Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych jsem se prosím zeptat od jakého DC se může nechat píchnout depoprovera? s manželem jsme se snažili 27 měsíců o třeťátko, ale teď bohužel dítko nechci, chci si dát pauzu aspoň třebas ty 3 měsíce
prostě nevím jestli dítko chci anebo ne… a kolik prosím depoprovera stojí? naposled jsem ji měla před otěhotněním s Michálkem takže 3 roky zpátky.. a byla jsem s ni spokojená. děkuji za Vaše odpovědě.
@milena13 téhle bych se obloukem vyhnula. Stojí sice pár kaček - já platila 400 kč, ovšem ono to na začátku není o jedné injekci, ale dostaneš hned 3 - v určitém rozestupu..
a ta ochrana na začátku není taky nic moc.. jestli jde jen o cca 3 měsíce, zvolila bych něco jiného ![]()
@martina.se děkuji
mno tak to si vůbec nepamatuji, že jak jsem si prvně nechala píchnout depoproveru tak, že bych musela dostat 3 injekce… byla jsem s ní hodně spokojená… ms jsem neměla vůbec nic… a byl klid
no kdybych měla zvolit něco jiného na ty 3 měsíce třebas pilulky tak bych to nebrala pravidelně. já můžu jedině tak do nějaké injekce… prostě teď dítko nechci a manžel to neumí pochopit tak chci jít do nějaké antikoncepce, ale aby o tom manžel nevěděl tak to asi potom jedině injekci…
@milena13 jo takhle.. no nwm, no.. záleží čistě na Tobě. Ovšem z té provery se tělo bude vzpamatovávat trochu dýl.. co si pamatuju, tak jsem dostala 1 injekci, za týden další a za 14 dní třetí, pak co 3 měsíce.. ms jsem měla pořád
to už bych v takovém případě spíš zauvažovala nad tělískem - nehorm. to stojí kolem 500 kč, vytáhnout lze kdykoliv, tolik škody nenadělá. Nebo Pesar a pod
manžel to těžko pozná ![]()
No na 3 měsíce bych rozhodně volila nějakou alternativu a hormonům se vyhla, nadělá to víc škody, než užitku.
@milena13 Spíš si s manželem pořádně promluv. A nechci rýt, ale v tom podpisu máš spoustu chyb a hrubek.
@milena13 A co třeba nuvaring? Po vysazení té injekce se průměrná doba otehotnění uvádí 10 měsíců, takže bych to na tvém místě ještě zvážila. Jinak přesné informace o aplikaci ti určitě řekne gynekolog.
Napadá mě teda ještě spousta věcí, ale to už bych byla hodně mimo téma. Tak hodně štěstí při rozhodování.
@milena13
Máš problém s otěhotněním, ale chceš na 3 měsíce hormonální antikoncepci? Vlastně nevíš jestli dítě chceš nebo ne? Já to asi nechápu.
Za mě teda v téhle chvíli rozhodně ne žádné hormony.
@martina.se no tak nad tím jsem neuvažovala, ale abych pravdu řekla tak mamka měla jednou danu a tu ji dali někde kde neměla být a potom s tím musela na operaci… tak s takových tělísek mám docela strach
ale to je divné, že jsi to tak měla
mi dali hned ty 3 dávky co byli v balení a nemusela jsem tam chodit
![]()
@lleennttiillkkaa a můžu se prosím zeptat jakou alternativu? děkuji
@Sibyla0 s manželem jsem o tom mluvila a on mi řekl, že prostě to dítko chce… omlouvám se za chyby nedívám se co píšu, nedívám se ani na písmena vůbec na nic.. tak asi kvůli toho tam mám chyby
![]()
@blobfish děkuji a co je prosím nuvaring? s tím jsem se nikdy ještě nesetkala… to rozhodování bude hodně složité vím to, ale moc nám to už s manželem neklape.. prostě se něco stalo co mi otevřelo oči a další dítko zatím nechci, chci tomu dát čas.
@anairda ano přesně jak píšeš nevím zda dítě chci anebo ne… prostě mi něco otevřelo oči a já jsem si uvědomila, že prostě asi s manžele už dlouho nebudu, prostě něco se stalo a je po lásce, není to chyba od manžela, ale je to má chyba, ale nevěra to není.. ale prostě mi něco otevřelo oči a už v tuto chvíli nevidím, že by to bylo v pořádku kdyby jsme spolu měli třetí dítko. pije každý den, sice jen 4 pivka a hádáme se spolu a skoro vůbec spolu nekomunikujeme, prostě chci si dát na chvíli pauzu… a uvidíme jak se to bude vyvíjet nadále.
@milena13 nejspíš budu po porodu volit pharmatex + prezervativ. Na ty 3 měsíce bych si tělo nešpinila hormonama.
@milena13
A proč zrovna ty 3 měsíce, když s ním stejně nechceš být? Tak s ním nespi…
@milena13 To zní rozumně (upřímně, ten tvůj první příspěvek vypadá všelijak, ale takhle, jak to říkáš, to dává smysl - manželovi bych to ale na tvém místě řekla narovinu, když ho budeš klamat s antikoncepcí, asi to k harmonickému manželství nepřispěje). Nuvaring je druh hormonální antikoncepce, musíš na něj myslet jen jednou za měsíc (resp. tři týdny). Více info třeba tady: http://www.ceskaordinace.cz/…71-6885.html
Tak ať se to s manželem vyřeší!
@lleennttiillkkaa no přes prezervativ by manžel nejel… chci to udělat za jeho zády aby si myslel, že se stále snažíme o mimi a přitom já budu chráněná… a nevím jestli chci jen 3 měsíce anebo víc, uvidíme jak se změní situace…
@anairda jak píšu možná se za ty 3 měsíce změní situace a bude to v pořádku… kdybych s nim nespala tak by si myslel, že něco není v pořádku… a to já nechci… chci si prostě uspořádat život a zvážit prostě co chci.je to fakt složitější.
@blobfish jj napsala jsem to docela špatně a nějak to nešlo pochopit
taky jsem si toho všimla
no s manželem jsem si o tom promluvila a on stále a stále trvá na svým, že to dítko chce, ale já bohužel už ne
chci si všechno uspořádat v hlavě a aspoň fakt ty 3 měsíce chci klid
a děkuji moc… ted to možná u sebe beru jako manželskou krizi, ale kdo ví, nikdy jsme ji neměli… a 15.8 jsme byli svoji 5 let.. a 7 let a 1 měsíc jsme spolu oficiálně.
@milena13 aha, tak to potom jo. Už jsem diskuzi dočetla. Mno já nevím, jestli by nebylo lepší si promluvit, ale to už je na jinou diskuzi. Tyhle umlčený krize jsou vražedný.
@lleennttiillkkaa ano přesně tak to máš pravdu, ale zkusila jsem si o tom promluvit a stejně to nepomohlo
asi budeme si muset dát pauzu od toho dítka a bude to nejlepší… a snad se to jednou zlepší. nechci s nim být jen kvůli dětem
![]()