Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, zajimalo by mne jak u Vás probíhalo zlepšení či zhoršení ocicek u astigmatismu s dioptrii. Naše dcera má rok a půl a kvůli nepatrnému silhani na jedno ocicko jsme šli na Oční. Tam naměřili po rozkapani ze do dálky má na jednom ocicku 2 dpt a na druhem - silhajicim 4 dpt. Tím ze jsme přišli brzo tak máme velkou šanci na zlepšení ale samozřejmě mě zajima příběhy i ostatních kteří si tím prošli 😊 🙏🏻 Budu rada za celkove info
Zatim máme jen brejlicky 😇
Astigmatismus se nezlepší, ani nevyléčí. Nám bylo řečeno. Může se maximálně zhoršit.
Dioptrie se zlepšit můžou, ale nikdo ti to 100% nezaručí, ani neřekne.
Malá začínala na 0,5 a teď má skoro 4. Pořád se jí to zhoršovalo, i když nosí brýle opravdu poctivě. Cca v 6ti letech se zhoršení dioptrií zastavilo a má pořád stejně. I po půl roce měla stejně. Za pár týdnů nás čeká další kontrola, tak uvidíme tam …
@Šmoulice děkuji za sdílení vaši zkušenosti, i já ho mám a nikdy mě v ničem neomezoval vidim dobre, spíše mě zajimalo zda se brýlemi muže zlepšit ty dioptrie když začínáme podle doktorky brzo 😊 je tam velká sance dle jejich slov
@Dendulina_deee píše:
@Šmoulice děkuji za sdílení vaši zkušenosti, i já ho mám a nikdy mě v ničem neomezoval vidim dobre, spíše mě zajimalo zda se brýlemi muže zlepšit ty dioptrie když začínáme podle doktorky brzo 😊 je tam velká sance dle jejich slov
U toho Astigmatismu nám řekli, že je to na vnímání každého jedince. Někdo se s tím žít naučí, jiný ty brýle potřebuje neustále. A záleží taky na tom stupni, ve kterém se astigmatismus nachází …
No, naše malá má brýle od cca 3let
a zatím žádná výrazná změna. Ale ohledně dioptrií nám řekli to samé, co vám. Tak kdyby se jí to stáhlo aspoň na půlku, byla bych šťastná. My s chlapem brýle nemáme ani jeden. Ani v rodině nemáme žádné vady. Nosí se u nás brýle více méně až ve stáří. Tak jsem byla docela smutná, vzteklá a taková rozčarovaná, že zrovna ona si tyto problémy musela vyžrat ![]()
Astigmatismus se nezlepsi, ale to silhani se rika, ze by se melo zlepsit (je velka sance) cim driv zacnete tim lip. Coz v 1,5 je velka sance, u toho silhani je cas tusim do 7 let nebo tak.
Já bych teď nerada kecala, protože jsem sama bez brýlí a moc tomu nerozumím. Ale dcera začala také takhle malá šilhat, naměřili jí čtyři dioptrie, astigmatismus a měla meridionální amblyopii. Nošením brýlí od tří let se to hodně zlepšilo, amblyopii už nemá, dioptrie dvě a půl a tři a vyhodili nás z nemocniční péče, že už není potřeba. Stačí normální oční a v osmnácti letech prý může jít na operaci. Do té doby má mít brýle.
Astigmatismus je zakřivení rohovky, s tím nehnes. Ale dioptrie se téměř jistě měnit budou. Jedním či druhým směrem, je to velmi časté. Já jsem začínala ve školce na dvou diopatriich na dálku. Od puberty 1, od VŠ bez brýlí. Teď se mi to zas začíná zhoršovat, jen místo na dálku začínám vidět špatně na blízko.