Jakou kosmetiku na atopický ekzém?

• Fotoalbum (23)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1376
14.1.06 14:31

Bebatko na kozne by som urcite zasla, pediatri by nemali ordinovat odbornu liecbu a uz duplom kortikoidy, to si ma teda sokovala!!
Tym sa uz snazia vyhybat aj koziari.
A tie potraviny, co si vymenovala sa nedoporucuju do roka vobec, nie len detom s alergickou anamnezou!
Ked je akykovek kozny prejav, tak to svedci o nachylnosti k alergiam a je treba byt maximalne opatrny, aj ked ti na to nemusi reagovat priamo zhorsenim, tak tieto potraviny mozu sposobit rozvoj alergie v buducnosti. Exem casto prechadza do alergie a ta do astmy.
Takze ja by som bola opatrna, myslim si, ze sa nic nestane ked nebudes rizikove potraviny davat, daju sa nahradit aj inak. Viem o com hovorim, uz ich nahradzam nejaky mesiac :D .
Vyborny HA jedalnicek ma BEBA, myslim firma Nestle?
Tam to aj vysvetluju ako to je s detmi, ktore su bez prejavov alergie, ako sa ma postupovat, ktore potraviny nedavat.
Tak nech sa vam to zlepsi, exemy zmiznu a uz sa neobjavia!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
14.1.06 14:43

Gothic, moc děkuju! :D (Já mám ekzém asi od deseti let a jednou za dva tři roky mne navštíví i dneska; vím že se mnou se chodívalo na kožní, ale nijak moc se to tenkrát neřešilo - kromě dehtových mastí, které byly stejně nanic; a dodneška netuším, v jakých souvislostech se mi vlastně objevuje. Bohužel až teď jsem zjistila, že jsem v souvislosti s tím měla mít zvláštní režim už od těhu :( . )
Nevíš, jestli na to kožní můžu i bez doporučení? Ale to by zase bylo asi lepší počkat, až se ekzém objeví znovu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
14.1.06 14:44

…myslím na kožní s miminkem, samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
14.1.06 14:50

Bebatko, nie je zac, hladala som a nasla som aj na nete, tak vkladam odkaz http://www.nestle.cz/…y/beba_3.htm
http://www.nestle.cz/…y/beba_5.htm
http://www.nestle.cz/…y/beba_1.htm
Hej, je dobre drzat HA stravu posledne 3m tehotenstva aj pri kojeni aj u mimca. Ale nikdy nie je neskoro :-)
Ja som tiez alergik v detstve AE, maly mal tiez problemy, ale az tak daleko to nedospelo. Teraz uz pomaly davam aj mandarinky, jahody v jogurtoch a ine rizikove potraviny, a zatial tuk tuk je to v pohode.
Ku koznej neviem ako to je v CR. snad poradi GAbinka. U nas asi treba doporucenie :-( su tam aj dost dlhe cakacie doby (aspon u nas), takze je asi narocne vystihnut ten spravny cas, aby to videli.
Ale kazdopadne viem, ze vela veci takych tych premazavacich ti mozu napisat a menej za ne platis. takze sa to urco oplati, ked sa na nu kukne odbornik.
Pobavil ma tvoj prispevok v diskusii o prsiach po kojeni :D , toho manekyna ti zavidim :D !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
14.1.06 15:00

Bebatko,
vase dr. ti musi napsat doporuceni, protoze prvni, na co se te na koznim zeptaj, az se budes objednavat je, kdo te posila.

Jinak, Gothic, ani mi neprislo, ze by se nejak kozari vyhybali kortikoidum, mne je napsala taky obvodni a na koznim se na malyho podivala z metru a rekla, asi to bude ekzem, napiseme kortikoidy, a kdyz jsem se nesouhlasne vyjadrila, tak mi bylo receno, ze co bych chtela, dispozice tam jsou a ekzem zatim lecit neumime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
14.1.06 15:49

Droping,

ja mam uplne stejnou zkusenost.
Detska doktorka male zkousela nejake kremy - ty nefungovaly tak hnedle predepisovala kortikoidy - a to ji nebyl jeste ani rok. A at to mazeme ...... Ani poradne nerekla jak dlouho tim lze mazat. Docela mne tim sokovala.
No a na alergologii mi prozmenu rikala doktorka jak se mame objednat k dr. Capkove, ze mi pro malou predepise Elidel - a to pro rocni dite…

Ja pak prochazela internet a divala se kdo co pouziva.....No nakonec jsme nasli neco co male vyhovuje a doufam, ze o i tak vydrzi dale.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
14.1.06 15:56

Droping osobnu skusenost nemam, to je fakt, asi to je lekar od lekara, ale podla mna dobry kozny lekar by mal kortikoidy pouzit ako poslednu moznost, ked uz nic ine nezabera.
Je jasne, ze su lepsie, ako nechat mimco trapit, ale narabat by sa s nimi malo opatrne. Aspon podla mna.
Je to smutne, ze mas takuto skusenost :-( ale hlavne, ze to pomoze mimcu.
Mne tiez detska na tie suche flaky hned dala holtov krem, o ktorom mi kamoska doktorka povedala, ze je v nom decht a je rakovinotvorny, Tak som si pokupila volne dostupne kremy a skusala a holtov nedavala. Nastastie mu to pomohlo. Ale nemal to moc a keby to mal vela, tak tiez idem urcite na kozne, aby mu pomohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
14.1.06 19:11

Gothic,
tak Holtovku jsme meli ze zacatku, ale s tou jsem nijak nepanikarila, tu mi poradila i moje mamka, ze me s tim mazali a taky mi nic neni. Prave jsem to brala, ze proti kortikoidum je to relativne neskodne.
Ale presne jak rikas, kdyz vidis, jak to ma to dite hrozny, tak ho namazes cimkoliv, jen aby se mu ulevilo a malej to mel tak strasny, ze jsem nad nim brecela.
Ted jsme dostali to nejhorsi pryc a pokusim se to dolecit necim prirodnim, uvidim, jak to pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.1.06 10:11

Napíšu svůj názor: doporučuji důrazně požádat pediatra o žádanku na kožní (trvat na tom) a nedávat kortikoidy, pokud stav nebude opravdu vážný (nejsem zas zastáncem toho, ež se to nemá dávat za každou cenu - pokudj e stav vážný, je lepší na pár dní - dle naší dr max 3 dny a pak týden pauza - ty kortikoidy v tenounké vrstvě dát ,než aby se mimi trápilo).
Pediatři se často snaží ekzém zvládnout sami a mnohdy nadělají více škody než užitku (jak kteří samozřejmě, ale dávat hormony rovnou, když tomu až tak nerozumí).
Na kožním dr zkoukne, jak to vypadá, jaký typ ekzému to je, co je na to vhodné a dostaneš masti na různé stupně. Pokud nepomůže něco obyč promašťujícího plus něco na ty flíčky (např. vitamínovka, lipobase apod), dostanete něco silnějšího a až jako poslední možnost ty kortikoidy. U těc bývá obvyklé dávkování max 3dny a pak minimálně dvojnásobně dlouhá pauza bez nich. Obvykle se také dávají olejové lázně a antihistaminika (proti svědění - opět, pokud má dítě problémy, jsem zastánce spíš pro podávání než ho nechat trápit).
Krom již zmíněného jídla sledovat, jestli se to nehorší počasím, rostoucími zoubky, některým oblečením, práškem na praní apod. Tak lze vysledovat, co ekzém zhoršuje či dráždí a nemusí se pak celkově omezovat např. jídelníček, když víš, že to či ono dítěti reakci nevyvolává. Dle mého názoru se pak dítě víc zchoulostivý.
Moc doporučuju knížku Atopický ekzém od dr. Čapkové, popisuje různé situace a různá řešení.
Takže opakuji, dle mého názoru s ekzémem, by´t je v dnešní době velmi rozšířený, bych šla ke kožaři a na tom bych trvala. Dítě není pokusný králík, na kterém pediatr bude zkoušet, co všechno zabere. Myslím, že to je, jako kdyby mluvil do toho, co dělat se zubama - od toho je zase zubař.
Gabča a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek