Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem
Vím, že tady to asi nevyřešíme, ale i tak se zeptám. Včera jsem byla s dcerou u doktora s tim, že mi začala chrchlat. Poslech ji a rekl, ze to je astma a dal nám Ventolin a Ecobek s tim, že mame 6× denne dychat. Oukej. Ale v noci se mi az dusila a byla silene zahlenena. Dneska jsme k doktorovi nesly, jelikoz jsem musela k doktorovi do Prahy zase ja
Ale k veci. Prijde mi, ze to jsou spise prudusky a nebo doufam ze ne, ale treba nabeh na zapal plic. Muzete mi prosim nektera z vas rict ve zkratce jake jsou priznaky zapalu plic a prudusek? Popripade jak se projevuje astma. Prijde mi, ze u astma neni dite tak zahlenene, ci ano? Dekuji
Vim ze se ptam jako blbka ![]()
U astma je zánět virový, chronický, CRP nízké, poslechově typické vrzání a pískání, které slyšíš i ty pouhým uchem, pokud je to rozjeté fest. Zahleněná bývá dcera hodně.
Můj syn má taky průduškové astma (ventolin, ecobec). Vždycky když je nachlazený, sedne mu to na průdušky, minimálně jednou za měsíc a podle mě za to může právě to astma. Průdušky poznám podle toho, že v něm chrčí když dýchá a bolí ho na hrudníku, jak poznat zápal plic netuším. Asi jsem teda moc nepomohla.
Takze moc dekuju holky
Ja se prave lekla toho zahleneni, ze k tomu astma to asi byt nemuze. Takze jsem malicko klidna a zitra posupajdime znova k dr. ![]()