy i pneumokoka
Nase mala mela pneumokoka rozlezlyho krevni cestou v celym tele, takze ATB byly nutny. Ja si myslim, ze pokud nedela problem a je jen v dychacich cestach, tak na to daji maximalne ATB kapky do nosu, protoze ho tam ma prej kazdej druhej, ale pokud je to masivni, tak to bude na celkovy.