Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zizi asi ta nepotesim, ale aj modra indulona je parfemovana. Nam dobre nerobila. A-derma je bez parfemu, ale zase stoji 500Sk a mame ju na 2 tyzdne, takze sa dost predrazi.:-((
Ahoj,
rozhodně pokud máte problémy s kůží, bych se obrátila na kožní. Někteří pediatři poznaj ekzém, začnou ho léčit. Někteří ho léčí dobrými prostředky, ale někteří to naopak zhorší. Náš dětskej to podchytil dobře, když první měsíc jeho mast nepomohla, dostala jsem doporučení na kožní. Nejdřív jsem byla v nějaké soukromé ordinaci. Dr se na malou ani nepodívala a začala mi vykládat, že se musim naučit s tim žít, žádná omezení ve stravě, napsala mast a až vám dojde, přijďte. Nedalo mi to, přístup mi vadil moc a tak jsem se nakonec objednávala do Motola k dr Čapkové. Sice šílená čekačka, ale stálo to za to. Na malou se podívala, napsala jí masti. Myslim Syderman na promašťování a Vitamínovou mast - dělaný v lékárně a Elidel a jen pokud je opravdu moooc zle, tak Locoid. Musím říct, že Locoid byl třeba naposledy před měsícem, než jsme k dr šly, protože už to měla neúnosné a moc se trápila a myslím ,že to bylo menší zlo.
Koupu tak 3× týdně - z toho 1 (teď to bude 2×) je to bazén a zbytek doma spolu. Koupu v Linole Fet. Hned po koupání mažu těmi mastmi od dr. Kůži má tak heboučkou, jak jsem vždycky záviděla ostatním miminkům.
Rozhodně se vyplatí otužit a nenabalovat. Nám stačí v horku jedna cesta z Prahy a začne se červenat. Naštěstí to masti podchytí včas. Maximálně jsem omezila to mléko a vajíčka a ostatní, teď je malá čistá, takže pomalinku zkouším, jestli jí něco vadí. Zatím vypadá, že to nemá z jídla, ale opravdu z oblékání. Tchýně
mi malou po narození proti mé vůli moc nabalovala a to si myslím je důvod, proč to máme.
Malé máchám prádlo o jedno máchání víc, bez aviváže, peru v Lovele.
Opravdu byc hneváhala a šla na kožní, než to dětský dr, byť s dobrým úmyslem, s prominutím zprasí.
Ještě bych se zeptala k té kosmetice A-Derma. Kdepak ji kupujete?Na radu dr máme koupit Exomega Huile - jemný čisticí olej, ale nedaří se mi ho sehnat. Díky
Přeji, aby se miminko trápilo co nejméně
Gabča a Barča, 28týdnů
Ahoj Gabi,
já jen pokud sháníš Aderm exomega, tak je to na těch stánkách pro alergiky:http://www.proalergiky.cz/katalog.php?…
tak se zkus mrknout. Jinak mi se to zdá celkem drahé. U nás hodně pomohla i rakytníková indulona (ale taky pozor, na někoho může být ostrá) a koupili jsme excipial u lipolotio taky je fajn. Pak je dražší varianta Menalind a další dražší značky.
Takže mazání zdar.
Alča a Alánek téměř 26týdnů
Ahoj,
na tránkách rodiny je zajímavý článek o ekzému
http://www.rodina.cz/clanek4318.htm.
Také je tam doporučená knížka od MUDr. Čapkové :Atopický ekzém , nám tuto knížku doporučila i naše kožní lékařka, zatím jsem ji však nečetla.
pá
Lila ( 4,5letý atopik Tom a zatím „čistý“ půlroční Petr)
stránky www.proalergiky.cz jsem objevila nedávno a byla jsem fakt nadšená. Proto jsem ten kontakt uvedla. Já sama jsem alergička, manžel má astma a dcera atopický ekzém.
Ty pyžama jsou opravdu super, když večer dám malé na ruce mast a pudr, ještě ráno to tam má a opravdu se to lepší.
Koupili jsme tam ještě sprchový filtr, který odstraňuje z vody chlor.
Vůbec jsem nevěděla, že takový věci existují, takže jesm udělala dost velkou objednávku ![]()
Ahoja,
děkuji za odkaz na stránky, juknu tam.
Jinak knížku od dr Čapkové doporučenou mám, dokonce objednanou, ale nikdo se mi ještě neozval a to už měla dorazit
![]()
Excipial jsme zkoušely, ale bohužel…
Jakobych to zakřikla, dneska už má malá zase červené flíčky, ale věřím, že se to víc nerozjede a zmizí to zas.
Ještě bych přidala jednu zkušenost. Velký vliv na ekzém má i psychika, ovlivňuje to stres, počasí, růst zoubků…nezdá se to, ale dokáže to svoje.
GaB
Holky, chci vás poprosit o radu.
Asi před 14ti dny se Vojtíškovi (11 měsíců) objevily na levé noze dvě takové šupinaté suché kolečka. Dostali jsme na to od dětské dr. „lipobase“ a máme promašťovat. Před pár dny se mu to ale rozšířilo i na bříško a tam už toho má víc.
Nejsem si jistá, jestli je to taky atopický ekzem. U nás v rodině to nikdo nemá, ani nikdo není na nic alergický. I starší syn je v pohodě. Myslíte, že to může být jenom z prášku? Když byl miminko, prala jsem v Batoleti a bylo to dobré. Teď mám už pár měsíců Lanzu, ale že by se to projevilo až teď?
Moc děkuji za radu
Helča
Helčo, co se týká alergie na prací prášek, nemusí se objevit hned, ale třeba po několiáka měsících či letech používání zničeho nic.
Zkus se vrátit ke starému prášku a kdyby to nepomohlo, hybaj na kožní. Podle mých zkušeností a ohlasů kamarádek bych řekla, že když léčí ekzém praktická dětská doktorka je to průšvih (ale je to asi individuální)
Ahojte,
myslím, že vše podstatné tu bylo řečeno - hlavně pozor na stravu, málo koupání, voda nejlepe bez chloru (kde ji vzít, že?) a hlavně ty přípravky.
Mě dealerka doporučovala mýdlo Kulíšek od Missivy, celkem bych jí i věřila, byla taková normální. Na www.missiva.cz najdete hodně informací, kromě ceny, protože, a to je to, co mě odrazuje od koupě, že to prodávají jen po dealerech, nebo že se zaregistrujete.(Jinak ceník mám doma, koho by to zajímalo)
Mě ale zajímá, jestli tu je někdo, kdo má opravdu vlastní zkušenosti s jejich kosmetikou. Já už jsem se ptala v diskuzi Ekologická domácnost, tam ale jsem se dozvěděla jen o pracím programu. (Ten je taky vhodný pro alergiky)
Stejně tak, zkoušely jste některá koupací oleje od Hádka? třeba i pro sebe?Nějak si to použití neumím představit. www.hadek.cz
michaela
Slyšela jsem, že výborné pro ekzém jsou prací prášky Ecover. Znáte je?
zkuste se podívat na tyhle stránky, mají tam speciální pyžámka pro děti s ekzémem
http://www.proalergiky.cz/katalog.php?…