Ekzém?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17026
27.4.05 23:34

Ekzem?

Ahoj holky,
chtela bych se zeptat jak vlastne vypada ekzem?Ja ho totiz na vlastni oko nikdy nevidela.
Sebastiankovi se totiz udelalo neco,co nevim jak identifikovat :) :x
Dole na zadech(asi tak zhruba na ledvine)se mu objevila takova drobna husta krupicka,v prumeru asi 5cm.Dnes vecer uz to bylo i zarudle.Tak nevim.Potnicky,vyrazka z jidla ci ten ekzem?V techle potvurkach se fakt nevyznam,nejsem z tech,co by se hrnuli k dr.Ale samozrejme nechci nic zanedbat.Kdyby to ekzem byl :( ,kdy je nutne zajit k dr.?Kdyz se rozsiruje,nejak mokva ci staci jen ze se objevil?V kazdem pripade je mi jasne,ze jestli to ekzem je,rada bych se vyhnula hormon.mastim.
V den objeveni ani den pred tim zadnou novou potravinu nemel,ale asi tak dva tri dny zpet mel broskovou presnidavku.
A nevim ted,jestli muzu zavadet nejake nove jidla ci pockat,az to uplne zmizi?Tento tyden jsem chtela zkusit prvne jogurt,tak nevim…

Diky moc

Any a Sebatianek 8,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
930
28.4.05 08:33

:)

Ahojky Any,každopádně k dr. projistotu zajdi.Může to být alergická reakce a nebo projev ekzému nebo potničky.Já sama mám ekzém od malička vypadá to jako suchá kůže červená může být i mokvavá a klidně i lehce oteklá nebo se můžou tvořit takové šupinky na kůži.Nenech nic náhodě a raději k dr. zajdi i kdyby to ekzém nebyl budeš mít jistotu.Přeju moc ať Sebastiánek ekzém nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
28.4.05 09:15

ekzém

Já bych šla taky k doktorce. Zrovna má Simonka ekzém na obličeji a léčíme ho už tři týdny. Vyzkoušely jsme už dvě mastičky, ale nic. Včera jsme dostaly Holtovu mast a dnes už to má o dost lepší. Tak snad to konečně bude dobré. Začalo se jí to trošku zvětšovat, takže jsem s tím k doktorce šla. Člověk nikdy neví, co to může být a na těch zádičkách se určitě taky potí, tak ať se mu to nerozšíří. No uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
28.4.05 12:18

Ahojky,
moc vam dekuji za odpovedi.Dnes dopoledne jsem prece jen vyrazila k Dr.Tak pry je to ekzem z plenek.Docela se divim,od narozeni pouzivame tutez znacku.Dostali jsme zklidnujici masticku(nevim jakou,zatim mi ji delaji v lekarne-ale zadne kortikoidy to nejsou),dr.se netvarila,ze by to bylo neco zavazneho,tak snad v poho./Pry v miste tech lepek to byva casto../Trochu jsem se obavala,aby to nebylo z toho jidla-ty broskve,a taky jsem zaradila do sveho jidelnicku zpet trochu mlecnych vyrobku(od mala je filtrovane pres moje mliko nesnasel,ale alergie mu prokazana nebyla,tak pomalicku vracime do normalu).
Jen jsem se zapomnela zeptat,jestli muzem plavat?
Jeste jednou vam moc dekuji

Hezky den

Any a Sebastianek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
28.4.05 12:55

:)

Ahoj Any to je super že jsi zašla k dr. Jestli myslíš plavat v chlorovém bazénu tak myslím že můžete mě osobně to vždycky pomohlo.Hodně štětsí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
28.4.05 14:13

Ahojky,
já sama mám od mala čas od času problémy s exémem a radím před koupáním postižené místo natřít. Voda a o to víc chlorovaná voda ekzémům rozhodně neprospívá. Stačí proto postižené místo před plaváním promastit a po koupání opět natřít.

Ať máte ten fujtajbl brzo pryč!

Jana+Kačenka 4,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
28.4.05 15:02

Ahoj,
malá taky mívala exem z plen, vadily jí hlavně ty parfemované (Fixies, Pampers, Hugggies), nakonec jsme koupili Babylove v DM a byl pokoj.
Před koupáním jsem jí mazala lékárenskou vazelínou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
28.4.05 17:57

Ahoj,
tak přesně to samé se vyrazilo asi před třemi týdny i našemu malému vzadu pod horním okrajem plenky. Mazala jsem mu to Bepanthenem a asi za dva týdny to zmizelo, ale zároveň se to objevilo na straně pod krajem plenky a ještě se mu to léčí.
Taky jsem si říkala, že když od narození používáme stejné plenky, tak to z nich asi nebude. Ale zapoměla jsem, že mu poslední dobou dávám na střídačku taky Huggiesky. Ty jsou teda úplně hrozné, protože většinou brzy protečou.
Já jinak pořád používám plenky Euro z Alberta a ty jsou podle mě super a nejlevnější.
Julda, Martin 11m a Bohumil 21tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
28.2.16 20:12

Ekzém

Prosím nevíte někdo, co je to za ekzém? Je to alergická reakce, nebo bakterie ve střevech? Nejvíc to vyleze večer. Už nevím z čeho to může být. Dnes měla jen brambory s cuketou, jindy je jen kojená a stejně se takhle osype. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
28.2.16 20:27

@Evulec bohužel to na té fotce úplně dobře nevidím. Ekzém vypadá jako vysušená kůže, je to červené a přetrvává to déle :think:
Mně děti většinou reagovaly na cokoliv kyselého v jídle nebo pití. Při kojení i na kyselé, které jsem měla já. Tedy citrusy, ale i granulované čaje s něčím kyselým, ovocné čaje, kečup, rajčata, kyselé okurky… Může vadit prací prášek.
Co používáte na večerní koupání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
28.2.16 20:49

Používám jen olej Linola. Ano je to spíš takové suché, ale jak to namažu, tak to zčervená ještě více. Nemám dobrý foťák v mobilu, tak je to opravdu špatně vidět. Dr. mě sice poslala na alergologii, ale ještě jsem tam nevolala, mám už depku s odběru krve, malá má teprv 8m. Zkusím ještě počkat a uvidíme :think: každopádně díky, budu se hlídat i já v jídle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
28.2.16 20:56

@Evulec v porodnici nám předpsalili toto Na promazání po koupeli.

Jestli to vylézá po koupeli, možná bych to zkusila bez nyní užívaného přípravku :think: Třeba na 3 dny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
28.2.16 21:15

@Evulec bephanthen na vyrazky..muzu jen doporucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
28.2.16 21:46
@Eveelin píše:
@Evulec v porodnici nám předpsalili toto Na promazání po koupeli.Jestli to vylézá po koupeli, možná bych to zkusila bez nyní užívaného přípravku :think: Třeba na 3 dny…

Vylézá to večer, ale ne že by to bylo po koupeli, koupu co 2-3dny kvůli toho ekzému. Excipial mám, ale nevím jestli se může mazat denně a dlouhodobě :nevim:

@Malike píše:
@Evulec bephanthen na vyrazky..muzu jen doporucit.

Taky už jsem pořídila, ale ještě ho nemám vyzkoušený. Hlavně potřebuju najít příčinu toho ekzému :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
28.2.16 21:57

@Evulec Některým dětem vadí i Linola, např. naší malé zhoršuje ekzémek. A Excipial ho zhoršuje mě :D V jakém perete prášku? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek