Ať žijí úřednice!!!!

532
18.12.06 16:47

Ať žijí úřednice!!!!

Ahoj holky, nevím jestli tento příspěvek zařadím dobře, ale musím se vás zeptat jestli se vám to už taky stalo! V říjnu jsem si vyřizovala PPM,protože mi 2.10. končila mateř.kterou vyplácí zaměstanavatel. Bohužel jsem zjistila, že o PPM se musí písemně žádat , takže jsem teď 12.12 měla dostat částku 2×, jenže ejhle, nedostala jsem nic. Tak jsem volala, a paní mi na úřadě oznámila, že mi to musí přijít každou chvilku, že mi to posílaly na účet. Při slovu ÚČET jsem vyskočila jako čert z krabičky! :evil: Ptám se na jaký účet, když ten co jsem měla před 6-ti lety je dávno zrušený, paní začala koktat, prý se na to musí podívat a že si mám za hodinu zavolat. Zavolala sama prý se omlouvají ale opravdu se stalo, že jim ze staré databáze naskočilo moje staré číslo účtu. Byla jsem v šoku, jak je možné, že se něco takového stane, když každou změnu musíte hlásit písemně a ve všech formulářích zaškrtáváte políčko, jakým způsobem si přejete peníze vyplácet. Nicméně mě ubezpečovala, že se nemusím bát, že do vánoc mi přijdou ( jedná se o částku zhruba 7500,–) Za pár dní mi paní volala,jestli prý nejsem v exekuci, že peníze na nějaký účet přišli. V šoku jsem jí ani nemohla poslat někam!! Nelenila jsem a volala do banky jestli by se nemohlo stát, že by byl účet ještě funkční, paní mi oznámila, že je to holý nesmysl, poděkovala jsem a volala znovu na sociálku. Tam jsem paní oznámila, že účet OPRAVDU funkční není!!!! Dneska jsem se tam byla zeptat osobně, kdeže mám svoje peníze? Paní na mě hned vystartovala, že ona se teď nemůže podívat, že se jí sekl počítač a že ona proto udělala, maximum. Řekla jsem, že mě nezajímá co pro to udělala, že peníze prostě chci, nebo že jí přinesu složenky k zaplacení, a že já nejsem ta, která udělala chybu. Po chvilce dohadování jsem to vzdala a práskla dveřma. Jsem v šoku ještě teď, někdo udělá chybu a vy za ní platíte? No kde to jsme? A ještě je na vás nepříjemná!!! Nejhorší je, že nevím, kam se mám obrátit a stěžovat si na ně!!! Po vás chtějí všechno akorát, sebemenší přeplatek chtějí do koruny vrátit,honí vás s papírama horem, dolem, ale jak udělají chybu oni, tak se nic neděje??? HRŮŮŮŮŮZA!!!! :evil:
PS: Promiňte ten sáho dlouhý popis, ale musela jsem to ze sebe dostat :evil: :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1652
18.12.06 17:43

Kleo - teda chová se „krásně“ paní úřednice..ach jo

evidentně (asi nějakým zázrakem) vyštrachali tvé staré číslo účtu a dokonce! se peníze někde v nějaké bance připsaly..to podle mě laika znamená to, že účet se jim nejenže z ničeho nic načetl, ale byl i (asi ručně) změněn..protože jinak by teď paní úřednice po jednom telefonátu do banky zjistila, že peníze buď už jsou díky neplatnému-zrušenému účtu na cestě zpět - banka neví kam připsat, nebo se chystají na cestu zpět a taky by se dozvěděla kdy úřad ty peníze uvidí zpět na účtě ( doufám, že nekecám, ale bavila jsem se pár let platbami ve firmě a takhle to prostě chodilo). ale to všechno by tak nějak mělo jít mimo tebe, protože ty peníze na účet evidentně nečekáš a chyba je jednoznačně na úřadě a okamžitá náprava je na místě…(tebe přece nezajímá vztah banka/úřad) já bych se asi až bych se vyzuřila ;-), tak bych zavolala znova (chodí ti složenka?) kde že teda je..a už bych šla se svým požadavkem o židli výš…;-), no tohle řešit teď před vánocemi je fakt opruz. držím palce ať se ti to vyřeší aspoň do těch vánoc.

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.12.06 20:43

Kleo, pracovala jsem 12 let v bance a s tvými penězi se mohlo stát toto: buď leží v bance na sběrném účtu, kam se prostě automaticky odsunou peníze, které nenajdou příjemce a tento účet se prostě čas od času projde a peníze pověřená pracovnice prací zpět na účty plátců. Další možností je to, že účet ti špatně zrušili a věř, že stačí přehlídnout jedno jediné číslo v příslušném programu na rušení účtu a ten je stále aktivní. A poslední možnost je ta, že peníze leží na účtu sociálky, kam je sociálka vrátila. Prostě musíš uhodit na paní na sociálce, aby toto vyřídila i s příslušnou bankou, protože to není tvoje starost, ale její a MUSÍ se postarat o dohledání. Přišlo ti už oznámení o zrušení účtu v bance? To se rozesílá opravdu až ve chvíli, kdy je účet zrušený-to byla nedávná praxe,tak snad něco nezměnili.
Nedej se
 Radka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.12.06 20:49

Jo, tak mě se stalo něco podobného :(
když jsem si byla žádat o rodičák, tak mi tam nějaká mladá ženská řekla, že budu mít na účtě peníze každého 4. v měsíci.
Když se teda 8 stále nic nedělo volala jsem tam. Slušně, jestli náhodou na mě nezapomněli. Paní mě nenechala ani domluvit a hned to jejich ,, COŽE ,, ??? ( na to jsem už fakt alergická ). No seřvala mě do telefonu jako malý dítě.Já si připadala jako žebrák a děsně neschopná. Složila jsem se z toho. Protože v peněžence asi 20 a hladový dítě v kočáru :cry: :cry:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.12.06 20:50

Kleo, pracovala jsem 12 let v bance a s tvými penězi se mohlo stát toto: buď leží v bance na sběrném účtu, kam se prostě automaticky odsunou peníze, které nenajdou příjemce a tento účet se prostě čas od času projde a peníze pověřená pracovnice prací zpět na účty plátců. Další možností je to, že účet ti špatně zrušili a věř, že stačí přehlídnout jedno jediné číslo v příslušném programu na rušení účtu a účet zůstane aktivní. A poslední možnost je ta, že peníze leží na účtu sociálky, kam je banka vrátila. Prostě musíš uhodit na paní na sociálce, aby toto vyřídila i s příslušnou bankou, aby odkontrolovala správnost zadání specifického symbolu.To není tvoje starost, ale starost paní na sociálce a MUSÍ se postarat o dohledání. Přišlo ti už oznámení o zrušení účtu v bance? To se rozesílá opravdu až ve chvíli, kdy je účet zrušený-to byla nedávná praxe,tak snad něco nezměnili.
Nedej se
Radka
Omlouvám se za chyby a nesrozumitelnosti v předchozím příspěvku

• Citovat
  • Upravit
532
19.12.06 07:15

Ahoj Radko, dík za informace, ale účet už je opravdu zrušený a oznámení o zrušení už mi taky dávno přišlo, ten účet jsem rušila před 6-ti lety. Ale pro naše úředníky je jednoduší vám říct do telefonu, jestli nejste náhodou v exekuci, než aby přizanly svoji hloupost a chybu!!!! :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
19.12.06 12:39

Rozhodně bych šla ihned za nadřízeným dotyčné úřednice a to dost nekompromisně s tim, že budu požadovat úrok za každý den zpoždění (což je jinde ve světě běžná praxe…) Musí to být strašně nepříjemné, obzvláště před vamocema a obzvláště, jestli jsi tam byla i s dítětem, ale tohle by mě fakt dost naštvalo. Opravdu se to dá zjistit během jednoho-dvou telefonátů a navíc tebe opravdu jejich peníze jinde nezajímají.
Moc držím palce a dej vědět, jak jsi dopadla.
Můžu ještě vědět, v jakém to bylo městě?
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová