Bakerova cysta - jak jste řešili?

1137
5.4.14 20:09

Bakerova cysta - jak jste řešili?

Chtěla bych znát zkušenosti maminek s bakerovou cystou, jde o bulku v podkolenní jamce, která vzniká po úraze nebo samovolně růstem. Pětiletému synovi jsme ji našli cca před půl rokem, po šoku na pohotovosti, kde mu to chtěli řezat skoro na chodbě, jsme si o tom něco načetli, poptali se více lékařů a rozhodli se vyčkat, teď půjdem k lékaři a bude muset padnout zase nějaké rozhodnutí, cysta se zvětšuje, nejlepší asi opravdu bude ji odstranit, rada se prý ale vrací, zajímalo by mě proto jaké jsou vaše zkušenosti s touto komplikaci. Děkuji za rady a názory Katka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1957
5.4.14 21:29

@Kačkerezáda mě diagnostikovali v koleni asi v deseti letech Bakerovu pseudocystu - netuším, zda je to to stejné, nikdy jsem kolem toho žádné info nezjišťovala. u mě šlo o to, že se mi to plnilo tekutinou - revmatickým výpotkem a musela jsem v dobách největší krize chodit třeba co dva dny na vytáhnutí jehlou.
od těch deseti to mám tak, že byly doby, kdy byl úplně klid a o ničem jsem nevěděla (měsíce i roky), pak to zas občas začlo zlobit a trvalo třeba půl roku, než se to opět srovnalo. kolem osmnácti se mi to stejné udělalo i v lýtku. dostala jsem se do fáze, kdy jsem to neřešila a k dr. nešla, ikdyž jsem věděla, že koleno a lýtko zase nejsou v pořádku. úplně pokoj teď mám od doby, co jsem se snažila otěhotnět, protože jsem začala brát kapky gynex a ty mi na to pomohly (už jsou to skoro dva roky).
určitě doporučím konzultaci s jiným dr. mě chtěl první doktor (ortoped) hnát na jakousi operaci kolena a až u druhého (revmatolog) se zjistilo, v čem je vlastně problém a že by ta zamýšlená operace byla úplně k ničemu.
pro úplnost dodám, že my už v útlém dětství (18 měsíců) diagnostikovali revmatoidní artritidu. byla jsem ovšem od dvou let až do těch deseti zcela bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
29.10.17 11:42

@Kačkerezáda
Dobrý den,

chtěla jsem se Vás zeptat, jak to u Vás dopadlo a jaký byl další postup? U mé dcery se to také zjistilo v pěti letech.

Děkuji za info.
Eva :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí