Nasadit antikoncepci jen na rok?

2299
13.8.14 12:42

nasadit antikoncepci jen na rok?

Ahoj, určitě řešila některá z vás podobnou situaci… Budeme cca na konci příštího roku zkoušet druhé, tzn. že kdybych začala brát prášky teďka a když chci vysadit aspoň 3 měsíce před prvním pokusem, měla bych prášky akorát na rok. Nevím, přijde mi to docela krátká doba. Než si tělo zvykne na jiné hormony, a pomalu už budu zase vysazovat a zase změna. Nebo to na ten rok nemá cenu? Doktor se na mě po šestinedělí díval, když jsem se ptala na prášky a říká, proč si nepořídíme druhé hnedka :mrgreen: Chlap no… Chtěla jsem mít větší rozestup než rok, teprve si zvykám na jedno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
836
13.8.14 12:46

Ahoj, druhe nam bude vychazet 3 roky od sebe a antikoncepci jsem nebrala. S tim, ze chceme druhe, jsme meli jasno a kdyby se nam nahodou stalo, ze bych otehotnela driv, nevadilo by nam to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8874
13.8.14 12:48

Tak aspoň kondom…dávat si tělísko na rok :? to je blbost a nechávat to náhodě a otěhotnět příliš brzy, to je ještě větší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
13.8.14 12:48

Já bych je nebrala/neberu (malý má rok a zatím bez nehody), ale to je na každém :nevim: V potenciálně plodné dny používáme kondom, jinak nic, ale nám by případné druhé nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
13.8.14 12:53

Pokud půjde vše podle plánu budu +/- za rok taky vysazovat. Hold se nedá nic dělat, otěhotnět dřív nechci, tělísko nemá cenu, kondom je nepohodlný… takže beru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
13.8.14 13:00

Měla jsem to přesně, po šestinedělí jsem dostala prášky ke kojení, v roce jsem přestala kojit a přešla na normální, ve dvou letech jsem je vysadila a hned se zadařilo. Po tak krátké době nemusíš mít ani ty tři měsíce. Ty prášky jsou dneska na trochu jiné úrovni. Takže za mě klidně ten rok, nechtěli jsme mimi dřív a kondom nepoužíváme. Teď mám doma dva kluky - skoro 3roky a 4 měsíce - rozestup přesně jak jsme plánovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
13.8.14 13:06

Normálně by mi asi taky nevadilo, kdyby to vyšlo trochu dřív - no co, nějak bych to zmákla. Ale stavíme baráček a ráda bych, aby malé už přišlo do jakž takž hotového. Mimino a polostaveniště dohromady by byla trochu bojovka. S kondomem je to takové divné no, když byl člověk zvyklý od začátku bez. Ale dá se to, manžel trochu brblá, to víte :mrgreen: Chtěla bych být v klidu, že aspoň ten rok, ale moc se mi do těch prášků nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
13.8.14 13:11

@toitoika A jaké jsi brala? Klidně si ten rok připlatím za dražší, když budou šetrnější k tělu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
13.8.14 13:36

Chtěli jsme děti po dvou letech, prášky jsem při kojení nechtěla a potom už mi to na tu chvíli přišlo zbytečný, tak jsme přerušovali. Fungovalo nám to stejně dobře jako rok před prvním dítětem. Kdyby se zadařilo tak by se zadařilo, ale nebylo potřeba řešit, vše šlo podle plánu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
13.8.14 13:48

Prášky bych já sama za sebe už nebrala. Ke kojení mi stejně doktor předepsal AZALII a ta mi dělala takovou paseku v cyklu, že jsem ji raději přestala užívat. Sledovat plodné a neplodné dny nebo to nechat náhodě… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andrejka88
13.8.14 13:49

@Akivasha ja antikoncepci dostala 3 mesice po porodu. Zblaznily se mi hormony a zacaly se mi tvorit cysty, takze jsem je brala cca 3/4 roku a pak taky vysadila na procisteni pred druhym tehotenstvim. Mozne to urcite je, u me to bylo dokonce nutne. Pokud jsi poprve nemela problemy a chces mit jistotu, ze se nestane „nehoda“, tak v tom nevidim problem…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

Těhotenský test 2v1