Atb ospen a kašel

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
216
5.4.14 21:49

atb ospen a kašel

Ahoj maminky jsem zoufala. Dcerka 4r ma od ctvrtku Ospen. P.doktorka brala krev z prstiku na crp ktere mela 23. V krku ma cepy a take mela teploty, tak ji napsala Ospen. Teploty uz nema ale zacla mi tak silene kaslat ze to neni mozne, v noci se dusi nemuze spat jak hrozne kasle.pres den to same ale nejak se zabavi tak to snasi lip. Nevim jestli treba nechytla jeste neco v cekarne, docela mam strach ze ji ospen na ten kašel moc nezabere. Začla jsem ji k tomu dávat ješte sinecod ale nic moc. Uz nevim jak ji ten kašel utišit. K tomu mela před mesicem spalu. Tyden byla po dobrani atb doma, dva dny ve skolce a hned zase tohle. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3037
5.4.14 21:55

A co ji na noc dat Stoptusin? Nam zabira.Nebo Codein.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
5.4.14 21:57

Nevim jestli to muzu kombinovat s tim ospenem. Bere ho co 8 hodin. A dalsi davku ma v 23.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
5.4.14 21:59

Tak Stoptussin urcite muzes, taky jsem to tak davala, po doporuceni dr. S tim kodeinem osobni zkusenost nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
5.4.14 22:08

@emicka22 Mladší syn (15 měsíců) začal brát Ospen minulé pondělí, vyšel mu špatně stěr z krku, měl pár dní teplotu a šílenej kašel, takže angína.
Mudr. kromě Ospenu napsala i Spiropent a doporučila ještě něco na vlhký kašel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
5.4.14 22:42

A co dát na noc Fenistil nebo něco podobného na tlumení kašle ať se aspoň vyspí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
5.4.14 22:54

Já jsem mela ospen ted a muže se kombinovat s léky od bolesti a stoptusin taky. Ale jsem dospěla, ze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
6.4.14 08:08
@emicka22 píše:
Ahoj maminky jsem zoufala. Dcerka 4r ma od ctvrtku Ospen. P.doktorka brala krev z prstiku na crp ktere mela 23. V krku ma cepy a take mela teploty, tak ji napsala Ospen. Teploty uz nema ale zacla mi tak silene kaslat ze to neni mozne, v noci se dusi nemuze spat jak hrozne kasle.pres den to same ale nejak se zabavi tak to snasi lip. Nevim jestli treba nechytla jeste neco v cekarne, docela mam strach ze ji ospen na ten kašel moc nezabere. Začla jsem ji k tomu dávat ješte sinecod ale nic moc. Uz nevim jak ji ten kašel utišit. K tomu mela před mesicem spalu. Tyden byla po dobrani atb doma, dva dny ve skolce a hned zase tohle. :,(

Soukromej tip je PERTUSSIS neboli černý kašel, nechte ji udělat výtěr z krku test na toxiny a potom nasaďte třeba erytromycin na 14dnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
6.4.14 08:32

Dcera mela ospen na spalovou anginu, po 3 dnech ve skolce taky opet kasel. uz asi po 6 v tomto skolnim roce :roll:

na noc bych ji dala zodac (zyrtec apod), at ji to nedrazdi ke kasli a po lecbe atb pokud se to nezlepsi, nechala udelat stery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
6.4.14 09:27

@MartinKa36
Erytromycin má poměrně hodně nežádoucích účinků, vhodnější na případnou kokotyčinku Bordetella (para)pertussis jsou moderní zástupci z rodiny makrolidů, tedy např. clarithromycinum (Klacid™), obdobné účinky mají i azalidy (azithromycinum; Sumamed™), příp. tetracykliny. Poslední jmenované jsou ovšem u dětí kontraindikovány. V případě streptokokové angíny je acidostabilní fenoxymethylpenicilin (Ospen™) tou nejlepšá volbou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
6.4.14 17:37

No nevim kasle stale skoro non stop. Davam od vcerejska sinecod ale vubec nezabira. Chtela bych ji dat na noc dithiaden nebo kodein ale nevim jestli muzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
6.4.14 23:29

No dej ji něco na alergii, a ráno mažte na výtěr. PS a pokud bude pediatr plkat něco o tom že je očkovaná že to mít nemůže tak jí řekni že očkování není 100% ochrana ale že nemoc mívá lehčí průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
7.4.14 21:13

Holky dnes jsem byla s malou pro jistotu u dt. Poslechove je cista a v krku ma pry porad trochu cepy. Takze mi k tomu dala nejake kapky na kasel a ventolin. Nejhorsi je ze male dnes zase vylezly teploty ke 38. A porad si stezuje ze ji boli hlava. Manzel ma ze me histerku ale ja mam o ni strasny strach. Myslim ze neni moc normalni aby mela zase teploty a sileny kasel u atb :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
7.4.14 21:33

Ne není to normální, dala jsi ji něco na alergii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
8.4.14 08:38

No nechci posuzovat co je a není normalni, ale nase holka mela taky u atb desny kasel.

od kdy ty atb bere?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+