Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, prosím malá má 15 měsíců od úterního večera měla horečky max.38,5.V pátek zašly za mudr.ta nemá crp tak chtěla moč jenže malá moc nepila, tak toho ani moc nenačůrala, tak nešly prý udělat testy.Tak máme zítra donést opět moč a ještě nám řekla, že kdyby se to nelepšilo, ať si zajedem na pohotovost. V sobotu ráno se probudila a opět horečky plus celou noc prokašlala, tak jsme hned valily na pohotovost tam zjistil doktor poslech, nateklé uzliny a nasadil ATB máme je poprvé plus teda dál horečku srážet nurofenem a panadolem.Dopo se prospala a odpo byla i fit a max. teplota 37,5 večer to trochu stouplo.Dnes ráno dobrý, ale po druhém spánku se probudila a má 39 tak jsem ji dala nurofena, ale vše vyblinkala i hleny a bylo vidět, že se jí i ulevilo.Dala jsem jí teda na snížení čípek a šla opět spinkat. Já jen je to normální takhle než zaberou ATB? Doktor říkal, že musíme vydržet do pondělí, že pak bude líp. Netušia jsem, že jí ta horečka může furt stoupat takhle nahoru. Prosím a děkuji za rady Jana a Zuzanka
Jo a minulý pátek byla na Priorixu a dnes se jí osypala tvářička, já už fakt nevím, jestli to má i z toho ![]()
No ATB zabiraji tak po tech trech dnech. Chce to vydrzet. Nicmene… rikala jsi tem doktorum, ze je dcera po ockovani? Tam je ta reakce prave cca ten 7 až 11 den… ![]()
@Black Cat ano říkala všichni říkali, že reakce je 2-3 den, že se k tomu přidala prý viróza
A na virozu ji dal doktor ATB?
Jinak u Priorixu nebyva reakce 2 a 3 den, jak ti vsichni rikali… Vetsinou… je prave az pozdeji a to od patého do cca jedenáctého až dvanáctého dne…
4. Možné vedľajšie účinky
Tak ako všetky lieky, aj táto očkovacia látka môže spôsobovať vedľajšie účinky, hoci sa neprejavia u každého.
Vedľajšie účinky, ktoré sa vyskytli počas klinických štúdií s Priorixom, boli nasledujúce:
♦ Veľmi časté (môžu sa vyskytnúť pri viac než 1 z 10 dávok očkovacej látky): · začervenanie v mieste vpichu · horúčka 38 °C alebo vyššia ♦ Časté (môžu sa vyskytnúť najviac pri 1 z 10 dávok očkovacej látky): · bolesť a opuch v mieste vpichu · horúčka vyššia ako 39,5 °C · vyrážka (škvrnky) · infekcia horných dýchacích ciest
♦ Menej časté (môžu sa vyskytnúť najviac pri 1 zo 100 dávok očkovacej látky): · infekcia stredného ucha · opuchnuté lymfatické žľazy (žľazy na krku, v podpazuší alebo slabinách) · nechutenstvo · nervozita · nezvyčajný plač · neschopnosť spať (insomnia) · začervenanie, podráždenie alebo slzenie očí (konjunktivitída) · zápal priedušiek · kašeľ · opuchnuté príušné žľazy (žľazy v oblasti líc) · hnačka · vracanie
@knight A ta ATB dal proč? Kvůli horečce a nateklým uzlinám? Nic jiného na ní nenašel? Osobně taky hlasuju pro reakci na Priorix a je otřesné, že doktoři tvrdí, že může nastat 2. až 3. den a ne po 10 dnech ![]()
@Black Cat Příznaky by odpovídaly, ale když to řeknu doktorovi tak ten mi to zřejmě neodsouhlasí a bude si mluvit svou.Snad bude zítra líp ![]()
@knight Tak jí dávej hlavně hodně pít a ať je co nejdřív lépe… ![]()
@AliTad Napsal ji Klacid, upřímně já ani nevěděla co to je. Ptž jsme max. použila nurofen a panadol. A v lécích se nevyznám. Když v lékárně řekla, že je to ATB tak jsem si myslela, že ví doktor co dělá. Jsou to naše jak jsem psala první ATB. A já i doufala, jak se jí uleví
chjo ![]()
@knight Jo, tak ber to tak, že doktor ji viděl, slyšel, má na to školu…
My tu od počítače můžeme jenom usuzovat, co by to mohlo být…
Tak se držte a malá je co nejdřív v pořádku…
@Black Cat Asi tak nějak. Hold dobereme ATB, které byli naspsané zbytečně. Ještě jednou děkuji a pěkný zbytek dne ![]()
@knight hele, to je otazka, jestli doktor napsal antibiotika zbytecne nebo ne. Nikdo z nas tve dite v realu nevidel, tak tezko soudit. Je bezne, ze antibiotika zabiraji v prubehu 3 dnu. Tudiz mohou byt v teto dobe jeste horecky. No a pokud je poslechovy nalez, tak si myslim, ze u takhle maleho ditete jsou antibiotika na miste. V podstate s tim samym jsem aktualne doma se 4 letym synem na antibiotikach. Vysoke horecky, nalez na pruduskach i v krku, silny kasel a ryma.
A nemyslel dr.tim 2-3dny, ze jako trva reakce, coz by odpovidalo…pokud mela horecky od utery do soboty, tak to by bylo na reakci dlouhy…?
@Anik6 je to možný, že to takhle myslel a já to špatně pochopila