Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lynnko, to je nějaký nesmysl.. na to NO chodím taky.. co znamená moc vysoký?
Naměřená hodnota NO byla 139. Tohle mi nikdy nikde neměřili, akorát spirometrii, i moje doktorka má ten přístroj půl roku i s cestou, tak mě s tím docela vylekala.
aha, já mám čerstvé měření z minulého týdne.. 186 hodnotu
a rozhodně mě nikdo neodrazoval od miminka či strašil, že nebude zdravé či tak.. prostě v pohodě ![]()
Tak to ti závidím, ona mě zdupala hned mezi dveřma jak Alíka, jestli jsem se nezbláznila a já tam stála a zírala na ni jak na vidění.
Hodlám změnit doktorku, přece jen nemám zapotřebí, aby se ke mě chovala z pozice lékaře k pacientovi jak k poslední husopasce. Všechno se dá říct i slušně.
Každopádně ti děkuji, taky to mám měřené minulý týden.
tj, chování podle toho co píšeš je děsný
ani se ti nedivím, že tě to takhle zarazilo..
neváhala bych a určitě bych hledala změnu doktorky ![]()
Ahoj Lynnko,
zařadila jsem se do snažilek a máme doma 3 kočičky,čistě bytové (gaučáci i posteloví mazlíci) a jsem pár let vedena jako astmatik. Záchvaty nemívám, jen více pokašlávám při změně počasí a při sportu musím mít po ruce Ventolin. Jsem trošku bordelář, takže léky pravidelně neberu,dokud fakt není nejhůř.
Syn (13) je taky astmatik, od malička, a problémy s kočičákama nemáme ani jeden.
Určitě bych kočičku, jeli členem rodiny, nedávala pryč a poradila se pak s lékařem, až otěhotníš a budeš mít nějaké potíže
. Držím palečky!!!
Vážně díky, uklidnily jste mě. Snad všechno dopadne ok.
Kačuli taky se za chvíli zařadím do snažilek ![]()
@tatranka1 Já už mám po porodu, ale rozjelo se mi to v těhotenství - po viroze zůstal silný dráždivý kašel, který nešel nijak utišit, začalo mi tvrdnout břicho a porodila jsem ve 27tt. Ovšem lékaři tvrdí, že je to nesmysl, že důvod porodu byl jiný - neví, jaký… ale já vím, jak mi bylo, jak jsem kašlala, jak to vnímalo bříško… a vím, že to bylo kvůli tomu.
@tatranka1 jojo, Vojtík je silný a zdravý… také se mi nezdálo, že by vřicho tvrdlo více než v předchozím těhotenství, dokonce jsem byla den před porodem u gynekologa a ten řekl, že je vše v pořádku… jenže do mě tak hodně rýpl, až jsem poskočila a večer mi odešla lenová zátka - to jsem nevěděla, jenže jak jsem na druhý den začala rodit, tak jsem to pochopila… tak nevím…
chodila jsem je k obvodnímu a on pořád říkal, že mám vytrvat že to určitě přestane a tvářil se na mne jako na hypochondra…
, nenapadlo mne jít bez žádanky na plicní, nenapadlo mne vůbec jít na plicní… za rok po porodu v zimě jsem měla znova dráždivý kašel a šla jsem sama bez žádanky na plicní a řekla jsem také o tom porodu atd, doktor řekl, že jsem měla přijít, že by mi dal foukátka a určitě by mi kašel zklidnil - foukátka se můžou, působí totiž jen v plicích a nejdou do krve. Takže se raději nechej léčit ![]()
no a od té doby foukám prakticky pořád.. někdy více, někdy méně, dle potřeb.