Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj je mi 20 a nechala jsem si předepsat antikoncepci, můj pan doktor zvolil Lindynette20. 2.8. jsem začala krvácet, tudíž jsem začala brát antikoncepci. Udivilo mě ale, že další den už jsem jen silněji špinila a špiním stále, občas mám bolesti v podbřišku jako při moji obvyklé menstruaci. Nevím, zda to mám řešit s lékařem? nebo ještě počkat, že se to upraví samo. (Chápu, že si tělo asi musí zvyknout, ale už mě to trošku otravuje a přítel taky není dvakrát nadšený)
Říkala jsem si že počkam asi ještě jedno platíčko (jelikož dobírám první) a uvidím. Co si o tom myslíte?
@kacaaa může trvat až 3 měsíce, než si tělo na hormony zvykne…
Ještě počkej, buď se to upraví během dvou měsíců, nebo s tím pak zajdeš k doktorovi. Já jsem brala Lindynette (mimochodem, v názvu máš chybu v I/Y) zhruba 3 roky a úplně bez problémů ![]()
@Krakatice88 ja si s tim i/y nikdy nejsem jista
jeste pockam ![]()
Zkus počkat aspoň dva měsíce a kdyby se to nezlepšilo, určitě se domluv s gynekologem, tělo si musí zvyknout. Já s touto antikoncepcí teda žádné problémy nemám, menstruace mi přichází včas a při jejím prvním požití bylo vše v pořádku, žádné špinění, nic, jediné co, tak mě bolívá při menstruaci břicho míň než když jsem ji ještě nebrala. Ale vím, že sestra ji bere a také špinila střídavě, trvalo to dva měsíce a pak se jí to ustálilo a má to v pohodě.
Jasne pockam. Bolesi pri menstuaci jsem vzdy myval. Silne. Nejak se to ani s antikoncepci nelepsi, ale treba za nejalej mesic. Prwx jen to beru prvni mesic
je zvedava ![]()