Ataka RS nebo plotýnka? Není tu neurolog?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.5.21 16:31

Ataka RS nebo plotýnka? Není tu neurolog? :)

Ahoj, najdu tu někoho z odborných kruhů nebo se zkušenostmi ohledně brnění bederní části zad (spíše vlevo) při predklonu? Mam několik let diagnózu RS a znám Lhermittuv příznak jelikož jsem ho již měla v začátcích. Nyni uz ale přes 14 dni pociťuji pri predklonu těla i s predklonem hlavy zabrnění v zádech v bederní oblasti. Trvá to tak dvě vteriny pak to ustane. Kdyz pohyb zopakuji většinou jiz bez obtíží. Pak staci minutu sedět a pri predklonu se to znovu objeví. Vyfasovala jsem Medrol v prášku (32mg dva dny pak snizovat) a již snižuji dávky. Beru ho přes tyden, ale bohužel úplně bez efektu. Záda pořád stejna. Zároveň mam lordozu a skoliozu. Můj ošetřující lékař tu ted bohužel není a moc nevím, zda se hnát v pondělí až do MS centra na kapacku, nebo zda to může byt skutečně od zad, nějakého obratle ci plotýnky? Nemáte prosím nekdo zkušenost nebo radu jak postupovat? Na kontrolu jdu az za 14 dni a nechci nic zanedbat.
Děkuji všem moc za rady :srdce:
Mějte krasny den:)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44191
15.5.21 16:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65011
15.5.21 17:01

@Pears206 babu asi voláš zbytečně, zanevřela na epipi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79821
15.5.21 17:06

@vokishka cestuje po Indii a Nepálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65011
15.5.21 17:08
@inkakřivák píše:
@vokishka cestuje po Indii a Nepálu.

Tak dlouho? Je to už tak šest týdnů, co přestala psát. A úplně se odpojila před měsícem. Vždyt má děti školou povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76227
15.5.21 17:53
@vokishka píše:
Tak dlouho? Je to už tak šest týdnů, co přestala psát. A úplně se odpojila před měsícem. Vždyt má děti školou povinné.

já myslím, že už s emiminem skončila nadobro, mám svou teorii, ale psát to nebudu, když tu není a nemůže to potvrdit nebo vyvrátit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65011
15.5.21 17:55
@stinga píše:
já myslím, že už s emiminem skončila nadobro, mám svou teorii, ale psát to nebudu, když tu není a nemůže to potvrdit nebo vyvrátit

tak mi ji hod do SZ, protože pro mě to prostě je záhada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
15.5.21 18:02

Divný na záda, divný na ataku. zašla bych do MS centra, já v něm bohužel nedělám, takže nedokážu říci, jestli takovéto ataky bývají - záda tohle rozhodně nedělávají. Ale zase jestli kvůli tak strašně prchavým příznakům kapat solumedrol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
15.5.21 18:21
@Pears206 píše:
@Baba, @Pudloslava, @Lama Lama

Lama není neurolog, neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.21 18:23

@Pudloslava děkuji za reakci, právě v MS centru to také bylo divné pro obě možnosti a mam tedy asi „zlatou“ střední cestu, Medrol v prášku. Solouši bych se samozřejmě nejradši vyhnula, už takhle mě ten Medrol docela kosí :D jen bych to nerada nějak zanedbala aby se třeba něco nezhoršilo když se to nelepší. Ale zhoršení kdyby to ataka byla asi předchází ten Medrol že? :think: možná to chce prostě trpělivost :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.5.21 18:25

@Pears206 děkuji :andel:

• Citovat
  • Upravit
44191
15.5.21 18:44
@Lama Lama píše:
Lama není neurolog, neví.

Sorry, myslela jsem si, že i Ty. Chtěla jsem pomoct :kytka:

@vokishka Baba se (snad) vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
15.5.21 18:49
@Pears206 píše:
Sorry, myslela jsem si, že i Ty. Chtěla jsem pomoct :kytka:@vokishka Baba se (snad) vrátí.

V poho. RSkdy dělá baba. Ale neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.21 13:33

@Pears206 moc děkuji, snad se ještě někdo ozve :) zatím tedy budu vyčkávat na svého neurologa :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex