Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@inkakřivák píše:
@vokishka cestuje po Indii a Nepálu.
Tak dlouho? Je to už tak šest týdnů, co přestala psát. A úplně se odpojila před měsícem. Vždyt má děti školou povinné.
@vokishka píše:
Tak dlouho? Je to už tak šest týdnů, co přestala psát. A úplně se odpojila před měsícem. Vždyt má děti školou povinné.
já myslím, že už s emiminem skončila nadobro, mám svou teorii, ale psát to nebudu, když tu není a nemůže to potvrdit nebo vyvrátit
@stinga píše:
já myslím, že už s emiminem skončila nadobro, mám svou teorii, ale psát to nebudu, když tu není a nemůže to potvrdit nebo vyvrátit
tak mi ji hod do SZ, protože pro mě to prostě je záhada.
Divný na záda, divný na ataku. zašla bych do MS centra, já v něm bohužel nedělám, takže nedokážu říci, jestli takovéto ataky bývají - záda tohle rozhodně nedělávají. Ale zase jestli kvůli tak strašně prchavým příznakům kapat solumedrol?
@Pears206 píše:
@Baba, @Pudloslava, @Lama Lama
Lama není neurolog, neví.
@Pudloslava děkuji za reakci, právě v MS centru to také bylo divné pro obě možnosti a mam tedy asi „zlatou“ střední cestu, Medrol v prášku. Solouši bych se samozřejmě nejradši vyhnula, už takhle mě ten Medrol docela kosí
jen bych to nerada nějak zanedbala aby se třeba něco nezhoršilo když se to nelepší. Ale zhoršení kdyby to ataka byla asi předchází ten Medrol že?
možná to chce prostě trpělivost ![]()
@Lama Lama píše:
Lama není neurolog, neví.
Sorry, myslela jsem si, že i Ty. Chtěla jsem pomoct ![]()
@vokishka Baba se (snad) vrátí.
@Pears206 píše:
Sorry, myslela jsem si, že i Ty. Chtěla jsem pomoct@vokishka Baba se (snad) vrátí.
V poho. RSkdy dělá baba. Ale neni
@Pears206 moc děkuji, snad se ještě někdo ozve
zatím tedy budu vyčkávat na svého neurologa ![]()
Ahoj, najdu tu někoho z odborných kruhů nebo se zkušenostmi ohledně brnění bederní části zad (spíše vlevo) při predklonu? Mam několik let diagnózu RS a znám Lhermittuv příznak jelikož jsem ho již měla v začátcích. Nyni uz ale přes 14 dni pociťuji pri predklonu těla i s predklonem hlavy zabrnění v zádech v bederní oblasti. Trvá to tak dvě vteriny pak to ustane. Kdyz pohyb zopakuji většinou jiz bez obtíží. Pak staci minutu sedět a pri predklonu se to znovu objeví. Vyfasovala jsem Medrol v prášku (32mg dva dny pak snizovat) a již snižuji dávky. Beru ho přes tyden, ale bohužel úplně bez efektu. Záda pořád stejna. Zároveň mam lordozu a skoliozu. Můj ošetřující lékař tu ted bohužel není a moc nevím, zda se hnát v pondělí až do MS centra na kapacku, nebo zda to může byt skutečně od zad, nějakého obratle ci plotýnky? Nemáte prosím nekdo zkušenost nebo radu jak postupovat? Na kontrolu jdu az za 14 dni a nechci nic zanedbat.
Děkuji všem moc za rady
Mějte krasny den:)