Ekzém?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12550
28.2.16 22:03

@Evulec Podle fotky mě napadá zkusit na pár dní spíš volné oblečení, nepřilnavé, aby se podrážděná kůžička ještě víc neiritovala. Jinak příčin může být spousta, začala bych u toho jídla, s tím mám výborné zkušenosti. Ale jen u sebe, u naší malé (9 měsíců) taky bojujeme s ekzémkem a tam jsem ještě na žádné spouštěče nepřišla :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
28.2.16 22:45

Momentálně strouhám dětské mýdlo :) Jinak jsem používala Persil sensitive. a taky se mi zdá, že s Linoly je kůže úplně červená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
29.2.16 12:53

@Evulec Přijde mně to jako něco na způsob atopického ekzému. V zimě, kdy se nosí oblečení a pokožka špatně dýchá se nejčastěji vyskytuje. Četla jsem doporučení na Holtovu (Ondřejovu) mast, ale zkušenost s ní nemám. I tady je o ní diskuze. Je bez předpisu v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
29.2.16 21:24

No mám nové dnešní foto, jsem už fakt bezradná :nevim: Já nevím, asi budu muset zajít na tu alergologii, ale nezdá se mi, že by to bylo z jídla. Nebo že by jen z toho oblečení? Pokud to nebude z jídla, zjístí se na té alergologii i jiná příčina z čeho by to mohlo být? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
29.2.16 21:54

@Evulec to máš focené hned po koupání, že je to tak vystouplé, nebo má ten ekzém takhle akční pořád? Je to intenzivně podrážděné, na něco ti prudce reaguje. Na alergologii nečekej zázraky, tedy, já tam jakožto hodně těžřký ekzematik byla hodněkrát a nikdy mi vlastně nepomohli. Pro mě bylo jedinou pomocí najít si sama spouštěč. Měla jsem ekzém v tak šíleném stavu, že jsem proležela měsíce v nemocnici. A bylo to jídlem, i když i doktoři potravinovou alergii podceňovali, byla hlavní příčinou mého ekzému.
Na alergologii vás navedou, třeba budete mít jasné testy, to bych vám moc přála. Ale pokud jasné nebudou, nevěš hlavu a zkoušej sama, vysaď co nejvíc potravin a přidávej postupně po týdnech, dvou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
29.2.16 21:57

@Evulec Na alergologii můžou udělat kožní testy, ozkouší i alergeny jako pes, kočka, pyly, traviny, roztoči a další běžné alergeny. :kytka:
Potravinové alergie mi pak zjišťovali z krve, ale tam prý stačí, aby byla reakce opožděná a nezaznamenají je, tak mi to alespoň bylo řečeno, lékař nejsem, tak to prosím ber s rezervou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
29.2.16 22:19

Jo je to sice po koupání, ale takhle to má vždycky večer bez ohledu na to jestli se koupe nebo ne. Ráno už to má zklidněné. Vůbec nevím, co je spouštěč, už tak si dávám pozor. Ten kožní test se dělá jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
29.2.16 22:25

@Evulec Já na kožním testu byla už před nějakou dobou, tak se to možná změnilo. Tehdy kápli kapičku roztoku s alergenem na předloktí a udělali i jemný vpich… po nějakém čase pak podle reakce zjišťovali sílu alergické reakce. Není to bolestivé ani nějak nepříjemné, pokud nemáš silnou reakci, ale to si pohlídají :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
29.2.16 22:27

@Evulec Ještě tip ohledně koupání, je třeba si hlídat, aby byla vanička opravdu čistá, obzvlášť pokud se používá nějaký olej atd., pokud se pořádně nevymyje, usazuje se pak prach a další nečistoty a ty můžou zhoršit stav ekzému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
29.2.16 22:30

@Evulec Jinak co mě ještě napadá…nosíte jen čistě bavlněné oblečení? Jestli je to ráno klidnější a přes den horší, je možné, že se v oblečení zapotí? Co pes, kočka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
29.2.16 22:38

Čistá vanička je určitě, na takové věci si dávám pozor, i oblečení jí dávám volnější a peru v mýdle. Kočku i psa máme venku, v létě s nimi byla a ok. No já tam opravdu budu muset asi zavolat i když to těžce ponesu :,( Každopádně moc děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
29.2.16 22:40

@Evulec Tak držím palce. :hug: Jak jsem už psala, já vždycky hodně spoléhám na ty potravinové alergeny, kvůli vlastní zkušenosti. Ale u naší malé taky tápu :nevim: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
1.3.16 20:13

Dnes jsem vynechala oběd, což byla cuketa s bramborem a má to klidnější :nevim: Alergie na zeleninu? No fakt už jsem mimo :mrgreen: A tys byla s malou na alergologii nebo radši nechodíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
1.3.16 20:16

@Evulec je to dost možný :nevim: tak vyzkoušej pár dní a uvidíš.
Já s malou byla zatím jen u kožní, mám skvělou kožařku. Teď zkoušíme vynechat mléčnou bílkovinu, ale výsledky se moc nedostavují. Ještě tomu dám chvíli čas a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
1.3.16 20:26

No to jsem původně myslela taky, že to bude alergie na kravskou bílkovinu, ale není. Píšu sz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek